Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^^
Mene takodje zanima kako da trazim da mi ne carine telefon opet koji hocu da posaljem na popravku u Kinu?

@alfaunits gde mogu da dobijem informaciju sta mi tacno treba? I da li znas koliko kosta ta usluga? I jos moram da proverim da li imam onaj papir sa carine sto sam platio.

Ide ovako:
- privremeni izvoz prvo, potreban je dokaz o placenoj carini (bilo da je uvezen ili fiskalni ako je kupljeno kod nas)
- razduzenje privremenog izvoza kada se vraca roba, da se ne bi platila ponovo carina

Tu ima prilicno troskova speditera, jer iskreno ja ne bi umeo da popunim one papire koje treba dati carini. Trosak je dakle spediter u oba smera i samo slanje.
Moze bilo koji spediter da vam to odradi, posto sumnjam da cete DHLom slati.

Inace, nama je za firmu DHL trazio oko 100eur za te dve usluge samo! (shipping je bio placen od strane Intela). I DHL to radi samo za firme, ne i za fizicka lica.

Nije bilo nikakvih troskova izlazne carine, koja se pominje kada se nesto salje van ovako.

Jel mi moze neko objasniti sto nema nikakvih azuriranja posiljke jos od 23.10 ? Do tadaje 4 danaza redom izlazilo stanje :pODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED sad vec 3 dana nikakvih informacija. O cemu se radi ?

Ide ovako:
- privremeni izvoz prvo, potreban je dokaz o placenoj carini (bilo da je uvezen ili fiskalni ako je kupljeno kod nas)
- razduzenje privremenog izvoza kada se vraca roba, da se ne bi platila ponovo carina

Tu ima prilicno troskova speditera, jer iskreno ja ne bi umeo da popunim one papire koje treba dati carini. Trosak je dakle spediter u oba smera i samo slanje.
Moze bilo koji spediter da vam to odradi, posto sumnjam da cete DHLom slati.

Inace, nama je za firmu DHL trazio oko 100eur za te dve usluge samo! (shipping je bio placen od strane Intela). I DHL to radi samo za firme, ne i za fizicka lica.

Nije bilo nikakvih troskova izlazne carine, koja se pominje kada se nesto salje van ovako.

Auuuu...
Ja mislio da necu morati dati mnogo vise od onoga sto izracunam na postinom sajtu za slanje tamo, a to je 2500-3000 :S
Hvala na odgovoru.

Kinezi i racunaju na to da se ljudima ne isplati da popravljaju telefon zbog tih troskova. Ne znam ko uopste placa postarina iz Kine->Srbiji u ovom slucaju, obicno uopste nije ukljucena i za popravke?

Posta radi neke spediterske usluge, ali ne sve, mislim da je cak i isplativa, ali bez 1000 po jednom radu (2000 za izvoz i razduzenje izvoza) ne znam da iko radi zvanicno.

Imaju neka pravila kod sopova za takve stvari.

Tipa u roku od 7 dana primetis kvar onda placas shipping do tamo.
U roku od 6 meseci oni snose troskove popravke ali placas shipping u oba smera.
Od 6-24 meseca mogu da ti poprave, ali da platis sve, shipping i popravku.

Tako je u slucaju HK Goldway sa Aliexspres. Pitao sam ih da mi kazu koliko je shipping odande :)

U prevodu neisplativo jer nov telefon dodje skoro isto za vecinu njih :) Znaju oni dobro :D

Znaci li ovo da se 100% carini?
17.10.2015 17:57:00 CH - SGSINY
23.10.2015 22:23:00 CH - CHZRHT Otprema
24.10.2015 11:45:48 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
26.10.2015 10:06:28 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

Poslednja izmena:
Sta je ovo ljudi???

Narucio sam patike preko aliexpressa,koliko to cekaju ma red?
Moj drug je narucio masku za telefon posle mene a stigla mu je pre mojih patika,odnosno idalje cekam

Prilozi

• Screenshot_2015-10-27-08-27-08-1.png
    Screenshot_2015-10-27-08-27-08-1.png
    145.2 KB · Pregleda: 261
Poslednja izmena:
Pa ništa, maska se ne carini, dodje odmah, ti čekaš da carina završi...

Pa koliko to da cekam,istecice mi protekcija za patike na sajtu?
Ovo stoji 12 dana na carini skoro 2 nedelje

Po 17track-u meni je paket stigao 10tog rano ujutru i od tada cekam.. jel se zna do kada su stigli? Na broj telefona se niko ne javlja..

atach.jpg

Pa pročitaj malo prethodne strane, nisam pratio, ali je odnos oko 20 dana izmedju izlaska sa carine i prispeca na carinu

Kinezi i racunaju na to da se ljudima ne isplati da popravljaju telefon zbog tih troskova. Ne znam ko uopste placa postarina iz Kine->Srbiji u ovom slucaju, obicno uopste nije ukljucena i za popravke?

Posta radi neke spediterske usluge, ali ne sve, mislim da je cak i isplativa, ali bez 1000 po jednom radu (2000 za izvoz i razduzenje izvoza) ne znam da iko radi zvanicno.

Mozda mi se i isplati, ALI posto ja nisam mnogo pametan mozda sam i bacio papir od carine kada sam platio. Da li bih to mogao da zatrazim taj papir negde?

Inace odgovorio mi je Kinez. Popravice mi telefon a shipping odande je 12$. Sad mi jos samo pravi problem taj papir sto nemam pa da se raspitam kod speditera za usluge.

Znam da je zastoj, moj je na carini pristigao 8-mog,i dalje čekam. Kad prođe javljam ovde, samo ne znam koji je problem da ljudi postave ovde kad im je pristigao na carini i kad je ocarinjen.

22'og su carinili 01 Okt. Sad izracunaj otprilike.

Dobro je da imamo nov poštanski centar, stoji pošiljka u statusu 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće i ne mrda evo 10. dan. Napredna smo država, nema šta...

Da l' je ljudi realno da telefon prodje bez dazbina, a patike podnete za carinski pregled 10200 :D

Da l' je ljudi realno da telefon prodje bez dazbina, a patike podnete za carinski pregled 10200 :D

Koji telefon,koliko je placen?Prvi put sam narucio tel.i molim Boga da se nekako provuce bez carine ali tesko bez obzira sto je no name ...
26.10.2015 10:06:28 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

Poslednja izmena:
Nema veze sto je no name u zakonu ni ne pise da no name telefone ne treba cariniti, vec sve sto prelazi 50€ se mora cariniti a pdv na sve, to je po zakonu, ali uvek je sve moguce i da prodje bez dinara i da naplate previse.
Tvoj fon je svakako preko 50€ iako je no name, jesam li u pravu?

Počeli su sve češće da naplaćuju više nego što treba. Ako se ne budemo žalili ili vraćali telefone, neće više biti zadovoljstva u naručivanju.
Ako ga i sada ima s obzirom da se na carinjenje čeka 20+ dana.

Takee1
http://www.aliexpress.com/store/pro...Android-4-2-3G-WCDMA/1360025_32450738216.html
Gledao fidbekove,jedan je otisao u Srbiju i lik pise da mu je stigao za 12 dana.Pretpostavio sam da je prosao bez carine.
Brzo je stigao Swisspost-om
17.10.2015 17:57:00 CH - SGSINY
23.10.2015 22:23:00 CH - CHZRHT Otprema
24.10.2015 11:45:48 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
Do sada nisam vidjao ovo"PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED"

Poslednja izmena:
Па код њега можда и прођеш боље, не би требало да га процене на више од 100$

Mozda mi se i isplati, ALI posto ja nisam mnogo pametan mozda sam i bacio papir od carine kada sam platio. Da li bih to mogao da zatrazim taj papir negde?
Hmmm, mislim da ne moze, ja sam imao slican problem.
Mozda carina uz neku taksu izdaje taj papir sada, ali samo ako znas tacno po cemu da nadju kad je placena carina (samo ime/prezime sumnjam da traze, cak i da imas okvirni datum, ali probaj).
Pa koliko to da cekam,istecice mi protekcija za patike na sajtu?
Ovo stoji 12 dana na carini skoro 2 nedelje
Nista cudno da stoji i duze ako se carini.
Sanse da se patike ne carine je samo ako su vidno stare.
Telefon - isto.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno