@Arrow
Pokusavas da rudarima objasnis da je neisplativo, ili slabo isplativo kopanje. To je zaludan posao. Rudari na to sve gledaju iz svog ugla. Najgori su oni najstariji (u koje i ti spadas), koje ne gledaju na opremu kao ulaganje-za razliku od tebe, koji ne cene svoj angazman-za razliku od tebe, jer su opremu vec isplatili, jer su navikli da rade za kikiriki zbog okolnosti i zemlje u kojoj zivimo, jer zive u kuci pa imaju mesta da negde gurnu izvor buke i toplote, ili zive sami pa njihov hobi samo njima smeta (navedite proizvoljno opravdanje)... Tek kada (ako) prodje jos godinu-dve suse, pa kad uvide da su racunima za struju opet usli u minus, shvatice ovo sto ti pises. Osim ako neko nema povlascen status kod EPS-a...Po meni isplativost rudarena se gleda na sledeci nacin...Dnevno treba da se zaradi utrosak struje, treba da se zaradi amortizacija hardvera, treba da se zaradi dnevnica (vreme potroseno na proucavanje i pracenje isplativosti, podesavanja itd), treba da se pokrije renta prostora, ... Ako dnevno iskopana kolicina novcica kada se proda ne donese toliko, onda je kopanje neisplativo. A te nostradamus price kako ce skociti, tek sto nije itd su neozbiljne. Ako pricamo o visokorizicnom poslu, onda zasto trositi vreme, zakup, struju, gubiti vrednost opreme itd...Kupite lepo za te pare voljeni coin svakog dana i opet ste u igri. Em cete pomoci ceni da sporije padaem cete se manje nervirati zbog manje posvecenosti. Ali svako ima svoj ugao gledanja, moj je ovakav.
Mogu li da postavim par pitanja:
1. Bez rudara nema ni coina, ukljucujuci i bitcoin, zar ne?
2. Mislis da je buducnost ove price samo u berzanskom mesetarenju?
3. Kad ces da prestanes da pljujes zemlju u kojoj zivis, zasto ne nadjes neku bolju pa odes tamo?
4. .... Ma to necu ni da te pitam
1. Tacno tako...zato ce i ostati samo BTC, posto je asic rudarenje isplativo uvek kada imas najnoviju opremu. Zato je i prave stalno, zato se i kupuje stalno, zato i raste mreza stalno.
2. Naravno da ne
3. Kada sam ja to radio? Promeni dioptriju ili osvezi pamcenje
4. Na to nemam odgovor.
Sta ce ostati vreme ce pokazati. Zapad mora da napravi svoj coin jer su im bitcoin i pogotovu litecoin uzeli Kinezi pod svoje.
Za LTC si u pravu, pa ih i ne zanima, dali deci da se igraju. Za BTC mislim da gresis, gro trgovine jeste u Kini, ali gro kolicina nije.
Hahaha ima jedan i iz Hrvatske koji vam pomažeEvo ovaj soil drzimo mi iz Srbije. Samo mi ga kopamo, uinat svima.
Evo ovaj soil drzimo mi iz Srbije. Samo mi ga kopamo, uinat svima.
Evo ovaj soil drzimo mi iz Srbije. Samo mi ga kopamo, uinat svima.
umesto sto tamo lupetaju na bitcointalk i nadaju se nekoj fantasticnoj ceni a ljudi sa strane to citaju bolje da su poceli da prebacuju jedni drugima coine pa se mozda neki som i upeca kad vec ne moze da izadje na menjacnicu ovako sve kontra antireklama ,)
Izgleda da je pad ETH završen i da počinje rast...
ja sam uzeo da pravim blog o bitkoinu iz mog vidjenja,da dizem svest ljudi o btc,i da nadjem nekog da mu isti prodam bez provizije banke,menjacnice
mozda i exp pomenem u nekom sledecem tekstu,al bi morao jos da nadjem svrhe u postojanju istog
Meni ovo liči kao da hoće malo da nam prošašolji g-spot, a onda sunovrat na 110-120k...
Ote mi rijec iz usta. Danas sam htio da spomenem qubit ali me posao odvukao na drugu stranu pa sam odustao od komentara.Cim ga samo srbi kopaju, taj coin je osudjen na propast. Qubit, bytecent i more ostalih.
Mi Srbi smo za te koine klasicna praseca damperska brigada. Nista vise
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari