Šta je novo?

LG Nexus 5X

5x ekran je svetliji ali su boje isprane. 6p boje su jake ali izgleda je osvetljenje katastrofa

Evo polako krecu sa unboxing om i mogu vam reci da je 5x bas ruzan a 6p izgleda ogromno. Burazer treba da uzme telefon pa sam mu rekao da saceka nexus 5x mada sad mislim da cu mu ipak preporuciti moto x 2015 jer smatram da je mnogo bolja kupovina.

što to misliš? nexus ima skener, xda, google update, bolju kameru, manju rezoluciju (3d performanse), verujem da će i baterija biti bolja. moto x ima 3gb rama i sd slot, veću dijagonalu i šta još? to važi ako kupuje u americi naravno za 380/430$. tamo ima i OPT pa dobroj ceni.

I jedan i drugi su ogromni, previse. Pogotovo kada se uzme u obzir velicina ekrana. Da su dostupni kod nas, preko provajdera, bez razmisljanja bih uzeo Moto X Style, prelep, jak, jeftin, i najbitnije, najblize stock android iskustvo. Ali videcemo, ako se pojave 5X i 6P po razumnoj ceni, mozda padne 5X, ali tesko.

Sad sam gledao kako lik uporedjuje velicinu 6p i moto nexusa znaci duzina im je ista a moto je malo siri ali i ima ekran od 6inca. Cak i ako su stavili dual zvucnike stvarno ne znam zasto su stavili onako velike bezele

[youtube]ezTS8E1ZeWA[/youtube]

Kao sto sam pisao ovde vise puta,brajtnes ako predje 350nits da se udaramo u dupe :)
To ce ujedno biti i najvece pljuvanje vezano za ovaj mob na netu..

Nexus 6 na 85% ima skoro isti brajtnes kao 6p na 100%. A svi znamo koliko je nexus 6 bedan na tom polju

Kako svi znamo kad ga niko nije video :D

uploadfromtaptalk1444812009383.png

Nadam se da ce uspeti makar da izvuku moto x cifre,mada znam da od toga nema nista..

Sreca pa imamo jedan normalan test mate s :) (pored gizmovog) cenim isti panel u 6p samo u 2k varijanti.

http://www.notebookcheck.net/Huawei-Mate-S-Smartphone-Review.150832.0.html

The screen is supplied by Samsung and has a brightness of up to 374 cd/m². This rate is sufficient for an OLED panel, and is considerably brighter than, for example, the one in a Lumia 930. However, the Mate S cannot compete with the latest Super AMOLEDs in Samsung's own premium smartphones. Although they have a similar brightness, they can increase it even further via the ambient light sensor when required. The Mate S does not have this feature. The illumination of 87% is only average.

Jedini sajt koji kod testova pravi prave uglove gledanja ekrana.(idealno za test kvaliteta ips ekrana :) ) Nekada zbrzaju review a nekada ga odrade bas odlicno

Poslednja izmena:
Na svakom snimku se vidi da je ekran taman pogotovo ako ga prikazuju pored 5x

Ne znam vidim da phonearena kaze da nexus 5 ima 485 nits, max brightness, ja u 99% slucajeva drzim na

bb96fe4c37d4fca9cf22b9e342dc81ca.jpg

jedino za napolje moze da bude losija vidljivost, ne vidim poentu 600 ili 700 nits osvetljenja

Poslednja izmena:
I mx5 su na gsmareni izmerili na oko 370... Ali kažu da se bez problema vidi napolju.
Mada to zavisi i od toga koliko je ekran reflektivan. G3 nije taman pa opet malo kuburi na suncu.

Poslednja izmena:
I ne treba više, namerno su to i uradili zato što je amoled...

Što se mene tiče evropske cene su za pljuvanje :)

Мислим да сам преломио. Нећу купити ниједан од ова два телефона.Разлози су следећи:
1. 5Х је прескуп и смета ми што има 2 гигабајта рама иако знам да реално нема потребе за више.Не видим толику разлику у цени између садашње петице и 5х.
2. 6П има амолед и велик је + S810. Имао сам катастрофално искуство са амоледом на Самсунгу s2 (burn in) и без обзира на вероватан напредак на том пољу не желим да размишљам о томе.
Надам се да ће Нехус 5 добити и Андроид 7, с обзиром да ми је мотив куповине новог телефона редован апдејт система.

Ja i dalje imam i koristim Nexus S i Galaxy Nexus, nijedan nema burn-in

Ок, нема сваки. Само нећу да дам 500 еура и да размишљам о томе.

Sreca pa imamo jedan normalan test mate s :) (pored gizmovog) cenim isti panel u 6p samo u 2k varijanti.

http://www.notebookcheck.net/Huawei-Mate-S-Smartphone-Review.150832.0.html

Jedini sajt koji kod testova pravi prave uglove gledanja ekrana.(idealno za test kvaliteta ips ekrana :) ) Nekada zbrzaju review a nekada ga odrade bas odlicno

Dobar je notebookcheck, mislim da su prilicno realni i dosledni u kriterijumima. Recimo, iPhone 6 nije usao u top 10 listu. Isto mi se dopada sto dosledno mere zagrevanje. Ne znam zasto nisu popularniji, nagadjam zbog toga sto ne izbacuju odmah review, a nisu ni otpakovali telefon, kao 99% youtubera, nego im treba vremena da prodju kroz njihove standardne testove.

Мислим да сам преломио. Нећу купити ниједан од ова два телефона.Разлози су следећи:
1. 5Х је прескуп и смета ми што има 2 гигабајта рама иако знам да реално нема потребе за више.Не видим толику разлику у цени између садашње петице и 5х.
2. 6П има амолед и велик је + S810. Имао сам катастрофално искуство са амоледом на Самсунгу s2 (burn in) и без обзира на вероватан напредак на том пољу не желим да размишљам о томе.
Надам се да ће Нехус 5 добити и Андроид 7, с обзиром да ми је мотив куповине новог телефона редован апдејт система.

Ispada G4 najbolja kupovina pored toliko ocekivanih Nexusa.

Pa sve zavisi. Kome je softver prioritet tesko da je G4 bolja kupovina.

Ja se ne dvoumim nimalo. Samo Nexus 6p.

^ upravo to a i sto je phablet mada nije ni G4 bas mali fon. Jedina prava prednost za G4 je to sto su cene vec prilicno povoljne po oglasima i sto ima micro sd slot. Mada ko kupi 64/128Gb Nexus 6P.. pitanje je da li mu treba uopste micro sd prosirenje.

Poslednja izmena:
Bice i ovome cijene povoljne samo polako. G4 je na pocetku bio nerealno skup, sad su cifre ok.

Vidi, G4 bi dosao u obzir samo da nije bloatovan i sa otkljucanim bootloaderom. Ali, nazalost, nije tako.
Kroz ruke mi je proslo dosta telefona, ne kao kod nekih drugih clanova foruma, ali recimo 5-6 androida u zadnjih 3-4 godine. Ono sto me kod svih nervira je bloat. G3 bi mi bio sasvim OK, ali eto ima ugradjen fakin antivirus. Asus ugradjuje nekakve besmislene Asus aplikacije. Samsung isto tako. Povrh svega svi skinuju UI i stvaraju jos vise problema.
Jednostavno, volim vanilla Android koji mogu da sredim kako meni odgovara.

Nazad
Vrh Dno