Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Posle skoro 4 godine na Androidu, sutra uzimam L640, jer mislim da je WP8.1 (a jos malo i W10M) jednostavno pouzdaniji sistem... Ortak ima L535, koji sam mu ja preporucio i zadovoljan je, ali on nije power user, pa da pitam ovde, jel ima nekih stvari na koje treba da obratim paznju kod L640 sto se tice hardvera?`

Gledao sam recenzije, istrazio sam, ali opet, iz prve ruke je najbolje cuti, bez reklamnog lickanja... Jedina mana koju sam uocio da se ponavlja je odsjaj ekrana na suncu, ali na to sam vec navikao pored Xiaomi Mi2S. Ima li jos nesto ili uredjaj stvarno 'bije van svoje klase' za ovu cenu?

Sestra je na moj nagovor uzela L640. Prešla sa sony mini pro, i zadovoljna je ultra. Baterija ladno traje dva dana, a nije da ga mazi. WA, Skype, IE konstantno, sve upaljeno od opcija. Dosta koristi navigaciju. Po njenim rečima, kaže da ponekad zaboravi kad ga je skinula sa punjača. Ja imam sitnije zamerke, originalni punjač je slab, pa sporije puni, blic je dost slab, i foto su generalno slabijeg kvaliteta, boje su dosta isprane. Ja da se pitam, cena bi bila 50-70 evra veća ;-)

Ja danas idem po svoju Lumiu 640 LTE, javljam se veceras sa utiscima cim je malo isprobam. :)
Nadam se da ce sve da bude ok.

Ja sam juce uzeo 640XL, super je telefon ali me nervira sto je telefon ogroman, i plus ne mogu da smanjim prikaz teksta na njemu... Razmisljam da uzmem manju varijantu...
Da li postoji nacin da se smanji text jos vise osim u podesavanjima?

Strpi se jos malo izlazi wm10 i tu ces moci da smanjis tekst .Ja imam l640 lte i prezadovoljan sam :)

Uzeo sam 640 danas, drndam ga pomalo, skidam aplikacije, polako ulazim u stos sa WP. Ono sto mi malo smeta jeste sto animacije nisu tako fluidne ako recimo udjem u neki program i kliknem home taster, ali to je u principu najmanji problem, i javlja se samo tad. Oseca se malo lufta kad se pritisne donji deo telefona u desnom uglu ali ne skripi, pa mi i ne smeta. Touch izvanredan, jako lepa osetljivost. Skrolovanje kroz aplikacije i prebacivanje iz poruka u pozive ili bilo koju drugu aplikaciju ide jako brzo i bez kocenja. Glance koristim prvi put, i odlicna je ideja. Kamera je dobra, nemam onog seckanja na koje su se zalili neki prilikom snimanja videa, snimao sam nesto oko minut, slike su sasvim pristojnog kvaliteta. Zvuk je odlican i tokom poziva i prilikom pustanja muzike, ali naravno zvucnik je lose pozicioniran pa stavljanjem telefona na ravno dok ide muzika, znatno ce se utisati. Ispraznio sam bateriju na oko 20% i stavio sam da se puni narednih par sati, ali ne koristim Lumijin punjac, jer imam drugi Asusov od 1A.
U principu, prvi utisci jako pozitivni da ne kazem odlicni. :)

Uzeo sam 640 danas, drndam ga pomalo, skidam aplikacije, polako ulazim u stos sa WP. Ono sto mi malo smeta jeste sto animacije nisu tako fluidne ako recimo udjem u neki program i kliknem home taster, ali to je u principu najmanji problem, i javlja se samo tad. Oseca se malo lufta kad se pritisne donji deo telefona u desnom uglu ali ne skripi, pa mi i ne smeta. Touch izvanredan, jako lepa osetljivost. Skrolovanje kroz aplikacije i prebacivanje iz poruka u pozive ili bilo koju drugu aplikaciju ide jako brzo i bez kocenja. Glance koristim prvi put, i odlicna je ideja. Kamera je dobra, nemam onog seckanja na koje su se zalili neki prilikom snimanja videa, snimao sam nesto oko minut, slike su sasvim pristojnog kvaliteta. Zvuk je odlican i tokom poziva i prilikom pustanja muzike, ali naravno zvucnik je lose pozicioniran pa stavljanjem telefona na ravno dok ide muzika, znatno ce se utisati. Ispraznio sam bateriju na oko 20% i stavio sam da se puni narednih par sati, ali ne koristim Lumijin punjac, jer imam drugi Asusov od 1A.
U principu, prvi utisci jako pozitivni da ne kazem odlicni. :)

I meni se desavalo to skipanje sa novom kinsekom maskom :D . Posto sam kupio da imam u drugoj boji. Samo sam zalepio na nekoliko mesta unutra po telefonu onu traku sto lepi sa obe strane. Kad sljepis masku preko nema sanse da mrda. Malo se samo posle teze otvara :D

Bravo bravo lumijasi, sve nas je vise :)

Na 640 XL mi se desi da mi kao stigne obavjestenje da imam poruku na Viberu od neke osobe sa kojom sam se ranije dopisivao, ali kada otvorim nema novih poruka. Ima li neko slican problem?

Na 640 XL mi se desi da mi kao stigne obavjestenje da imam poruku na Viberu od neke osobe sa kojom sam se ranije dopisivao, ali kada otvorim nema novih poruka. Ima li neko slican problem?

Ja, i to večeras. Isto i sa propuštenim pozivima. Nekoliko puta dobijam notifikacije za iste pozive i poruke.

Drustvo jel ima neka procedura za prvo punjenje ili jednostavno mogu preko noci da ga zveknem na punjac i to je to?

Ono sto mi malo smeta jeste sto animacije nisu tako fluidne ako recimo udjem u neki program i kliknem home taster, ali to je u principu najmanji problem, i javlja se samo tad.

Imao sam priliku da uporedim 640 i 640XL na vise mesta. Na svakoj 640ici sam primetio isti problem, animacija definitivno nije fluidna. Nije mi jasno zasto posto je hardver isti kao na 640 XL. XL nema takvih problema. Uzeo sam 640XL ali cu verovatno sutra vec zameniti za manji posto mi je ovaj bas prevelik. Interesuje me kakva je baterija na 640? Na XL je odlicna.

Onda je do njih, vjerovatno neki trenutni problem. Nadam se da ce to da srede brzo, mnogo nervira.

@Kaspersky Meni se to resilo nakon sto sam uradio update i restartovao telefon. I touch mi je bio malo brljao, nisu reagovala slovca, tipa morao sam dva puta ponekad da pritisnem slovo da bi otkucalo ali eto posle tog restarta je sve ok. Baterija za sad ok, mada sam ga ganjao celo popodne trenutno je na 62% sad cu da ga napunim do kraja pa od sutra cu da testiram bateriju. Za sad sam vrlo zadovoljan telefonom.

I 640 i 640XL imaju prednosti i mane u odnosu jedan na drugi. Recimo XL ima bolju kameru i bateriju. Ekran zavisi od korisnika do korisnika. A 640 u odnosu na XL ima bolji ekran, veca gustina piksela pa samim tim deluje kvalitetnije. :)
Ako resetovanje telefona resava stvar onda super. Svakako sutra cu vratiti XL jer me nervira sto je prikaz teksta ogroman. Ljudi na kilometar od mene mogu da vide sta pisem. :)

Oseca se malo lufta kad se pritisne donji deo telefona u desnom uglu

Hahaha, ne bih nikada primetio da nisi rekao! :) Stvarno ima mini-luft, ali definitivno ne škripi i ne pravi problem. Deluje kao da žabica na unutrašnjoj strani maske ne odgovara u potpunosti.
Inače, nekoliko detalja koji nerviraju, mada su više do WP, nego samog telefona:
1. Ako ukinem pristup mikrofonu za Lumia Camera, program uopšte neće da se pokrene, što znači da ne mogu ni da slikam fotke bez mikrofona. Van pameti.
2. Ako imam podešen alarm za bilo koji dan u budućnosti, stoji mi ikonica na glance ekranu, što zbunjuje prilično. Jedno jutro se uspavao, jer prethodno veče videh ikonicu i zaključih da je alarm podešen, a ono bio podešen za dva dana kasnije.
3. Otključam telefon, tile pokazuje da imam npr 5 novih e-mail poruka. Spustim obaveštenja, očistim ih (ne otvorim ništa odande) i vratim se nazad na glavni ekran. Tile prikazuje da imam samo 3 nove e-mail poruke?

I konačno - da li je još neko primetio da je telefon "poludeo" od pomeranja sata noćas? Piše mi da je poslednji put napunjen pre 0 minuta (a ima jedno 3 dana). :)

ako hocete da smanjite velicinu slova, to moze na win 10 da se uradi. zadnji build je prilicno stabilan i moze da se koristi pa probajte.

Moze li se instalirati na 640XL i kako? Smanjuje svuda font ili samo u sistemu? U aplikacijama?

Planiram sutra (verovatno) da pazarim 640 ds ili 640 lte pa mi puno znacilo samo par stvari da neko od vas kaze-
1. Pri kupovini se dobija office na godinu dana koliko sam shvatio,sta posle toga? Postoji neka free varijanta? Postoje alternative?
2. Koji je najbolji browser na lumiji? Konkretno treba mi nesto sto ce moci da pristupa sajtu pomocu desktop user agent.
3. Da li moze da se promeni app za sms? (trenutno koristim chomp sms na androidu koji se oglasi kad stigne poruka i posle toga opet u odredjenim intervalima ponovo)
4. Da li moze da se promeni tastatura? (third party)
5. Sta bi na kraju od one price da ce moci android aplikacije na win 10?

Znam da je puno pitanja ali puno bi mi znacilo :)

1 - Ta promocija vise ne vazi

2- Najbolji po meni je ie

3- Ne

4- Ne
Sto se tice android aplikacija ,jos uvek je u fazi razvoja ,vreme ce pokazati.

Jel ima neki adblock za ie ili i dalje mrka kapa ?

Još uvek nema. Možda Edge dobije sa ekstenzijama, negde na leto.

Tad bi trebalo da stigne za PC verziju a pre toga sigurno neće na telefone.

Mislim da im je dosta komplikovano da usklade aplikacije da rade i na PC i na telefonu. A korisnici su malo nestrpljivi jer se razvoj odužio.

Planiram sutra (verovatno) da pazarim 640 ds ili 640 lte pa mi puno znacilo samo par stvari da neko od vas kaze-
1. Pri kupovini se dobija office na godinu dana koliko sam shvatio,sta posle toga? Postoji neka free varijanta? Postoje alternative?
2. Koji je najbolji browser na lumiji? Konkretno treba mi nesto sto ce moci da pristupa sajtu pomocu desktop user agent.
3. Da li moze da se promeni app za sms? (trenutno koristim chomp sms na androidu koji se oglasi kad stigne poruka i posle toga opet u odredjenim intervalima ponovo)
4. Da li moze da se promeni tastatura? (third party)
5. Sta bi na kraju od one price da ce moci android aplikacije na win 10?

Znam da je puno pitanja ali puno bi mi znacilo :)

Ako si mislio na Office aplikaciju, naravno da je dobijas. Office 365 promocija verovatno vise ne vazi.

Nazad
Vrh Dno