Šta je novo?

HTC Desire 820

Dzekson

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.04.2013
Poena
99
prosto mi neverovatno da vec nema tema. naslednik dobro prikazanog Desire 816, 820 je fenomenalan telefon

telefon sam juce cackao u VIP-u i bilo mi je veoma krivo sto sam vec uzeo Z3, jer me je telefon kupio dizajnom, i kvalitetom, bukvalno svakim aspektom

HTC-Desire-820%2B(1).jpg

d820-24.jpg

telefon je po formi fablet, 5.5 inca je ekran ali osecaj prilikom koriscenja je neverovatan. Ima pomalo chidlike dizajn koji je opet izmedju decijeg, i minimalizma i savrseno lezi u ruci, uz napomenu da je na prvu procenu ekran najbolja stvar na telefonu.

bez neke detaljnije analize, stvari koje su mi jedino malo upale u oci su relativno brza potrosnja baterije (kudos za HTC sto nisu isli FullHD jer je mid-range telefon) kao i boot-time koji je preteran, od skoro 3 minuta. sve ostalo me je maksimalno odusevilo, dizajn, mali tweak-ovi u Sense-u, lakoca telefona sobzirom na gabarite, kamera.

VIP prilikom otplate uredjaja na 24 meseca daje opciju od 50% popusta na mesecnu pretplatu sto se ipslati cak i korisnicima smart 700 tarife, a jacim tarifama svakako. od mene maksimalna preporuka za telefon

Poslednja izmena:
Pa cekaj na osnovu cega si ti preporucio telefon - nisi ga posedovao, probao si ga 5 minuta i video si 3 slike pride? :)

Pa cekaj na osnovu cega si ti preporucio telefon - nisi ga posedovao, probao si ga 5 minuta i video si 3 slike pride? :)

na osnovu ogromnog iskustva koje imam sa telefonima, cinjenicom da sam provukao kroz ruke brdo telefona, i cinjenicom da smatram sebe merodavnim da mogu da procenim telefon za pola sata (a ne 5 minuta) cackanja.

I nije bas neki razlog za verovanje u tvoju preporuku.

Imao sam skoro sve flagship telefone od 2009 pa naovamo. Medju prvima na ovom forumu sam se baktao sa custom rom-ovima, prvi sam medju clanovima foruma preporucio Xposed i koristio ga. otvorio sam sa svojim alatima preko 100 telefona i poznajem i iznutrice telefona i nacin na koji firme slazu komponente i koje materijale koriste, kakvu vrstu hladjenja SoC-a, vrste plastike u proizvodnji, ko im je dobavljac ekrana, chipova, itd, za razliku od vecine. Za ovaj telefon sam za 30minutno cackanje uocio dve mane, koje sam spomenuo (boot time, i malo brza potrosnja baterije), iako me je celokupan utisak odusevio za ono sto se dobije za te pare.

Ako tebi druze Batache treba vise od pola sata drndanja telefona da procenis dal valja, ne mogu ni da zamislim kakav ti shoping pravis kad odes u radnju i koliko maltretiranja prezivljava onaj koji ti nudi uredjaje na uvid dok se ti odlucis. Ne pisem recenzije ni za kakve casopise i sajtove al nesto ne verujem i da oni koji to rade dr*aju telefon duze od 2 sata. A ako ti i kutija znate neku prodavnicu koja ti da telefon na dve nedelje pre nego sto ga kupis da bi ga analizir'o u sitna crevca, molim vas da preporucite.

Ne mora da mi daje prodavnica telefon na 2 nedelje ali ne znam kako si uspeo da procenis da baterija slabije traje u roku od pola sata? To nikako ne moze biti merodavno.

Igor ima specijalne moci, ne razumete vi to.

kad moderator krene da troluje temu ..

Kad se svako pravi da je ekspert...

iznosenje subjektivnog misljenja, uz izgovaranje "od mene preporuka" a ne "apsolutna preporuka" i iznosenje sopstvenog stava. gde sam upravo i naveo da sam pola sata imao telefon u rukama. Nigde nisam napisao da je "best buy" da je bolji ili gori od bilo kog modela, i sad ti meni kazi da ja to na forumu (mestu gde se razmenjuju stavoi i misljenja, diskusije) ne smem, ili ne treba da radim .. ?

HTC 820 je fantastican telefon, meni. Ako su vas zainteresovale specifikacije uredjaja, iditi i proverite ga sami. Telefon je upgrade veoma dobro prodavanog 816, a HTC se potrudio da unapredi model u odnosu na prethodnika.

el bolje sad ?

