Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

da imam njihov risiver.desava mi se kad ispremestam kanale i kad neke obrisem da ih sam vrati posle nekog vremena na njihova podesavanja.pa sam cackao po meniju da skinem ako ima nova verzija softvera.sad sam gledao i vidim da nema. nemam pojma sta sam pritisno za skidanje:)

Brzina tvog protoka interneta zavisi kakav modem imas. Ako si stariji korisnik onda imas modem SAMO do 12MB, ako si noviji onda imas noviji modem koji moze do 20MB i vise u zavisnosti sta pustaju kroz mrezu i sta hoces da placas od paketa.

Ovde nije problem u tome, na kraju krajeva, ako moj modem ne može da izvuče predviđenu brzinu, zameniću modem...
Problem je u tome, što korisnicima koji su već pod ugovornom obavezom neće povećavati brzinu internet protoka. To nije praksa kod nijednog internet provajdera, tako da se nadam da su to samo dezinformacije...

da imam njihov risiver.desava mi se kad ispremestam kanale i kad neke obrisem da ih sam vrati posle nekog vremena na njihova podesavanja.pa sam cackao po meniju da skinem ako ima nova verzija softvera.sad sam gledao i vidim da nema. nemam pojma sta sam pritisno za skidanje:)
Stvarno ne znam odakle ti opcija ažuriranje softvera... Ok, sa USB-a ako imaš na njemu update, pa da tako staviš novi softver ali ja nigde ne vidim opciju za ažuriranje a da to ne uključuje USB...

N1 se ne emituje jer je, ako se dobro sećam objašnjenja, N1 antirežimski američki kanal čiji program i izveštavanje se ne slaže sa politikom Kopernikusa, ili tako nešto...

Upravo tako. Pre ćemo dobiti kompletan HBO paket i to u osnovnom paketu, nego što će dozvoliti da nam N1 preko njihove KDS mreže, servira nepatriotske vesti. Đuka i N1, jednostavno, ne gađaju se.

Kako da pustim ton na resiveru kad gledam ht filmove. ton radi samo na av formatu?

Iz nekog razloga Kopernikus ima u ponudi Al Jazeeru Balkans koja ima istu politiku i program kao i N1, a takođe ima CNN čiji je N1 ogranak tako da im ta priča ne pije vodu...
Mi imamo Viasat History koji ima dobar program ali nemamo Viasat Nature i Nat Geo Wild koje imaju većina operatera koji nude Viasat i National Geographic kanale. Od History koji ima i drugi kanal (History 2/H2) iz nekog razloga isto nema ništa. MTV i VH1 su u ponudi kod svakog mogućeg operatera samo ne kod našeg Kopernikusa. E zato je naš Kopernikus jedinstven i poseban.
Kad bi barem ubacili Arenu Sport 5 i Sport Klub 4 da kompletiraju sportske kanale. Ali i od toga izgleda nema ništa. Arena 5 je neki poseban kanal koji se ne dobija tek tako (ima ga kod IPTV telekoma i kod Polarisa nigde više), a i Sport Klub 4 izgleda da ne nameravaju ubaciti iz nekog razloga.

Ne znam da li ima veze sa ovim noćašnjim pomeranjem sata ili televizorom ali kod mene od jutros pa evo ceo dan nema EPG-a ni na jednom kanalu.

Ipak je Eurosport 2 sa Bundesligom, evo sada ide repriza meča....

APaNGEL je napisao(la):
@Paracin
Evo juche iz telekoma dolazili kod mene, kampanja od vrata do vrata kazu za redovne platishe i nekadasnje korisnike adsl-a i iptva nude mi sve to po nekoj smeshnoj ceni + fiskna telefonija minuti etc. + tablet za 1 din.
Nadam se da ce standardno od 1. novembra biti povecanje brzina u Kopernikusu, jer ovo je stvarno sramota da imamo stabilan internet, a brzine manje nego u Azerbejdzanu.
+1 za veci download i upload u razmeri 5:1
Kopernikus ima najbolju infrastrukturu do samog korisnika, jer je sproveo optiku do svake bandere, tako da treba to da iskoristi i da da duplo vece brzine od konkurencije koja kroz bakar vec gura maximum. Ja sam jedino upoznat da ce paket od 30 otici na 50 mbps, navodno testiraju da li njihov server moze to da izdrzi. Nadam se da ce do prvog novembra doci do pevecanja brzine.

Ko i uvek jedni prate druge, prvo Telekom, pa SBB i sada Kopernikus. Ja sam korisnik Kopernikusa vec nekoliko godina i mogu Vam reci da sam po prvi put zadovoljan int. ponudom/cenom.
Kao roditelj dvoje dece 300 din mi znachi mesecno, medjutim evo platicu skuplji paket sada chisto u znak podrshke ovim akcijama uz par predloga kao i uvek.

Molim insajdere Kopernikusa da utichu na brata da se ne zaustave na ovome, poshto vidim da profi paketi josh nisu dirani nego da se zajedno implementira jednistveni paket -promocija za INTERNET-KABL- FIKSNA TELEFONIJA pa da budemo jedan PROFESIONALAN i ODGOVORAN provajder kao sa onima iz okruzenja. Poz

Poslednja izmena:
Mene zanima šta će nama u Srbiji kanali kao što su rai1, cctv4, rtr planeta, tv5, pro sieben? Sve bez titlova. Da stave mtv, vh1, viva, hbo bilo bi savršeno. I šteta što ovaj forum ne posećuju neki bitni ljudi iz zlopernikusa. Ovako pričamo u vetar.

Posećuju, posećuju, samo ne odgovaraju jer su "tako u mogućnosti"!

Ne znam za vas, ali se internet večeras kod mene raspada...

Nece ti to raspadanje prestati sve dok ne raskines ugovor. Meni 2 a evo sad ce i treci mesec kako kopernikus internet radi kao Dial Up, nisam zadovoljan mtsom ali kod mene oni imaju mnogo bolju podrsku nego ovi iz Kopernikusa. Bukvalno trebas da ih molis da dodju da vide, a kad dodju i vide kazu da je sve u redu i tako u krug.

Zanima me kvalitet pristupa intenertu u starom gradu i dorcolu / bgd. Nije mi bitna televizija. Kako se poredi sa sbb-om itd.
promo za nove korisnike. 20Mb/s bi bilo 1400 ili 1100 din. 3 meseca besplatno.
Da li kopernikus spada u wifi providere.

Poslednja izmena:
Zanima me kvalitet pristupa intenertu u starom gradu i dorcolu / bgd. Nije mi bitna televizija. Kako se poredi sa sbb-om itd.
promo za nove korisnike. 20Mb/s bi bilo 1400 ili 1100 din. 3 meseca besplatno.
Da li kopernikus spada u wifi providere.

Sto se tice interneta stabilan je i sasvim korektan. Od 1. novembra ako bi kao novi korisnik potpisao ugovor na 12 meseci npr flat home imao bi brzinu 20Mb/2Mb za 1100dim mesecno. Dobijas wifi ruter i 3 meseca gratis... ALI !!! Nemoguce je uzeti samo internet vec ces morati placati i kablovsku TV jer kod kopernikusa je trenutno nemoguce to dvoje razdvojiti...

e pa uzas. Jel ima neko ko nudi samo internet bez dodatnih gluposti. Ta cena bi mi se svidela pod uslovom da je kvalitet u redu ali ne ako bih dodatno placao TV.

Sto se tice interneta stabilan je i sasvim korektan. Od 1. novembra ako bi kao novi korisnik potpisao ugovor na 12 meseci npr flat home imao bi brzinu 20Mb/2Mb za 1100dim mesecno. Dobijas wifi ruter i 3 meseca gratis... ALI !!! Nemoguce je uzeti samo internet vec ces morati placati i kablovsku TV jer kod kopernikusa je trenutno nemoguce to dvoje razdvojiti...

