Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Kupio sam ja 2 komada, ovih običnih bez ugrađenog NAS. Mislim da su odlični za te pare.
Meni treba onaj sa usb sta je za externi hdd i je dual, kako vidim ima odlicni signal meni bas takav treba sto dalje da hvata signal, zanima me dali ce mi naplatiti neki porez ili carinu dali cu imati dodatne troskove ?

Gde je link za tu igricu?

Samo ovo ima od kupona ? I oni sitni od 2$ vezani za radnje ?

uploadfromtaptalk1446053701627.png

Igrica mi uopste nije jasna. Belezi samo poslednji dobitak novcica i ne sabira ih ?

Poslednja izmena:
Koliko vidim danas na sajtu ima igra sa mackom, tamo sabira 3 igre. Hvatajte vrednije stvari sto vise.
Na mobilnom ima neka kombinacija sa odecom, samo shakeuje se telefon i moze se 10 puta dobiti neki iznos u toku dana. Imam za sada 550 coinsa. Ali sad sam citao terms i vidim da kuponi vaze samo 11 Novembra od 0-24 ako sam dobro shvatio. Znaci ako planirate nesto da kupite tog dana onda se igrajte :)

Stigao mi paket sa alija, ali nisam zadovoljan kamerom (za kola - ne snima kako bi trebala inace) pa sam prvo kontaktirao podavca za refund i da mu vratim paket. Krenuo je sa nekim tupavim porukama, i da mi moze vratiti 4$ (vrednost kamere je 39$). To mi naravno nije prihvatljivo, pa sam otvorio dispute, nakon cega mi je odgovorio da mu posaljem paket nazad i da ce mi odraditi full refund.

Kada sam otvarao dispute, stavio sam da zelim povrat od 35$ (90% vrednost robe) i oznacio sam da ne vracam paket.

Interesuje me u kom pavcu dalje da nastavim? Meni bi vise odgovaralo da ne saljem robu nazad vec da mi vrati deo iznosa (spustio bi i na 30$ ako je to sada izvodljivo). U slucaju da saljem paket, koliko kostaju troskovi shippinga do Kine? Paket je okvirno 300-400g tezak, kutija 20x15cm. Kako cu biti siguran da ce mi on stvarno pustiti pare nazad nakon sto mu posaljem paket (u smislu, iako je paket stigao, on moze reci da ga nije primio i tako u nedogled)?

Stigao mi paket sa alija, ali nisam zadovoljan kamerom (za kola - ne snima kako bi trebala inace) pa sam prvo kontaktirao podavca za refund i da mu vratim paket. Krenuo je sa nekim tupavim porukama, i da mi moze vratiti 4$ (vrednost kamere je 39$). To mi naravno nije prihvatljivo, pa sam otvorio dispute, nakon cega mi je odgovorio da mu posaljem paket nazad i da ce mi odraditi full refund.

Kada sam otvarao dispute, stavio sam da zelim povrat od 35$ (90% vrednost robe) i oznacio sam da ne vracam paket.

Interesuje me u kom pavcu dalje da nastavim? Meni bi vise odgovaralo da ne saljem robu nazad vec da mi vrati deo iznosa (spustio bi i na 30$ ako je to sada izvodljivo). U slucaju da saljem paket, koliko kostaju troskovi shippinga do Kine? Paket je okvirno 300-400g tezak, kutija 20x15cm. Kako cu biti siguran da ce mi on stvarno pustiti pare nazad nakon sto mu posaljem paket (u smislu, iako je paket stigao, on moze reci da ga nije primio i tako u nedogled)?
E ovo nije u redu bolje ti je da posaljes celi paket i onda da trazis novac nazad, zasto nije u redu sve cesce i cesce ima ljudi koji traze refund isto je i kod nas u makedoniji ljudi oladite malo da nas ne bi kinezi stavili na crnu listu pa da mozemo nista da kupimo ima nekoliko zemja koji vec su na crne liste zbog ovakve stvari, koje za sve i svasta traze novac nazad ili pa prijavuju da im nije paket stigo a t.e su ga primili

Ako vidite na neke proizvode ima i shiping 80$ a proizvod kosta 10 $ a u druge zemje imaju free shiping ili pa je 2-3 dolara to je sto nemaju doverbu kod nas u balkanu

Poslednja izmena:
Mares, pre par meseci sam slao paket nazad u HK (neispravan uredjaj). Slanje paketa bilo oko 2000din, ne verujem da je manje danas. Bolje da si se dogovorio sa prodavcem da ti vrati pola novca i da zadrzis uredjaj (pa prodas). Ovako si samo zakomplikovao sebi situaciju. Aliexpress zastita je samo mrtvo slovo na papiru...

Ostaje ti samo da vratis nazad uredjaj i da ti vrati novac. Jednom otvoren dispute se ne moze menjati.

Poslednja izmena:
A u redu je sto je rekao da ce mi vratiti 4$ pre ptovranja dispjuta, a sada odjednom moze full refund? Da ne pominjem sto je poslat proiyvod koji ne odgovara svom opisu, kamera sa fejk chipom (ne snima ni priblizno kako bi inace taj model trebao)?

Naravno da cu u ovakvoj situaciji gledati da ja sto bolje prodjem.

Moze jos neko da mi odgovori sta je bolje raditi, da idem na loptu da mi vrati deo novca (naveo sam u prethodnom postu koji iznos bi trazio) bez vracanja paketa, ili da saljem paket nazad i cekam full refund)?

Edit: sylver me preduhitrio sa njegovim odgovorom.

@sylver ... mislim da nisam zakoplikovao. Evo kako je islo:
- prvo sam kontaktirao prodavca gde sam ga obavestio da nisam zadovoljan poizvodom i da zelim full refund a da cu mu vratiti paket.
- on odgovorio da ce mi vratiti iznos od 4$
- kako je ovo neozbiljno, otvaram dispute u kojem navodim da zelim refund od 35$ i da ne vracam paket
- prodavac odgovara da ce mi uraditi full refund i da posaljem paket nazad

Jesam ja promenio zahtev prilikom pokretanja dispjuta, ali je i on promenio plocu.

E sad, sta ima vecu tezinu, moji zahtevi koje sam definisao u dispjutu ili ovo sto on trazi?

Poslednja izmena:
Kapiram ja tebe ali nisi realan. Ni jedan normalan prodavac ti nece vratiti toliki iznos a da ne vratis proizvod. Tu ti Aliexpress nece pomoci ni ako eskaliras dispute za dispute management team-u. Aliexpress je uvek na strani prodavca jer ipak 5% im uzimaju od iznosa.

Najveci problem je sto prodavci uglavnom nemaju pojma sta prodaju pa samo stave u opis informacije koje dobiju od proizvodjaca.

Po meni, gresku si napravio sto nisi pre otvaranja disputa proverio cenu vracanja, jer ce ti postarina "pojesti" pola novca a ostajes i bez uredjaja. Ovako si mogao da trazis pola nazad i da zadrzis proizvod. Prodavac bi bio na nuli a ti sa $20 i proizvodom.

Inace, potpuno normalno da nisi zadovoljan kamerom ali ne ocekuj da ce ti je neko pokloniti.

Poslednja izmena:
Nisi trebao da prihvatis da saljes nazad za kinu jer ce da te izadje mnogo postarina a to taj kinez verovatno nece ni uzeti ( nagadjam )

Najbolji moguci dogovor je da bez ikakvih posledica popricas sa njim i da se dogovorite da to bude nekih pola pola kako ne bi bili ni ti ni on na gubitku da bi mogli da trgujete dalje

Prvo gledaj koliko ima pozitivnih ocena i ta cena da nije mnogo manja nego na ostalim mestima ,a i koliko para toliko i muzike te onda uglavnom nećeš imati problema

Hvala na odgovorima.

Videcu da nadjem neko racionalno resenje....

Moja preporuka ti je pola/pola ako uspes ili da se nekako dogovoris sa kupcem. Vracanje ti je skroz neisplativo, pogotovo ako uredjaj radi (bez obzira sto ti se ne svidja). Ako prodavac odbije dispute, mozes da "eskaliras" slucaj Aliexpress podrsci koja ce opet insistirati da se ili dogovorite ili da vratis proizvod. S tim sto Aliexpress podrska moze da otegne slucaj nedeljama.