Koje boje je bio taj primerak u vipu? Nadam se da je sivi?
Kupio bih ovaj telefon, jedino me brine baterija za koju kažu da prilikom puštanja videa dosta malo traje i kvalitet prikaza na ekranu.
Pošto si koristio i druge telefone, da li bi mogao da mi kažeš kakav je kvalitet prikaza u odnosu na samsungove amolede recimo? Da li je nebo i zemlja?

Ekran je fantastican na ovom telefonu, bez ikakve sumnje. U poredjenju sa AMOLED-om, dooduse sve je stvar navike. Meni je ekran ostavio najlepsi utisak a sto se tice baterije, ja sam otprilike sastavio po potrosnji u procentima, da malo brze trosi, sto opet i nije neki reper jer moguce da sam pogresno procenio.

Samsungov amoled ima jako specifican prikaz boja, i ponavljam u pitanju je licni utisak. Amoled ima saturirane boje, doduse i to se ispeglalo od izlaska S5, ali na 820 ekran ostavlja fenomenalan utisak.

Razmisljam da uzmem ovaj tel. Svideo mi se. Jedino na gsm areni dosta njih spominje pregrejavanje. Ima li neko iskustva sa ovim fonom?

Ako se jos razmisljas da li da uzmes Desire 820 evo par saveta. Telefon je odlican, preporucio sam ga drugaru i evo vec 6 meseci ga koristi, prezadovoljan je. Desire serija Htc telefona je min range i odma je iza premium uredjaja. Dobijaju redovno azuriranje i sto se toga tice nemoj brinuti. Kamera je odlicna, daleko bolja nego na m7 u rangu sa m8 uredjajem. Telefon je brz, stabilan bez lagova. Kvalitet izrade je ono sto krasi sve htc uredjaje tako da neces imati nikakve nelagodnosti ni sto se toga tice. Ne znam konkretno oko kojih modela se dvoumis da bi napravili neko konlretnije poredjenje? Eto, sto se mene tice svaka preporuka za Desire 820

vlasnik htc 820 tel i moram da se slozim sa postomi znad mog. Telefon je super za te pare. Ogroman ekran, dovoljne rezolucije da se ne vide pikseli. Kamera je odlicna. Brzo fokusira. Prednjaje solidna, malo bledje fotke akonije lepo osvetljenje. Zvucnici su bas jaki.jedina mana je baterija. Izdrzi jedan dan sa 3 Sot. Koriscenja za surf 3g i wifi. Ako je losiji signal jos i krace traje. Dugo nisam imao htc pa sam zaboravio da je htc sens najbolji Ui. Stvarno brz tel. Za rad. Odlican za surf.i ako je veliki , bas je lagan. Antutu skor je 30000.
Ko ga uzme neka odmah kupi neku futrolu bumper. Tel je lagan a plastika klizava. Tako da lako ispada iz ruke.

Poslednja izmena:
Još jedan korisnik 820 sve pohvale za telefon lep ekran hd rezolucije, ni jednom se nije ukocio ili nešto slično. Radi veoma brzo fluidno uz htc sense imam instaliran San Andreas radi bez ikakvih problema na medium podesavanjima, kamera je odlična i prednja i zadnja veoma brzo slika brz autofocus, slike su lepe i oštre, zvuk je odličan BoomSound, slušalice su odlične takodje veoma jak zvuk od mana jedino to što baterija zna malo brže da se isprazni i kao što je reko čovek iznad zaštita gumirana odmah da se stavlja jer zna dosta klizav telefon da bude i lako može da ispadne iz ruke. Radim u Handyiju i dosta telefona generalno sam koristio i probao ali u ovom cenovnom rangu je po meni bez konkurencije 820.

Baterija - jel i tebi rolo isto problem .. ? sto ljudi sto cudi i nacina koriscenja telefona. Moze li da izdrzi ceo dan ako se puni preko noci .. ? Ja sam se razmazio sa ovim Z2 koji i sa full brigthness i po ceo dan drndanja pred spavanje ostavi dobrih 40% ako sam ga to jutro napunio do 100%. Pitam inace zbog devojke jer se dvoumim izmedju M4 Aqua i 820 da joj uzmem.

Baterija - jel i tebi rolo isto problem .. ? sto ljudi sto cudi i nacina koriscenja telefona. Moze li da izdrzi ceo dan ako se puni preko noci .. ? Ja sam se razmazio sa ovim Z2 koji i sa full brigthness i po ceo dan drndanja pred spavanje ostavi dobrih 40% ako sam ga to jutro napunio do 100%. Pitam inace zbog devojke jer se dvoumim izmedju M4 Aqua i 820 da joj uzmem.

