Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Compact

Jesi li radio update na factory reset-ovan telefon, ili na tako napunjen svim i svačim? Ima neka priča i logika da za potpuno izbegavanje problema prilikom apdejtna Androida na noviju verziju, treba prvo uraditi factory reset, te onda update, te onda ponovo instalisati sve što nam treba.

Kada Andra krene da srče bateriju, vrlo je teško utvrditi dal' je problem u Androidu ili u nekom đubretu od instalacija koje kruže po marketu.

e pozdrav, nema se vremena pa nisam ni bio na forumu. E, nisam radio factory reset, primetio sam da mi nekada baterija prosto nestaje, i ako je to neki program kojeg imam, obrisacu sve sumnjivo..
Inace manje vise mi je ovako u proseku,zakacicu screnove , ovo je sve ok i kao sto je bilo manje vise na 5.0.1, ako mi "nesto" ne krene da jede, sto sam primetio. Ovo je kada telefon koristim do dva dana na bateriji

Screenshot_2015-10-16-08-00-59.png Screenshot_2015-10-16-08-01-08.png Screenshot_2015-10-16-08-01-15.png Screenshot_2015-10-16-08-01-30.png

A kada koristim preko tri dana telefon bez punjenja, onda ovako

Screenshot_2015-10-28-22-16-37.png Screenshot_2015-10-28-22-16-46.png Screenshot_2015-10-28-22-16-54.png

Aj kad budes mislio da ti nestaje baterija, proveri chrome aplikaciju ako imas instaliranu. Na z5c je znala da zabaguje i sve vreme radi u pozadini i trosila je vise bateriju nego ekran 🙁 ...mozda je nekim novim apdejtom i kod z3c doslo do toga (nadam se da gresim).

Inace zaista impresivan sot. Ti bese gasis sinhronizacije ako me secanje sluzi?

Sinhronizaciju nikad nisam ni palio. Evo danas mi je misteriozno svukao 50% baterije od jutros, ali telefon sam bas malo koristio, znaci ne diram ga, ugasen ekran i svuce 10 % za sat vremena :trust: . Na koji nacin si mislio da proverim chrom , njega inace koristim.
Uglavnom ko god se odluci za z3c nece pogresiti, radi fino, da kucnem u drvo nista nije odlepilo i zinulo, mozda zato sto je novije serije pa je kod njih resen problem, inace mi telefon non stop u dzepu na poslu, ali ga redovno prebrisem alkoholom i dalje je kao nov nema crte jedne, nema greske.

Sinhronizaciju nikad nisam ni palio. Evo danas mi je misteriozno svukao 50% baterije od jutros, ali telefon sam bas malo koristio, znaci ne diram ga, ugasen ekran i svuce 10 % za sat vremena :trust: . Na koji nacin si mislio da proverim chrom , njega inace koristim.
Uglavnom ko god se odluci za z3c nece pogresiti, radi fino, da kucnem u drvo nista nije odlepilo i zinulo, mozda zato sto je novije serije pa je kod njih resen problem, inace mi telefon non stop u dzepu na poslu, ali ga redovno prebrisem alkoholom i dalje je kao nov nema crte jedne, nema greske.
Pa kad odes u opcije za bateriju, kao kad ulazis sot da vidis pogledas da li je google na listi i koliko je baterije potrosio u odnosu na ekran 😉

Ne razumem zašto nemaš sync upaljen. Koja je onda svrha tog smart telefona, razgovori i sms?

e pozdrav, nema se vremena pa nisam ni bio na forumu. E, nisam radio factory reset, primetio sam da mi nekada baterija prosto nestaje, i ako je to neki program kojeg imam, obrisacu sve sumnjivo..
Inace manje vise mi je ovako u proseku,zakacicu screnove , ovo je sve ok i kao sto je bilo manje vise na 5.0.1, ako mi "nesto" ne krene da jede, sto sam primetio. Ovo je kada telefon koristim do dva dana na bateriji

Pogledajte prilog 182962 Pogledajte prilog 182963 Pogledajte prilog 182964 Pogledajte prilog 182965

Da li si skinuo LL 5.0 ili 5.1? Tj, kada si radio update, koji LL je bio aktuelan, 5.0 ili 5.1?

Ako si na 5.0, lepo, čim budeš imao vremena, uradi factory reset, te update na 5.1, a u međuvremenu na Marketu otkaži aplikacije koje generalno ne korisitš, ostavi da ti se ponovo instališu samo one koje zaista korisitš, pa vidi kako se ponaša.

Ako si već na 5.1, uradi FR pa ispočetka instalacije korišćenih softvera.

Generalno govoreći, nije loše update na novu verzije sistema iskorisititi da se telefon očisti od smeća i nekorišćenih aplikacija. Imam Z1c i kod zadnjeg updateJa na 5.1.1, odustao sam od bar pola aplikacija koje sam ranije instalisao, a posle početnih čačkanja nikada više ih nisam pokrenuo. I telefon je poleteo.

Poslednja izmena:
Pa kad odes u opcije za bateriju, kao kad ulazis sot da vidis pogledas da li je google na listi i koliko je baterije potrosio u odnosu na ekran 😉

Izgleda da je aplikacija B92, ona mi pojela 32% :d

Ne razumem zašto nemaš sync upaljen. Koja je onda svrha tog smart telefona, razgovori i sms?

Pa sms ne koristim, a razgovore sam ukinuo. Tečefon koristim kao sminku 😛 . Zasto sluzi sinhronizacija? Jel to da ti na fejsu stize ko je na zidu okacio pesmu Seke Aleksic,ili ko je ispisao poslovicu ili narednu izreku, posto su svi preko noci postali mudraci 😀 Ili na instagramu da ti stigne obavestenje ko je postavio sliku sta je jutros jeo? :eyebrows:

Da li si skinuo LL 5.0 ili 5.1? Tj, kada si radio update, koji LL je bio aktuelan, 5.0 ili 5.1?

Ako si na 5.0, lepo, čim budeš imao vremena, uradi factory reset, te update na 5.1, a u međuvremenu na Marketu otkaži aplikacije koje generalno ne korisitš, ostavi da ti se ponovo instališu samo one koje zaista korisitš, pa vidi kako se ponaša.

Ako si već na 5.1, uradi FR pa ispočetka instalacije korišćenih softvera.

Generalno govoreći, nije loše update na novu verzije sistema iskorisititi da se telefon očisti od smeća i nekorišćenih aplikacija. Imam Z1c i kod zadnjeg updateJa na 5.1.1, odustao sam od bar pola aplikacija koje sam ranije instalisao, a posle početnih čačkanja nikada više ih nisam pokrenuo. I telefon je poleteo.

Bio sam pre update na 5.0.1, sada mi je 5.1.1 Pazi, nisam se odlucivaio za factory jer mi telefon i dalje radi brzo, malo osetno sporije nego pre par meseci, ali i dalje leti. 🙂 Ali verovatno je ispravno uraditi tako, samo mene mrzi da ponovo sve instaliram :type:

E,a da koristis razne naloge i sinhronizaciju ne bi ni u snu mogao ovo trajanje da dobijes. 😉

Od naloga koristim tri: google, skype, viber. Viber bas koristim, za poruke, pozive, razmenu slika, i ne vidim razlog zasto bih palio sinhronizaciju zbog ova tri naloga kada mi uredno stize svaka poruka ili obavestenje ukoliko bude, tipa ko se pridruzio viberu i slicno..

Drago mi je da si skontao sta je pravilo problem. Uvek krenes tako sistemom eliminacije 😉

Drago mi je da si skontao sta je pravilo problem. Uvek krenes tako sistemom eliminacije 😉

al fora je sto je stalno koristim tj citam vesti, tako da mi je bilo cudno... bas cu pratiti kada krene, dal jos neswto pravi kurslus 😀

Uzeo sam juče polovan Z3C, a pored njega imam i Z Ultru...Sad moram da rešim koji da ostavim 🙂
Najviše me zanima realna razlika u trajanju baterije, ako bude bar 30% u korist Z3C, ostavljam ga...ako ne, ide na doboš

Mislim da hoće.Taj compact je klasa što se tiče baterije.
Jedino da ti ne zasmeta velika razlika u dijagonali 🙂

Mislim da hoće.Taj compact je klasa što se tiče baterije.
Jedino da ti ne zasmeta velika razlika u dijagonali 🙂
Iskreno, jurio sam običan Z3 (copper), umalo ne uzeh Z5 (suzdržah se u zadnjem trenutku, zbog kinte naravno), i onda nalete ovaj polovnjak za 220...Za sada mi je ok, ali, da vidimo posle nedelju dana...

