Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Uglavnom, to je u pitanju, pa su zato neki malo bojažljivi.

iPhone 6S / 6S+

Usustini, potrosice bateriju za deset minuta brze nego ovaj drugi, i to je pitanje, svasta se pise na testovima a realnost je druga, pa nisu oni ludi da zeznu jednu seriju, odradili su oni mnogo vise testova nego ovi sto serendaju na YT klipovima.

Poslednja izmena:
Nego, vi koji ste vec kupili 6s, kako vam se cini baterijica u poredjenju sa 6-icom? Meni se cini da se na 6-ici malo poravila na iOS 9.

Moj neki utisak za sada je da približno isto.

Primetio sam da se S dosta manje greje u igrama od šestice.

Bacih pogled na ponudu mts-telenor , na tarifu oko 3600 , telenor razvaljuje sa cenom ubedljivo

22.jpg23.png

Ma ovi u Telenoru generalno nisu normalni. Ne samo za iP. Dodje mi da ih napustim. Razlika za slicne pakete izmedju njih i MTS je oko 100 evra kad je iP u pitanju.

To je zato sto je Telekom potpisao ekskluzivan ugovor sa Apple-om, ako se secas jos prosle godine i dobijaju telefone po povoljnijim cenama..

Tog se secam ali zar sad nisu sva tri operatera ravnopravna kad je nabavka iP u pitanju? Mislim da sam negde tako nesto procitao il' je to samo neka moja zelja.

Poslednja izmena:
Dodajte na cenu telefona u telekomu 24x pola pretplate i videćete pravu cenu koja uopšte nije niža od telenora. Taj paket košta 1800 ako ne uzimaš telefon.
Jedino je uz box prihvatljiva cena, oko 640€ je 6s 16 GB. 6 i 5s nisu pojeftinili uz box tako da su i oni sada preskupi (600 i 500€).

Tog se secam ali zar sad nisu sva tri operatera ravnopravna kad je nabavka iP u pitanju? Mislim da sam negde tako nesto procitao il' je to samo neka moja zelja.

Mislim da i dalje imaju ekskluzivu..pa i da su ga potpisali na 12 meseci to bi znacilo jos nekih mesec dana koliko se secam, ali ne verujem. Vise mislim da su isli na 2 god. minimum...

@Vojkan

Nemoj mesati ponovo cenu pretplate u cenu telefona...takve debate smo vodili jos pre 100 god. i ne moze se tako racunati..valjda smo to utvrdili vec

Dodajte na cenu telefona u telekomu 24x pola pretplate i videćete pravu cenu koja uopšte nije niža od telenora. Taj paket košta 1800 ako ne uzimaš telefon.
Jedino je uz box prihvatljiva cena, oko 640€ je 6s 16 GB. 6 i 5s nisu pojeftinili uz box tako da su i oni sada preskupi (600 i 500€).

Kakvih sad 50%, to sto mts daje 50% na pretolatu dobroviljno a drugi ne ne znaci da je mt:s nepovoljniji cak sta vise....

Ala vi kuburite sa logikom.

Da, mts daje, za njega i pričam.

U jednom slučaju te 2 godine telefoniranja košta 24*1800 = 43200
U drugom slučaju te 2 godine telefoniranja i telefon koštaju 24*3600 + 42000 + 24*120 (3g) = 86400 + 42000 + 2880 = 131280

Kad skratiš obe jednačine za cenu telefoniranja dobiješ da te telefon košta 131280 - 43200 = 88080

Toliko će ti telefon u mtsu izbiti novaca iz džepa u odnosu da ga ne uzmeš.

Ne nego je tvoja logika falicna...ponovo: u cenu telefona ne ulazi pretplata i tako se ne racuna! Gleda se sama cena telefonskog aparata.

Ok, ako mene ne zanima ni telefon, ni cena pretplate vec samo koliko mi novca odlazi iz dzepa kod Telenora ili mtsa za slican paket, sta je povoljnije?

Zechs čoveče skoncentriši se i samo čitaj šta sam napisao... Nigde nisam ni rekao da u cenu telefona ulazi pretplata, nisam ****** da pretplatu zovem "rata", ovo nije ta priča, ovo je računica koliko te telefon efektivno košta kod mtsa i samo kod mtsa, jer kod njih imaš opciju da prođeš jeftinije u slučaju da ga ne uzmeš

And here we go again...

Elem, juče sam uzeo 6s u mts-u (Samsung chip, kako sam napisao već), ranije sam imao 5s i ovo su moji utisci: Definitivno je brži (razlika nije preterano velika ali je osetna), naročito prilikom touch ID i "hladnog" pokretanja kamere (tu se 5S drastično usporio kad je stigao ios 9), kamera je bolja (mada ne dramatično), ekran mi je možda i bolji kod 5s kada se stave jedan pored drugog (ima neku topliju nijansu, meni se više svidja). Ono što je meni najbitnije je da je baterija drastično bolja + napokon 64GB (16 mi je zaista bilo premalo). Veći ekran je svakako od koristi, mada je ergonomija znatno pogoršana i telefon je krajnje neudoban za rukovanje, pa nisam siguran da li je to prednost ili mana 😀. Dizajn mi je takođe bio lepši kod 5s. 3D touch je gimmick (za sada). Kada se sve uzme u obzir, definitvno je bolji, bez ikakve dileme.

E sad, vlasnicima obične šestice ne bih preporučio prelazak (osim možda zagriženim gejmerima), smatram da zaista nema potrebe i da je bacanje para. Ja sam sa 6s dobio sve što mi treba: brz u radu, savršena veličina ekrana, dovoljno memorije i ne planiram da ga menjam sigurno 2, a možda i 3 godine. Osim ako drastično ne poprave bateriju (u šta sumnjam).

Jedno pitanje: Da li je i gde moguće u Srbiji kupiti Apple Care+?

Ok, ako mene ne zanima ni telefon, ni cena pretplate vec samo koliko mi novca odlazi iz dzepa kod Telenora ili mtsa za slican paket, sta je povoljnije?
Ako je isključivo taj izbor onda mts.
Ali tako plaćaš 750€ za zaključan telefon, po meni previše.

U Vip-u je ok cena za 6s 64GB, ispadne 61.800, može na 12 rata po 5150, uz Nova 6 paket koji ispadne 3690 mesečno, ima 1500 minuta 1500 poruka i 3GB protoka što je odlično. Ja ću verovatno tamo da uzmem.

@Gizmo
Prvi put da si bio fer u odnosu na iPhone u testu. 🙂

Dobar je test!

Hvala, hvala 🙂 Heh, kažeš prvi put, a samo dva testa sam ukupno pisao za iPhone. U prošlom testu za iPhone 6/6+ sam isto bio fer, možda malo oštriji oko nekih stvari, ali sam ga dosta pohvalio i tad dao Highly Recommended nagradu. Ove godine mi se 6s još više dopada, razvaljuje koliko je brz odziv, tu nema konkurenciju zaista, a iOS 9 je sada baš lepo doteran, radi fenomenalno i deluje mi mnogo zaokruženije. Stvarno malo da promenim Android okruženje, dosadilo više.

Zechs čoveče skoncentriši se i samo čitaj šta sam napisao... Nigde nisam ni rekao da u cenu telefona ulazi pretplata, nisam ****** da pretplatu zovem "rata", ovo nije ta priča, ovo je računica koliko te telefon efektivno košta kod mtsa i samo kod mtsa, jer kod njih imaš opciju da prođeš jeftinije u slučaju da ga ne uzmeš

Pa ako ne uzmes telefon, svakako si prosao jeftinije, jer nisi uzeo telefon 😀

U Telenoru uz Play+ Trio (2.600 din. paket) telefon je 78.000

U MTSu Miks XL Plus (2.700 din. paket) telefon je 39.000

MTS je svakako povoljniji za 40.000 din. sto je katastrofa za Telenor...

Pa dobro, dal je 2 ili 3 meni licno nista ne znaci jer drzim telefon i po 5 godina 🙂 Telenor nema tu opciju..to je problem

Gde brate da se obavezujes na 3god.. Ja sam mislio da to niko ne radi

Na to sam i ja mislio kad sam napisao da je bolje kod MTS-a.

@zech upravo to ni ja sigurno ne bih menjao telefon bar 3 godine (rekord mi je 5 godina 🙂).

Poslednja izmena:
Ja sam imao ugovor na 2. god. kod Telenora kad sam uzimao S2..koga i dalje imam 😀 A to je bilo 2011. 😀

Ma vi ste svi ovde na forumu ajkule za mene ja tek teba da pazarim smartphone.😀 Al da ne idemo u off.

Nije da je tema, ali ja bih se pre obavezao na 50% popusta i plaćao manje račune dve godine a telefon jurio na oglasima... Ako se priča o onom paketu od 3600 ušteda je 350-400€ za te dve godine, maltene samo od nje može da se otplati tel

Ali ovako mozes na rate da uzmes mob a ako uzmes 50% ugovor moras da kesiras. Sve ima svoje prednosti i mane

Kesiranje cele sume odjednom i placanje na 24 rate su neuporedive stvari. Naravno da placanje na rate mora biti skuplje, kao i svaki kredit. Ali je manje opterecenje.

ja danas uzeo iPhone.... eto ovo mi je prvi iPhone nadam se da ce sluziti podjednako dobro kao i droid i da nece brzo dosaditi...

Kad ste vec pomenuli uzimanje na rate kod operatera, sinoc sam bas gledao. Za MTS...

6S 16GB na 2 godine sa paketom Miks M izadje 4425 din mesecno.
6S 64GB na 2 godine sa paketom Miks M izadje 4925 din mesecno.

Po meni su ovo prihvatljive cene. Mislim da je ovako mnogo lakse uzeti telefon, nego iskesirati evrice 700e+...

Nazad
Vrh Dno