Iskreno mislim da samo posebno internet moze preko telekoma i Targa... Za ostale nisam siguran... Svi kablovski operateri dolaze kablom do tebe preko kog logicno ide kablovska...

Iskreno mislim da samo posebno internet moze preko telekoma i Targa... Za ostale nisam siguran... Svi kablovski operateri dolaze kablom do tebe preko kog logicno ide kablovska...

adsl/vdsl/wi-fi moze = kablovska/ne moze

Sve je to politika prijatelju moj. SNS drzi kopernikus. Pored njihovih kcn 1 2 i 3 njihov je i kompletn pinkov paket. Tako da sami kreiraju lazni i ne objektivan pogram na pinku i ne ide im u prilog da njihove lazi otkrije N1 zato i ne pustaju N1 u nihovu mrezu. Da li si primetio i svi ostali da li ste primetili da skoro svake vesti na pinku pocinju recenicom PREMIJER VUCIC

I kakve veze ima politika sada sa ovom temom, nezadovoljstvo mozes ispoljiti uskracivanjem glasa na izborima, ovo je tema o kabl i tv. Drzite se teme.

Apropo, dal ce menjati DOCSIS sa 2 na 3 ili ne, to mene zanima...:guitar:
(update: razgovarao sa Nishom i odgovor je: nece... jer ne nude brzine vece od 40 :sceptic:)

Poslednja izmena:
Sve je to politika prijatelju moj. SNS drzi kopernikus. Pored njihovih kcn 1 2 i 3 njihov je i kompletn pinkov paket. Tako da sami kreiraju lazni i ne objektivan pogram na pinku i ne ide im u prilog da njihove lazi otkrije N1 zato i ne pustaju N1 u nihovu mrezu. Da li si primetio i svi ostali da li ste primetili da skoro svake vesti na pinku pocinju recenicom PREMIJER VUCIC

ti si brate opsednut tom strankom i premijerom,vrlo dobro znas da je na ovakvom forumu zabranjeno pricati o politici i politicarima,ti lepo idi na Blic pa pisi koliko ti volja,ok.nadam se da ce modovi reagovati na ovakvo krsenje pravila foruma.

ja koristim njihov profi paket evo vec vise od godinu dana u smederevu sam i zadovoljan sam do sada bio, imao sam profi paket kablovska + internet do 30mbs, internet je bio konstatne brzine 30/31 stalno, medjutim kako su povecali tj ova promocija sa dtv stb-om i povecanjem internt brzine na 40mb internet je stabilan ali nikako da izbaci 40mb konstatno bude 35-38. inace imam docsis 3 modem zvao ih oni cackali ali i dalje nista. momci iz kopernikusa su mi rekli da je planirano povecanje do 60mb i da ce najverovatnije sve korisnike prebaciti automatski. ****m li ga sad citam ove da neki imaju drugaciju informaciju :(

Koliko ja imam informacije iz mog kraja internet uzimaju od telekoma a telekom ih izgleda sprica i zato im puca veza i nizi je ponekad protok nego sto treba. Videcemo kada dodje prvi novembar kakva ce situacija da bude, ili ce nastati opsti kolaps usled povecanja brzine ili ce konacno proraditi kako treba.

Ne znam od koga uzimaju ali ja sam netom prezadovoljan,za ovih 5-6 godina radi extra i nema padanja brzine za razliku od telekoma gde sam bio 2 godine i ne zna se dal sam vise imao ili nemao internet i jedva cekao istek ugovora da pobegnem od njih.

Danas sam potpisao novi ugovor za paket Profi M (60/4) po ceni manjeg paketa koji sam imao do sad. Ali naravno, iako su rekli da ce mi odmah pustiti 60/4, to nisu uradili, vec su pustili "samo" 40/2 (na speedtestu izmedju 35 i 38 Mbps / 2 Mbps). Ako do 1. novembra ne budem dobio brzinu za koju sam potpisao ugovor, necu im dati mira.

Kopernikus Internet provajder i kablovska

Jel ima neko problema sa kvalitetom signala na digitalnim kanalama na nekim frekfencijama?

Nazad
Vrh Dno