Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Right,upisao se na listu jos davno... valjda ce me izabrati.

Ovako će izgledati 6.0 na Sony-u?! Au mnogo dobro izgleda.

App drawer i dalje bez notification panela, ne znam sta je tu dobro?! Takodje i ostalo manje vise isto kao i sada na 5.1.1 samo wifi i signalna ikonica drugacije

Pazi kada to nisam primetio, dakle ne smeta mi. :) Ikonice promenjene, sada cistiji UI skoro kao na nexus-u, zar nije bolje? :D

Nisam siguran da je to final ui, ovo je sve beta, ima tu dosta stvari Sony da doda, elegantan xperia ui :-D Ovo je beta, koriste za razvoj izgleda aktivno z3 i z5 a ostalo je port ba druge modele, jasno sta dodje za z3 docice i za z2 a posle mozda i za z1, z1c.
Logicno z3plus aka z4 i z5 su x64 platforme.
Nego cudno je kako nisu turili noviji kerenel, 3.10... Mozda i nema potrebe ;-)

Poslednja izmena:
Oprosti mu na ovo je mislio :-D
uploadfromtaptalk1445418352525.png

Ono gore na vrhu sto pokazuje signal, wifi, bateriju...vidis sta fali
ddb1917095bc06acfe4d98ba52d8b9bd.jpg

Status bar sa ikonicama, :p
LOL sto su to izbacili ;-) verovatno samo u app draweru.

Ima njega, samo treba da swajpujes odozgo da bi postao vidljiv...gluposti

Pa dajte neki klip ljudi, imate megu snimis uploadujes i postavis, hvalite sem malo :-D
Skinite neku Screen recording app, posto sigurno to nisu ubacili u taj preview.

Imas na YT, onaj Ceh je testirao

[YOUTUBE]Ry7i634kYuk[/YOUTUBE]
My review
- ROM is very fast and stable
- Camera, Album, Music work
- complete set of Google application
- no Stamina, no double tap to wake, no XPERIA themes
- new launcher
- ROM is very similar to cleand Android
- operating memory showing in dedicated app

E sad mislim da finalni SW/UI nece ostati ovako ''cist'', verovatno ce promeniti neke ikonice, dodati fabricke opcije, teme i malo bloat-a..

Boze pa ovo preslikani 5.1.1!!...Covece nekada su znali da naprave razliku izmedju prelazaka za ceo broj :( Sto je najgore sad nisu nista izmenjali kad je lolipop najruzniji od svih :wall:

Pa LP jeste malo saren ali opet izgleda bolje i skladnije od (sony) KK.
Mnogo dramis bez razloga ;) pa i sam 6.0 android je blago poboljsana verzija 5.1.1 :) Jedino sad sony da uzme i da napravi TW od svog skina, mozda ni to ne bi bilo lose, app za pegle, tostere, frizider i jedno 3 AV aplikacije ako moze :d

Ne mogu svima da ugode, kk je sa dizajnerske strane miljama iza material dizajna, mozda se nekome ne svidja, ali tako je kako je, cao zdravo. Nema menjanja

Lolipop je ubedljivo najlepši android do sad( naravno i mm), opet da se ogradim, po mom mišljenju! :) ali reći da je najruzniji.. Ne znam jesi li video xperije na jb, ics, gb, da ne spominjem i cupcake :D

^ ICS je bio jos i dobar na xperiama (delovao je malo zastarelo ali bar skladno), od JB su poceli da furaju neke stvarno odvratne polu-glossy ikonice :d

Ovo su razlike:

The differences are their network capabilities:

Datasheet:

D6603
UMTS HSPA+ 850 (Band V), 900 (Band VIII), 1700 (Band IV), 1900 (Band II), 2100 (Band I) MHz
GSM GPRS/EDGE 850, 900, 1800, 1900 MHz
LTE (Bands 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 13, 17, 20)

D6653
UMTS HSPA+ 850 (Band V), 900 (Band VIII), 1900 (Band II), 2100 (Band I) MHz
GSM GPRS/EDGE 850, 900, 1800, 1900 MHz
TD-LTE (Band 40)
FD-LTE (Bands 1, 3, 5, 7, 8, 28)

So you habe to look which frequenzies you need to use.

Znam koje su razlike na papiru, ali ne znam gde da nađem koji opsezi se kod nas koriste. Zato sam i pitao koji da kupim, jer vidim da se prodaju i jedan i drugi. Logika mi kaže da je D6603 za nas, ali nisam siguran.

Radila bi ti oba kod nas,ali D6603 je internacionalni model,a D6653 mislim azijski i ne bi ti radio 4G verovatno ovde.

Pa bolje da juri 6603, moze da nadje primerak od domaceg operatera i logicno domacu garanciju. Nista to ne mora da znaci u praksi (ako ne daj boze zatreba) ali je sigurno bolje imati takvu garanciju nego neku imaginarnu od 12 meseci.

Bas tako. A nije nemoguce ni da naleti npr na neki iz comtrejda i sl sa proverenom garancijom koju moze da realizuje.

^^ Slažem se, garancija je razlog više. Ok, tražim D6603 onda. Nego, slabo vidim informacije za root i slične stvari. Vidim na XDA da dosta hvale nekoliko romova. Da li je rešen root bez otključavanja bootloadera?

Lol kakvo crno otkljucavanje Bl zbog roota, zaboravi to nema potrebe.
Imas cak foru za rootovanje 5.0.2 roma, ne moras vise na kit kat da vracas da bi rutovao.

Nazad
Vrh Dno