Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

stigao mi je neki update 406MB..jel zna neko o cemu je rec..? da li je to 5.1.1 konacno ili nesto drugo..?

stigao mi je neki update 406MB..jel zna neko o cemu je rec..? da li je to 5.1.1 konacno ili nesto drugo..?
Koja mreža?
Kakva ti je baterija posle update a?
Posle zadnjeg update a na Telenoru mi je battery life skresan na pola, jedva preko 3h SoT izvučem, pre toga lagano 5,6h.

@marko_ns sto ne vratis stariji firmver,mislim da je Boc4 najstabilniji za S5,ubacis preko Odina.Nije jos izasao 5.1.1.

Ja sam na BOE1 na S5 Duosu, mada iskreno sam na 5.x samo zbog LTE podrske (koja mi i nije bitna doduse :D), i bas sam zadovoljan baterijom. Ne uspeva da se istrosi za 2 dana uz mail Sync, nesto malo browsing (oko sat vremena) i po pola h dnevno razgovora.
To je znaci 2h Chrome i oko sat vremena razgovora i izdrzi dva dana bez problema.

Ali cini mi se da je do punjenja preko laptopa, jer od tada mi dosta duze traje baterija.

@marko_ns sto ne vratis stariji firmver,mislim da je Boc4 najstabilniji za S5,ubacis preko Odina.Nije jos izasao 5.1.1.
Pa skinuo sam već taj sistem, nego moram sve da obrišem iz telefona jer nije rootovan.
Ne mogu da uradim backup dosta stvari, moram ručno slike, pozive, poruke.

telenorowa mreza...baterija i dalje katastrofa...nikakwe nowine i poboljshanja nisam primetio..

telenorowa mreza...baterija i dalje katastrofa...nikakwe nowine i poboljshanja nisam primetio..

Jel si vratio predzadnju verziju sistema ili si jos uvek na zadnjoj?
Ja sam juce izvukao 6h sot, ali upalio YT long video, sve na wifi.
Cim sam napolju, postoji neki battery drain.

Јел користи неко Kies за синхронизовање са рачунаром? Ја скинуо Kies3 или тако нешто али неће да ми раде на компу (вин 10 у питању).

Jel si vratio predzadnju verziju sistema ili si jos uvek na zadnjoj?
Ja sam juce izvukao 6h sot, ali upalio YT long video, sve na wifi.
Cim sam napolju, postoji neki battery drain.
ma nisam...nadam se da ce marshmallow 6.0 isprawiti swe nedostatke a i bateriju bar da wrati ko pre sto je bila ceo dan mi je drzala...citao sam nesto da ce stici za s5 pocetkom 2016..

Jos ima zaludjenih koji misle da je i jedan Android update doneo pozitivne stvari?

AU ;)

Ma jok, samo omwadinci.

Kako nisi primetio?

Pismena promena skoro, pa ekvivalent glasovnoj.

Prelazak iz V u W.

Sem toga ništa. Bug fixes and misc. Security upgrade etc.

Dobio BOJ3 na VIP-u. Ali opet nista ne primecujem novo?

Poslednja izmena:
i mts je isto dobio update, inace nov je battery stats, i u smart manager-u vezano za ram, pa pogledajte.
IMG-20151027-WA0002.jpg
IMG-20151027-WA0003.jpg
IMG-20151027-WA0004.jpg

Vracajte bre to na verziju gde je baterija drzala normalno i uzivajte. Ni jedan Samsung telefon nije bolje radio posle update-a.

Meni je na S5 Plus sa Boc4 firmverom rekord bio 2 dana i par sati sa 6 i po h Sot.To je bilo letos.Sad vise nema teorije toliko da izvucem.

Da li kada poredite trajnost baterije danas i u trenutku kada ste kupili telefon uzimate u obzir koliko ste tu istu bateriju u međuvremenu koristili?

Meni se u odnosu na pocetak koriscenja povecao "kapacitet" baterije, tj. mnogo duze drzi - isto build drzim na S5 Duos od 2. nedelje (samo na kratko sam probao 4.x, prebacio se na 5.x zbog LTE podrske)

Da li kada poredite trajnost baterije danas i u trenutku kada ste kupili telefon uzimate u obzir koliko ste tu istu bateriju u međuvremenu koristili?
Naravno, ali većini ljudi je oslabila baterija posle predzadnjeg update a.
Ne može za 7 dana da battery life padne napola nikako.
Evo danas na Telenoru novi update, videću kakva je sad baterija baš.

Pa svaka baterija na svakom telefonu oslabi u drzanju posle nekog vremena,tipa godinu,godinu ipo...

Čini mi se da je battery leak rešen ovim update om.
Šta sad ovo?
5e1fef2deed66c148bac66f57a475783.jpg

Pazi to samsung pise redovno azurirajte svoj software redovno na svaki 8 mjeseca :D

Ja nisam imao leak baterije sa prošlim fw, čak mi je baš lepo trajala. Sad mi nije jasna ova optimizacija, i čini mi se da je baterija za nijansu slabija od zadnjeg up.

Polako, nakon svakog update-a, treba vremena da se sistem/baterija "rekalibrisu", pocisti i preradi cache i slicno... (ne, ne znam tacno sta radi, ali nekoliko dana nakon update-a, uvek je losije nego nakon toga ;))

Facebook,instagram i skype znaju da srcu bateriju na S5.Ja na S5 Plus sam imao stalno awake stanje dok nisam deinstalirao fb i presao na fb lite.

Čini mi se da je battery leak rešen ovim update om.
Šta sad ovo?
5e1fef2deed66c148bac66f57a475783.jpg

Zanimljivo je da lista aplikacija koja se automatski optimizuje ne može ručno da se proširuje, tj ja bar nisam pronašao način.
Takođe, najkraći period u kojem će podešavanje da isključi aplikaciju je posle 3 dana (72h) mirovanja. Ovo je po meni ok za neke stvari koje ne želite da vam se sinhronizuju, ali mi ne deluje korisno za aplikacije kao što je mail klijent.

Nazad
Vrh Dno