Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Telenor je danas loše radio u delu Bulevara iznad Đerma ali je evidentno da se proširio 4G signal ovde. Da li su te dve stvari povezane ili slučajnost videćemo narednih dana.

Ma kod nas generalno mogu da se takmiče u smislu ko je najmanje loš. Ne samo za 4G, već prvenstveno za 3G...

Pa za 4G su dobri gde ima signala, samo je tuzno sto su tek poceli... A za 3G no comment - cim su sredine gde je gomila ljudi ili malo dalje od urbanih sredina haos je los. Bojim se da ce sa 4G biti ista prica jer koliko sam skontao stede dosta sa predajnicima...

Ma ja nisam primetio ta usporenja; što se tiče brzine 3G ili 4G neta, ja sam zadovoljan.
Ume da me iznervira random prebacivanje na edge signal iako postoji dobar 3G. Naročito nervira kad je non-stop uključen neki online radio ili deezer. Imam osećaj da se dešava nešto ređe nego ranije, ali svejedno nervira kad se desi, i ne bi trebalo da se dešava. WCDMA only nije rešenje, jer prosto nema svugde u Srbiji 3G.
Ova primedba se odnosila na Telenor.

Poslednja izmena:
Meni se to prebacivanje desavalo na Androidu, ali ne na iPhone, i to kada sam ih koristio zajedno.

Ne znam onda u čemu je problem... Imao sam ta prebacivanja i na Lumia telefonu. Jako iritantno.
Ne mogu baš zbog toga da kupujem iPhone :)

iPhone ima jaci modem, mozda zbog toga? (mada 640XL je imala super modem koliko sam primetio tokom probe)

Instaliras 2G/3G Toggle switch (neki takav app koji ima widget da brzo menja mod), i reseno. Prebacis na 3G-only u BGu, a 2G/3G kad ides van.

moram da pitam, kako da proverim da li imam karticu koja hvata 4g signal? Naime, danas sam zamenio u mts poslovnici karticu za 4g, zena mi je dala novu, aktiviro je par sati i jos uvek nijednom nisam video da ima 4g signal. Centar grada je u pitnaju, setao sam da vidim da li ce ista uhvatiti, i nista. Naravno da su podesavanja telefona u redu, nego mi se cini da mi u poslovnici nisu dali 4g vec obicnu karticu...

Mora da prodje malo vremena. Bice vec sutra. (proveri koliko imas slobodnih mesta za sim kontakte, USIM ima neku veliku cifru)

Poslednja izmena:
iako su drugi servisi aktivni? telefonija, prenos podatak i sl???

hmmm. ok, sacekacu, ali koji je razlog? tehnicki?

To samo oni znaju :) ali da, tehnicke prirode. Nadam se da ispunjavas uslove, tarifni paket i sta vec zahtevaju u MTS-u za 4G

Mora da prodje malo vremena. Bice vec sutra. (proveri koliko imas slobodnih mesta za sim kontakte, USIM ima neku veliku cifru)

Ja sam dobio 4G,ali imam samo 250 mesta za kontakte,a tako je bilo i na predhodnoj.

Telenor:

7cc21abf874421894c76fd757af89227.jpg

moram da pitam, kako da proverim da li imam karticu koja hvata 4g signal? Naime, danas sam zamenio u mts poslovnici karticu za 4g, zena mi je dala novu, aktiviro je par sati i jos uvek nijednom nisam video da ima 4g signal. Centar grada je u pitnaju, setao sam da vidim da li ce ista uhvatiti, i nista. Naravno da su podesavanja telefona u redu, nego mi se cini da mi u poslovnici nisu dali 4g vec obicnu karticu...
Jesi li podpisao neki papir za 4g, ja sam bio jednom dala mi je karticu i aktivirala ali nije za 4g pa sam morao da se vracam za to ponovo.

Ja kada sam uzeo u Telenoru 4G karticu radila je kroz 2 minuta (bukvalno dok sam ugasio tel, izvadio staru, ubacio novu stvorio se odmah prilikom boot 4G signal).

Isto i kod mene na mts-u, ali fakat da neki imaju problema pre svega zbog nesposobnosti, nesavesnosti i neznanja velike vecine onih ljudi sto rade po salterima u poslovnicama.
Njihov posao je da se razumeju u telefone, a ne da mene pitaju da li moj aparat radi na 4G. Ako ne znaju, onda ocigledno nisu strucni i treba ih smeniti ili poslati na doskolovavanje.
Zamisli odes ne daj Boze u bolnicu i kaze ti doktor da nije siguran gde se nalazi bubreg a gde srce, pa ako mozes da mu pokazes prstom sta treba da ti cacka.
Kod sva tri operatera radi ogromna vecina nesposobnjakovica, lenstina i povrh svega glupavih ljudi (cast izuzecima) koji su tu zahvaljujuci rodbinskoj/komsijskoj/politickoj ili kakvoj vec vezi.

nista nisam potpisao, jutros mi je inace bila neaktivna kartica pa su kao proverili u call centru i kao proradilo je ali i dalje nemam 4g! pizdim...

Nazad
Vrh Dno