Baterija ako je napunis preko noći izdrži preko dana ostane uveče izmedju 20 i 30% na auto brightness, što se tiče razmišljanja izmedju M4 I 820 moja preporuka ti je 820 M4 ima dosta problema sa pregrevanjem, manji ekran chipset je isti kod oba telefona ali Htc bolje radi i ekran mi deluje dosta bolje na 820 M4 dolazi sa 8gb interne memorije od kojih ti 4 ode na sistem tako da i sd karticu bi odmah morao da stavljas, i ima slabiju kameru M4 kod prednje je to pogotovo vidljivo, koristio sam M4 pričam ti iz ličnog iskustva.

Samo da dodam moje iskustvo sa otkljucavanjem. Pokusao sam preko dva unlock sajta i ako su mi rekli da mogu da ga odkljucaju poslali su kod koji nije bio validan. (za divno cudo vratili su mi novac). U srbiji vecina servisa mi je rekla da mogu da ga otkljucaju ali se gubi garancija i mora da se licno dodje, nista ispod 2000din. Jedino mi je servis halohalo otkljucao za 1500din online . Ovo nije reklama (ne radim za njh), vec da clanovi benchmark foruma ne lutaju ko ja i naravno da ustede :)

Na VIP-u se skida OTA update od 1 Gb. Nadam se da je lolipop. Telefon zaista ekstra sluzi od maja. Steta sto nije postigao vecu popularnost, ali zaista znam nekolio ljudi koji ga poseduju i svi su prezadovoljni, ukljucujuci i mene. Jedina mana je kolicina detalja na kamerici. Pre ovoga sam koristio S4 i tu je samsung zaista briljirao. Ali Sense je objasnio sto se tice sistema. Fluidan, konfigurabilan, HTC DOT najbolji dodatak za telefon koij sam ikada koristio... Bateriju ne bih navodio kao manu, posto mislim da e to mana svih telefona od 5+"

Bateriju ne bih navodio kao manu, posto mislim da e to mana svih telefona od 5+"

Tu već grešiš...ima puno telefona sa 5+ inča displejima i dosta bo5om baterijom. Desire 820 jeste dobar telefon ali baterija mu je, realno, najveća mana...

Na VIP-u se skida OTA update od 1 Gb. Nadam se da je lolipop. Telefon zaista ekstra sluzi od maja. Steta sto nije postigao vecu popularnost, ali zaista znam nekolio ljudi koji ga poseduju i svi su prezadovoljni, ukljucujuci i mene. Jedina mana je kolicina detalja na kamerici. Pre ovoga sam koristio S4 i tu je samsung zaista briljirao. Ali Sense je objasnio sto se tice sistema. Fluidan, konfigurabilan, HTC DOT najbolji dodatak za telefon koij sam ikada koristio... Bateriju ne bih navodio kao manu, posto mislim da e to mana svih telefona od 5+"

Jeste Lolipop pise ti pre nego sto krenes da skidas ispod u obavestenju.

Jeste Lolipop pise ti pre nego sto krenes da skidas ispod u obavestenju.

Dobro je prosao update, malo je duze trajalo, a sada da vidimo kako ce da se ponasa :)

Jeste, videh u onom obavestenju nakon dl-a.

Pa dobro, baterija jeste 2000 mah. Dobar telefon, kako god :)

Dobro je prosao update, malo je duze trajalo, a sada da vidimo kako ce da se ponasa :)

Jeste, videh u onom obavestenju nakon dl-a.

Pa dobro, baterija jeste 2000 mah. Dobar telefon, kako god :)

2600mah je baterija bar kod mene :D

Prenesite utiske sta je novo kod lolipopa. Vredi li prelaziti?i narav o kako se ponasa baterija

Prenesite utiske sta je novo kod lolipopa. Vredi li prelaziti?i narav o kako se ponasa baterija

Sto se tice baterije jos je rano da ti kazem nisam stigao da ga istestiram da vidim kako drzi, ostalo radi lepo imao sam malo problema posle update-a sa Google Services, nije hteo da update-uje pa sam morao nekoliko puta da resetujem telefon dok nije poceo da skida azuriranje za google services, taskmanger je sad kao na na cards kao na stock lolipop-u mada moze da se namesti da bude i na grid, notification bar je sad drugaciji vise ide ka stock lolipop izlgedu i lockscreen ima malih razlika sto se tice preformansi telefona radi odlicno kao i ranije nemam nekih primedbi za sad i da neke ikone su izmenjene ali je i dalje Sense 6.0

Poslednja izmena:
Evo i ja sam instalirao update, pa cu iz prve ruke saznati kakav je :) Naravno pisite utiske.

Vrh Dno