I meni se sviđa z3 copper, ali mi nema logike da menjam z2 za njega 🙂 Još sam sad i futrolu poručio pa da se ne baci 🙂

Koliko vidim ovde su svi zaljubljeni u Z3 Copper 😀
Ali da znate samo kako je Z3 telefon klizav,prosto se ne moze nositi bez neke futrole,jer vam se svaki cas moze desiti da vam ispadne iz ruke. 🙂 bas bas kilzavo. :-/

Ispade mi telefon i puce mi prednje staklo, nemogu da koristim telefon uopste (radi ali nema odziv na dodir,tek tek pri dnu ekrana i oce kao nesto), moze preporuka za servis gde bi mogao da odradim to, ako nesme ovde, na pm onda. I ako je neko radio koliko moze da me izadje?

Poslednja izmena:
Nisu bas najarecnije odradjeni ti Compacti.
Meni crklazadnjsm kamera na Z1c samo 5/6 dana nakon sto sam ga uzeo.(doduse bio je polovan).

I na osnovu tog tvog polovnog primerka si zaključio da svi kompakti nisu dobro odrađeni?

Ko zna sta je prosli vlasnik radio. Drugarov cale kupio polovan telefon u Njemackoj, na buvljaku nekom. Posle par dana telefon crko, on ga otvorio a ti likovi lemili svasta nesto, pitaj boga. Bukvalno samo koliko da radi par dana...

Ma ne ljudi ovaj je bas fino pao, sa jedno metar ipo visine direkt na beton, samo mi je krivo sto nisam stavio tempered glass, kapiram da bi mozda i preziveo sa njim.

Ne na osnovu toga vec se pisalo o tome na netu da su vlasnici Compacata imali raznih hardverskih problema(crkavanje odredjenih komponenti i slicno).

Pise se za svaki model,zato sto se uvek javlja onaj sto ima problem i uvek je najglasniji,a onaj sto mu sluzi telefon dobro taj nece doci da napise da je sve ok i da je zadovoljan 🙂

Moj je polovnjak, osam meseci star, sve je ok, ne vidim mu neku manu, mislim da je sve to malo naduvano...(ovaj moj će svejedno ići na doboš, juri se copper Z3)

Nisu bas najarecnije odradjeni ti Compacti.
Meni crklazadnjsm kamera na Z1c samo 5/6 dana nakon sto sam ga uzeo.(doduse bio je polovan).
Mom Z1c će u februaru biti dve godine, znači pazario sam ga valjda prvi u Srbiji.
Preživeo je desetine padova, a od toga dva pada sa visine od metar i po direktno na stranu sa ekranom (jedanput na pločice a drugi put na beton).
Potapan u vodu, vino, pivo i sokove, puštana muzika ribama u akvarijumu takodje 🙂
Da mi je neko ranije ovo gornje napisao za bilo koji android telefon ja mu ne bih poverovao.

Hoću reći niti je moj Z1c specijalno radjen za Stivena Sigala niti je tvoj (i ostali) Z1c loše izradjen.
Z1c je u najmanju ruku kvalitetno izradjen kao i ostali flagshipovi.

Za Z3c već postoji više svedočanstava o više raznih problema, ali i tu ne verujem da je situacija alarmantna već da je u granicama normalnog i uobičajenog.

Traze od 80-120 evra za zamenu stakla, to mi je mnogo pa cu narucim kod kineza za 30 dolara ima sam da zamenim, u medjuvremenu se smorim ko ce da ceka mesec dva dok stigne staklo i kupim z5 compact 😀

Kakav li je taj displej za 30$? 🙂

***a, treba lepiti kaljena stakla, cene su im smesne a mogu da sacuvaju ono daleko bitnije ''ispod''..

Nazad
Vrh Dno