Šta je novo?

HTC One A9

^ A ko je rekao da su mono zvucnici na ostalim telefonima beskorisni?

Šta im fali ?
osim što su nepotrebni smanjuju displej i ruže celu prednju stranu ...

Nepotrebni? ''Smanjuju displej'' i ruze prednju stranu? Pa M7/M8/9 deluju prilicno originalno bas zbog tih grilova stereo zvucnika 😉 Aj jesu bezeli veliki a ''samo'' 5'' ekrani za tolika kucista, to stoji.

Ali ovaj A9 je i dalje poveci telefon za 5'' displej i ima velike bezele a nema stereo zvucnike koji bi ih opravdali, o tome ja pricam.
Uz to je baterija ispod svakog ocekivanja, u ovoliko kuciste su morali da spakuju bar 2600 mAh.

Da je ovo neki telefon sa minimal bezelima pa da kazes ok nego ovako deluje kao da je neko odrao zvucnike sa ploda ljubavi M8 i ajfon sestice 🙂 :d I dodao htc i taster/senzor na donji bezel.

Previše prostora ide na zvučnik, crnu HTC traku pa još i softversku navugaciju ...

Sa ovim se slazem, dovoljno je samo crnu traku da izbace (ili ovaj nebulozni taster/senzor + logo sa A9) i to je to.

Poslednja izmena:
Pričam uopšteno za HTC ne konkretno za A9 telefon 🙂
A9 je telefon srednje klase i ne vidim zašto se upoređuje sa flagship modelima HTC-a i drugim kompanijama...

M10 kada izađe pa ćemo da vidimo 🙂

Koliko znam ovaj fon je u glasinama bio opisan/najavljen kao poboljsana verzija - naslednik M9 🙂 A na kraju ispade telefon srednje klase sa cenom koja se u Evropi opasno priblizava flagship klasi.. zato sam se i iznenadio sta je to izbacio htc.

Aj ok, niko nije rekao da je to los fon samo je ipak skup, dizajnerski neuspela kopija ip6/s i ima te ergonomske probleme i promasaje kao kompletan donji bezel sa svim ''detaljima''.

To za sw i apdejtovanje je stvarno odlican potez, kada cene padnu na neku realnu vrednost moze da bude dobra kupovina samo ta baterija ne obecava..

Poslednja izmena:
Kazu ljudi svi izbacuju koje kakve gluposti i papreno ih naplacuju pa sto smo mi ludi da ne radimo to isto. Sto se dizajna tice ko je koga tu kopirao ja ne znam ali znam da je dizajn iphone 6 izuzetno ruzan kao i dizajn ovog telefona, mislim na ledja telefona. To sto su odustali od tih zvucnika koje reklamiraju na sva zvona kao da su bogom dati to podrzavam ali samo ako su bezeli ultra tanki sto ovde naravno nije slucaj. Htc logo je uvek bio ruzan i nepotreban na svim m telefonima

iPhone 6 izuzetno ruzas? Zasto?
Meni se ovaj telefon ne svidja zato sto prosto previse lici na iPhone, da je ruzan nije. Tj. socivo kamere i onaj prsten oko njega na sredini kao i citava prednja strana sa velikim bazelima jesu bljak. Ali iPhone 6 izuzetno ruzan?

Ledja su meni ruzna a iphone 5 je u odnosu na 6 remek delo kao i na mnoge druge telefone

Ljudi sta da se kupi umesto ovoga? Jedan Z3 i S5 otprilike. Baterija za današnje standarde odgovara.

Pa mozes da kupis svasta nesto mada ok je ovo telefoncic ,ako nista bar eto ima poslednji android.

Ne bih se složio da su HTC telefoni sa stereo zvučnicima ružni.
Problem je u preširokim ivicama (gore i dole) koje se jedino mogu opravdati stereo zvučnicima. Kod ovom modela ti zvučnici fale a telefon je nekako uspeo još i da poveća te ivice.

Ona nebulozna crna traka sa HTC logom na prednjoj strani se nikako ne moze opravdati.

http://www.phonearena.com/news/HTC-executive-Apple-copied-HTC-not-vice-versa_id74991

Realno ima istine 🙂 zato im je upola oprosteno ovo mucno kopiranje ip6

ezgif.com-resize-2.gif

Odlican gif sa phonearene 🙂

Poslednja izmena:
A u stvari je htc za M7 pozajmio dizajn od nekog kineskog telefona koji se pojavio nekoliko meseci ranije 🙂 Znaci nije to bio klon M7 (kojih ima prilicno) vec manje poznat telefon koji se pojavio ranije. Ne mogu na nadjem link ali postavljeno je to vec nekoliko puta na forumu..

Jel znas koji je to fon? Bas me zanima kako izgleda, jer je m7 po meni najlepsi fon do sada napravljen.

Slazem se ,i dan danas kada ga vidim kod ortaka odusevim se. Niko kao m7

Jel znas koji je to fon? Bas me zanima kako izgleda, jer je m7 po meni najlepsi fon do sada napravljen.

Nema sanse da se setim a ne mogu ni guglanjem da nadjem. Ali je postavljeno vise puta ovde na forumu, poslednji put pre nekoliko meseci.. jedan clan je znao o kom telefonu se radi.

To je bila i moja poenta. Nismo se razumeli.
@ Telep
Jeste m7 kopija nekog Kineza, ali daleko lepša.

[YOUTUBE]muu9wgTJs-c[/YOUTUBE]

Citam i ne verujem kako moderatori pricaju nebuloze...ccc.Pa prvi je HTC Napravio Metalni tel,tj aluminium body pa ga je Apple iskopirao a za jednom moderatora valjda bi to trebalo da bude laik tema...Budjavi Iphone je tel za decu sa funkcijama i opcijama kamera 8,mpx,pa moj Alcatel Idol 2 ,ima bolju kameru...Ameri i glupi ljudi se loze na dizajn a ko gleda uzece mnogo bolje telefone za manje pare..Pozzz

To je komentar sa sajta.. Nije mi jasno zasto im sajt automatski dodeljuje random nickove ? Zasto svi komentari sa sajta nemaju isti nick tipa posetilac,user itd itd ?

Ne mogu da čitam celu temu. Pročitao sam prvih 2-3 stranica. Ali da se osvrnem na kopiranje dizajna. Kao totalni laik, sećam se da je apple (i fanovi istog) tovario po trendu dizajniranja android telefona. Nikako nisu hteli u taj fablet svet ekrana velikih dimenzija već se drže "telefon je telefon" mantre. I onda op sa šesticom, em veliki ekran em je kopirao dizajn čini mi se upravo jednog HTC modela, (ne znam koji morao bih da guglam) em su fanovi jabuke svi u glas "to je on što nam treba, telefon je telefon ali opet šta ja znam šta valja". To čak za moje poimanje vremena uopšte nije bilo davno. Ne znam jel se to zaboravilo ili sam ja to sanjao? Bezobrazno je u ovoj situaciji kriviti HTC za kopiranje a da se pri tom ćutalo kad je apple uradio isto to. Nego što je ovaj HTC pukao toliko, bili su kul firmica 🙂

Niti jedna ozbiljna firma nije ovako krvnicki kopirala neku drugu.. M7 koliko god neko tvrdio da lici na ip6 (po meni licno skoro pa nemaju dodirne tacke) ne moze da se poredi sa a9-ip6 levelom kopiranja.
Ovo je velika sramota za jednu firmu kakva je htc i licno bih sada voleo da propadnu. 🙂

Poslednja izmena:
^Lenovo je sličnu stvar uradio sa njegovim S90, ali ovaj HTC još više liči na iPhone

Ma ovo je rang dubai replika 😀

Inače zanimljivo mi je kako Android proizvođači shvataju to kopiranje ajfona, pričaju kako su "uprostili" stvari i onda udare neki bogalj hw jer zaboga ni ajfon na papiru nema neke "zvučne" specifikacije.

Prvo galaxy alpha, sad i ovo đubre.

Jel izvalio neko pravu cenu u usa kad prođe promo period? 😀

Nazad
Vrh Dno