@kaciga U stvari, ima dosta onih koji ukazuju i na moguću štetnost kaciga i to baš u trenucima kada treba da pokažu svoju korisnost - pri padu. Pritom ne postoje nikakvi podaci koji bi pokazali da je bolje nositi kacigu. Ima dosta toga po Jutjubu i raznoj dokumentaciji na netu. Puno smo već pričali na temu, pa neću ulaziti u za i protiv. Samo za čvorugu da pomenem da eto ima dosta onih koji kažu upravo da kaciga može i da škodi. Naravno, zavisi i od kaciga i vrste vožnje. DH, FH i tome slično ne bih vozio ni pre nego što me umotaju u onaj pucketavi najlon.
@rukavice Kao i sve ostalo, treba da budu taman, odnosno malo tesne. Ako se šake mrdaju u rukavicama, poništava se efekat sprečavanja proklizavanja, a i povećava mogućnost povrede pri padu (i manje se skuplja znoj).
@Saaleh Verovatno je došlo do istezanja ligamenata u laktu, a uz to su se mišići automatski zgrčili da spreče povredu. Imao sam isti problem sa ramenom. Bez fizikalne terapije nećeš rešiti problem sa zgrčenim mišićima. A ligamenti se nikada ne vraćaju u prvobitni položaj. Ako su istegnuti, jedino rešenje je skraćivanje operacijom. Što nipošto ne treba da radiš ako nemaš baš velike probleme, jer je uspešnost operacije obično 50-50 i može da bude mnogo gore.
@naočare Da ne pišem esej i za ovo.

Neko reče da je veća verovatnoća uletanja mušica u usta. Iz mog iskustva, podjednak je broj insekata koji "gađaju" oči i usta. Pritom, insekti mogu i da probiju oko, a onda nema "undo". Čak i ako ne uleti insekt, sušenje jako škodi očima. Zato postoji treptanje. I zato monitori prave probleme sa očima - mnogo manje trepćemo. Tokom vožnje bajka, pojačan je efekat sušenja očiju (pogubno na duže staze i posle ne može da se ispravlja), a tu je i prašina i mnogo toga štetnog pre nego što dođemo do insekata (npr, voziš pored njiva u vreme žetve). Dakle, naočare su po meni najbitniji komad opreme. Pre bih otišao na vožnju bicikla bez bicikla, nego bez naočara.

@Šaranče Da ne ulazimo u privatnost, ima ko to da radi umesto nas, ali takvi problemi se obično javljaju zbog loših stakala i/ili dioptrije. Ako već nisi, probaj neke skuplje naočare (npr, preko 50 evra) ili obična bezbojna stakla. I proveri da li imaš neku dioptriju.