^^
Mene takodje zanima kako da trazim da mi ne carine telefon opet koji hocu da posaljem na popravku u Kinu?
@alfaunits gde mogu da dobijem informaciju sta mi tacno treba? I da li znas koliko kosta ta usluga? I jos moram da proverim da li imam onaj papir sa carine sto sam platio.
Ide ovako:
- privremeni izvoz prvo, potreban je dokaz o placenoj carini (bilo da je uvezen ili fiskalni ako je kupljeno kod nas)
- razduzenje privremenog izvoza kada se vraca roba, da se ne bi platila ponovo carina
Tu ima prilicno troskova speditera, jer iskreno ja ne bi umeo da popunim one papire koje treba dati carini. Trosak je dakle spediter u oba smera i samo slanje.
Moze bilo koji spediter da vam to odradi, posto sumnjam da cete DHLom slati.
Inace, nama je za firmu DHL trazio oko 100eur za te dve usluge samo! (shipping je bio placen od strane Intela). I DHL to radi samo za firme, ne i za fizicka lica.
Nije bilo nikakvih troskova izlazne carine, koja se pominje kada se nesto salje van ovako.
Kinezi i racunaju na to da se ljudima ne isplati da popravljaju telefon zbog tih troskova. Ne znam ko uopste placa postarina iz Kine->Srbiji u ovom slucaju, obicno uopste nije ukljucena i za popravke?
Posta radi neke spediterske usluge, ali ne sve, mislim da je cak i isplativa, ali bez 1000 po jednom radu (2000 za izvoz i razduzenje izvoza) ne znam da iko radi zvanicno.
Ljudi jel zna neko do kog datuma su stigli sa carinjenjem?
Da l' je ljudi realno da telefon prodje bez dazbina, a patike podnete za carinski pregled 10200![]()
Који телефон?Da 113 dolara.znaci bice "surenja".
Hmmm, mislim da ne moze, ja sam imao slican problem.Mozda mi se i isplati, ALI posto ja nisam mnogo pametan mozda sam i bacio papir od carine kada sam platio. Da li bih to mogao da zatrazim taj papir negde?
Nista cudno da stoji i duze ako se carini.Pa koliko to da cekam,istecice mi protekcija za patike na sajtu?
Ovo stoji 12 dana na carini skoro 2 nedelje
Sanse da se patike ne carine je samo ako su vidno stare.Da l' je ljudi realno da telefon prodje bez dazbina, a patike podnete za carinski pregled 10200![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari