Sceka222
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 01.01.2011
- Poena
- 170
Samo ovo jos da odgovorim jer je konkretno mada je i ovo totalni OffTopic pa se ujedno izvinjavam na OT koji, da napomenem, nisam ja zapoceo niti se slazem sa ovakvim i slicnim analogijama.
Mada ne vidim nikakvu potrebu da se JNA ili bilo sta poredi sa SBB bilo kojom varijantom. Vojska sama po sebi kao pojam ima svoja pravila (sa cuvenim "ako se drugacije ne naredi" koje je univerzalno korisceno za svakakve nebuloze i za stvarne potrebe) koja se uglavnom potpuno razlikuju od svega u civilnom zivotu.
Prica je o HG uredjaju koji SBB daje na koriscenje korisnicima kako bi mogli da koriste uslugu koju placaju. To je sva sustina a flejmovanje u smislu vlasnistva, kinte, prava... je samo cisto spinovanje i flejmovanje koje je potpuno beskorisno. A beskorisno je zato sto ce biti onako kako je SBB uradio pa da se svi mi na glavu nasadimo.
Pozdrav!
Da, moglo je a i desavalo se. Ja sam na gadjanju imao neispravnu pusku, odnosno moja puska nije bila ispravna (nije dobro "upucana" kod puskara) pa nisam imao ni jedan pogodak u metu. Komandir je na licu mesta uzeo od drugog vojnika pusku, dao je meni i ja sam ponovio gadjanje. Bez ikakvog reversa i bilo cega a u pitanju je bojevo gadjanje, bojeva municija... Desavalo se da se pri nekim akcijama naredbom komandira baterije koristi bilo koja puska/automat koja se nalazi u blizini. Pri ciscenju terena nakon vezbe su koriscene puske bukvalno "kako ko koju dohvati" i samo pre povratka u kasarnu je svako svoju (po broju) uzimao (ciscenje terena je moglo da bude veoma dugo, i nekoliko dana... od strane posebno formirane baterije samo za tu potrebu... improvizovane soske "na livadi" i puske ili automate smo koristili kako ko koju uzme...).Odlicno, zato te jos jednom molim da mi kazes da li je JNA mogla da tu pušku koju si ti dobio na revers da nekom trecem licu da je koristi tako što će da je nosi negde na vežbu ili da sa njome ide na strazu a da prethodno nije regulisao taj revers po kom vojnik duži tu pušku?
Naravno da je mogao, i krevet i masku i svaki deo opreme. Sto se povremeno i desavalo a naredbom predpostavljenog, naredbom koja je uvek izvrsna.Da li je neko iz JNA mogao da ti kaže da skineš čizme i daš ih nekom drugom pošto je to vlasništvo JNA a ne tvoje?
Mada ne vidim nikakvu potrebu da se JNA ili bilo sta poredi sa SBB bilo kojom varijantom. Vojska sama po sebi kao pojam ima svoja pravila (sa cuvenim "ako se drugacije ne naredi" koje je univerzalno korisceno za svakakve nebuloze i za stvarne potrebe) koja se uglavnom potpuno razlikuju od svega u civilnom zivotu.
Prica je o HG uredjaju koji SBB daje na koriscenje korisnicima kako bi mogli da koriste uslugu koju placaju. To je sva sustina a flejmovanje u smislu vlasnistva, kinte, prava... je samo cisto spinovanje i flejmovanje koje je potpuno beskorisno. A beskorisno je zato sto ce biti onako kako je SBB uradio pa da se svi mi na glavu nasadimo.
Pozdrav!
Poslednja izmena: