Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Ljudi pomazite,naime presao sam na vdsl i naravno umesto huawei modema gde je sve objasnjeno za bridge mode i vadjenje ppoe podataka ja dobijem ZTE ZXHN H168N.Pomozite mi kako da izvucem parametre za ppoee login.

Resio sam problem tako sto sam nazvao korisnicki servis mts-a.Izgleda da novi vetrovi duvaju u mts-u,sve je reseno za manje od pet minuta.Daljinski su prebacili ruter u bridge mode i preko telefona mi izdiktirali user name i pass za pppoe konekciju.Neocekivana odlicna usluga!
Inace u poslovnici mts-a mi je receno da sada samo ove zte rutere daju,nemaju vise huawei...

Poslednja izmena:
Ja sam na 570m od centrale (50m vazdusnom), imam 4 godine 10/1 paket i nikako ne mogu da ga povecam.
SBB zovem svake godine kad obnavljam ugovor kod Telekoma da proverim jel mogu da se prebacim kod njih i svake godine kazu nema tehnickih mogucnosti...
A jedini tehnicki problem je sto nisam u zgradi nego u kuci, pa valjda im je cimanje da doteraju do mene kabal.

Resio sam problem tako sto sam nazvao korisnicki servis mts-a.Izgleda da novi vetrovi duvaju u mts-u,sve je reseno za manje od pet minuta.Daljinski su prebacili ruter u bridge mode i preko telefona mi izdiktirali user name i pass za pppoe konekciju.Neocekivana odlicna usluga!
Inace u poslovnici mts-a mi je receno da sada samo ove zte rutere daju,nemaju vise huawei...

Otkud to da se MTS odvojio od Huaweia..Oni su u nekom dilu koliko ja znam :D

Evo jedan ss.
Kombinacija Huawei HG630 i Lumia 640 LTE na vdsl paketu 50/2.
Sasvim fino

Prilozi

• wp_ss_20150924_0001.png
    wp_ss_20150924_0001.png
    542.6 KB · Pregleda: 429
Nista cudno ako nije zagusen signal.

aj da pitam ovde, imam huawei HG630, 50/2 net i downloadi preko wifi kao i prenos podataka (kopiranje fajlova na mob, lap i obrnuto) ne ide recimo preko 3,6mega u sekundi, da li sam ja ovo dobro podesio, sta raditi?
Capture.PNG

Ja i toliko ne postignem :)
U pitanju je zagusenje signala.

u pitanju je krs od rutera. ni ja ne izvucem ni toliko u selu sa par rutera okolo. a kod drugara u ns sa sbb cisco ruterom i mnogo vecim zagusenjem izvucem skoro 50 mbps

Pazi, kopiranje 3.5MB/s preko wifi znaci preko 7MB/s protok, sto je 56Mbps, i itekako je OK za ovaj ruter.
Medjutim 3.5MB/s internet DL je vec tipicno za zagusen signal za njega.

A znam ljude u BGu koji izvuku skoro punih 50Mbps u centru, iako je zaguseno - medjutim, negde su zidovi mnogo bolji za upijanje signala, pa se ne mesaju toliko signali drugih izgleda.

Pa to sam i ja vidjao da ljudi izvlače full brzinu, mada ja proveravam na metar od rutera bukvalno al dzabe

Poslednja izmena:
Pa nema veze, negde je takvo zagusenje da ne moze ni za cm do rutera.
Evo kod mojih bez problema ide veca brzina nego kod mene, ali kod mene 20 wifi APova na listi, ko zna jos koliko hidden. Kod mojih 3 u celom kraju, samo njihov signal dobar :)

I, da, radi full speed i ispred kuce, znaci preko 3 zida, oko 10m doduse direktna razdaljina (oko 20m "vidnom" linijom). HG630.
I HG532e mislim da nije tako dobro radio ispred kuce (ne mogu zbog kise dalje da isprobam sada), ali mu je signal bio stabilniji!

Ja sam 900 metara od centrale, kada bi uzeo VDSL, kolika bi mi otprilike brzina bila?!!.

Pa nece ti ni dati na toj razdaljini vdsl.
Samo mi kazi odkud znas da si bas na toj razdaljini?
Dobio info od mts ili odokativnom metodom znas koliko si od dslam-a?

Pa nece ti ni dati na toj razdaljini vdsl.
Samo mi kazi odkud znas da si bas na toj razdaljini?
Dobio info od mts ili odokativnom metodom znas koliko si od dslam-a?
Zapravo i tačno 857 metara je razdaljina od zgrade pošte do moje kuće, i rekli su da nije problem jer VDSL funkcioniše efikasno na daljini do 1000 metara, i da bi bila brzina 50/2!!!.

Oni ili ne znaju nista ili se prave.
Ako su ti rekli da je to razdaljina od tebe do poste kablom onda ne znaju da je bitna razdaljina od tebe do dslam-a.
VDSL moze da radi dobro do 1km pod uslovom da je infrastruktura dobra, ali posto je kod nas sve lose tesko da ce ti dati jer do 300m daju bez problema do 500 moras da ih smaras pises molbe... da umres dok ti ne daju(ako nemas vezu) a za >500 odnosno skoro 900m to jos nisam cuo da su nekom dali.
Ne verujem da bi mogao ako ti uopste budu dali da izvuces svih 50Mbit ali oko 40 verovatno i to da te stave na losiju varijantu da ti ping bude veci.
Ja sam na 80m i meni su odmah dali bez problema ustvari meni su oni poslali ponudu postom posebno sa ponudom tada 50 po ceni 10 pre dve godine, a sad imam superbox kod njih i sve ukupno 66Mbit od mogucih 100.

Oni ili ne znaju nista ili se prave.
Ako su ti rekli da je to razdaljina od tebe do poste kablom onda ne znaju da je bitna razdaljina od tebe do dslam-a.
VDSL moze da radi dobro do 1km pod uslovom da je infrastruktura dobra, ali posto je kod nas sve lose tesko da ce ti dati jer do 300m daju bez problema do 500 moras da ih smaras pises molbe... da umres dok ti ne daju(ako nemas vezu) a za >500 odnosno skoro 900m to jos nisam cuo da su nekom dali.
Ne verujem da bi mogao ako ti uopste budu dali da izvuces svih 50Mbit ali oko 40 verovatno i to da te stave na losiju varijantu da ti ping bude veci.
Ja sam na 80m i meni su odmah dali bez problema ustvari meni su oni poslali ponudu postom posebno sa ponudom tada 50 po ceni 10 pre dve godine, a sad imam superbox kod njih i sve ukupno 66Mbit od mogucih 100.

Pa ne znam šta da ti kažem ali evo oni mi jednostavno daju i to uopšte nije problem!!! Samo me je zanimalo jednostavno iskustvo ljudi koji su bili na tim daljinama i imaju VDSL sa i sa kojim protokom?!!.

Ko ima ne sme da se javi, jer je dobio preko neke debele veze :)

Ili medju prvima dok jos nisu limitirali.

Imao 20/1 ali pre mesec dana su mi promenili modem sa HG 530 u ZXHN H168N i danas pustili 20/2
Danas su čačkali nešto oko centrale tako da su svi parametri promenjeni
3.png
SNR magine su bile 5,9-6.1
Downstream Attenuation oko 12
4744011764.png
Na speed testu nisam imao više od 17.5 download speed i 0.85 upload speed
IS mi se nalazi oko 50m od kuće i urađena je tzv. kanalizacija ALI nažalos nisu provučeni optički kablovi
Za 50/2 nema šanse na zici dok ne provuku optiku.

Odakle ti to da ti treba optika za 50/2 pa sa optikom bi furao mnogooooo vise.
Ti opusteno ako si na 50m od IS tj ipana mozes bez problema 50/2 da izvuces ukoliko je parica u redu.
Do ipana ide optika dalje bakar i bakar ima samo jednu manu da ne moze na vecim razdaljinama da postigne velike brzine na malim ubija kao i optika. Pisao sam o tome jedno 20 puta. Ukoliko nisi procitao uspeli su kroz bakar da provuku 10Gbit naravno na 50 od dslam-a, na 100m vec pada na 1Gbit nije to mala brzina, samo hocu da ti docaram manu bakra da ima velike gubitke na duzini tj ima sumove sve vece i vece kako duzina raste.
Dakle kroz bakar ti mozes da izvuces 50/2 ako si na 50m od IS i ako je sve uradjeno kako treba i parica ako je dobra.

Heh kako je Telekom "ozbiljna" firma. Napravili su zahtev za prelaz sa 20/1 (na 50/2 naravno) 28.09. i još uvek me niko nije zvao! Čekao sam 9 dana i prošlu sredu opet zvao Call centar, kao vidi da postoji zahtev, čudno kako 9 dana niko se nije javio i kao napraviće sad ona neki urgentni nalog za tu proveru tehničkih mogućnosti / mogućnosti realizacije nove brzine. Evo 7 dana nakon toga šipak.

Jeste selo u pitaju, ali ***... javi da ne može.
Još 7 dana čekam, pa će onda opet Ratel da ih "motiviše".

Imaju 15 radnih dana da odgovore na zahtev koji im uputite.

Ako im je subota neradni dan i ako se ne računa dan kad je podnet zahtev danas je 12. dan. I šta ćemo kad ne odgovore ni posle tih 15 dana??

Nije im radan dan. Onda im trazi ovima u poslovnici da proslede sa oznakom hitno i resice se brze. To su prioriteti.

Pa eto "hitan" sam još pre 7 dana.
Ma, najsmešnije u celoj priči je što znam da 200% u centrali trenutno nema VDSL ploča i jedina "neizvesnost" je samo da li će ne daj bože da moj zahtev da rezultuje konačnim donošenjem ploče sa VDSL portovima, pošto sam DSLAM podržava, i u gradu već 6 meseci minimum nude VDSL pakete. I sad da čekam mesec dana na informacije u stilu 'ne vaša centrala nije u planu proširenja VDSL usluge".

Uveo danas VDSL 50/2, Apatin u pitanju. Pozzuploadfromtaptalk1444943538362.jpg

Poslednja izmena:
Poz

Nazad
Vrh Dno