U najgorem slucaju, vrati uredjaj...

Preporucite neki smart watch za iphone 6 sa alija. Neki jeftiniji do 20 eventualno 30 dolara.

uploadfromtaptalk1446148913386.png

Veciti sam maler.. Pre 10dana ga narucim za 20$ i sada vidim od 10 radnji sa snizenjema 11.11 jedna je i ta :) 700 din sam vise pukao.

Sada moram da narucim ovaj za auto da mi ne bude krivo...

Poslednja izmena:
E a kako funkcionise taj 11.11 sale, od to datuma su snizenja ili kako?

Tog dana su snizenja i promocije ceo dan. Ja recimo ciljam neki mob. Taj dan ce biti 149 dolara, pa plus odigram one igrice i dobijem neki kuponcic sa 5-10 dolara popusta, pa plus prodavac daje 2 dolara popusta za porudzbine preko 99 dolara. Tako da cu sniziti jos dodatno za 10tak dolara. Taman da mi pokrije carinu i PDV.

I ja gledam MX5, i nadam se da će biti kupona na prodaju, tipa za 50 USD kupiš kupon od 100 USD ako ugrabiš priliku. Ovi kuponi do 10 USD mi ne znače puno. Inače, uvek može fino da se uštedi kad su ovi popust dani.

Mene zanima ono save more on the app jel mogu samo jednom da iskoristim to za jedan proizvod koji kupujem ili vise puta ?

@mitar, ako bude taj kupon i ako ga kupim recimo 50 $ kupim 100 $ jel vazi da se iskoristi samo taj dan i za samo jedan predmet ili mogu sa njim da kupim vise stvari ?

Uf, to ne znam, nisam nikad do sad kupovao kupone. Pišu uvek u opisu uslovi za korišćenje. Vidim sad za jedan stari koji sam koristio da stoji za "Only valid on order(s) over US $100.00", tako da računam da važi i za kupovinu više stvari, ali treba proveriti, ja sam uvek koristio jedan kupon po kupovini, jer mi je tako više odgovaralo.

Narucio martinke ****ne i radujem se ko malo dete jer su prosle bez carine odma i vidim danas urecene na pogresnu adresu. Otvorio sam disput.. da li vredi da jurim lika telefonom il nesto?

7bd8e6fd1596d83063f3301f83f81621.jpg

Šteta što Xiaomi nema ove NAS rutere u nekim veličinama između 1 i 6 TB... 1 mi malo, 6 mi skupo.

Jel moze neki link ka tom ruteru koji ima NAS u sebi? Mislim link sa Alija, ne uspevam da ga nadjem.

Poslednja izmena:
Narucio martinke ****ne i radujem se ko malo dete jer su prosle bez carine odma i vidim danas urecene na pogresnu adresu. Otvorio sam disput.. da li vredi da jurim lika telefonom il nesto?
Nemaš ništa sa likom koji ih je primio. Full refund od prodavca i ćao zdravo. Baš čudna situacija.

Meni se puno malih pošiljki bez praćenja izgubilo u poslednje vreme. Nikada mi se to ranije nije dešavalo. Izgleda da se dosta krade kod nas tako da će se u skorijoj budućnosti verovatno doplaćivati slanje za svaki predmet,odnosno doplaćivaće se broj za praćenje.

Pa toliko košta u principu, mogao si da sačekaš 11.11 ako ne žuriš, biće oko 25 USD sa popustom.

Pa toliko košta u principu, mogao si da sačekaš 11.11 ako ne žuriš, biće oko 25 USD sa popustom.
Bio sam nestrpljiv nisam mogao vise da cekam :) inace na ovaj moze da se okaci externi hdd samo, pisao mu na kineza da napise kao gift i da upise pomala suma novca da bi izbegao carine i ostale davacke

Je l' moze neko da mi objasni zasto je paket 3 puta na podnosenju zacarinski pregled? :)
Prvi put nesto narucujem, pa mozda i treba ovako, ali ja ne znam. :D

2015-10-29 07:59
10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
2015-10-28 08:06
2015-10-27 09:49
2015-10-26 13:34
11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
2015-10-23 13:05
NL - NLAMSE, Otprema

Nazad