Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Имаш ма његовом јутјуб каналу како ради..

Na ruskim forumima ovaj dvbT2 hvale kao super osetljiv, naravno sa normalnim antenama. Inace, moze se koristiti i na windows-ima samo treba adapter sa micro-usb na obican usb.

ja sam ga platio $25, sad su bas poskupeli
sto se tice alata, videcu kasnije odakle sam uzeo

Poručio sam za drugara sat sa AE. Sat je stigao ali u drugoj boji i sa drugačijom narukvicom. Kontaktirao sam prodavca i ovaj je ponudio da mi vrati 5$ i da zadržim sat.
Moje pitanje glasi:
da li moram da otvaram dispute da bi mi prodavac vratio tih 5$ ili on to može da uradi sam (bez otvaranja dispute-a)?
Kada vrate novac, da li dobijam neku poruku od AE da je vraćen novac ?
Pozzz

Moras da otvoris dispute i trazis partial refund.

Da sam na tvom mestu trazio bih makar pola cene.. Imas dokaze ,slike a ovo je 100% njegova greska.

Znaci ako je sat kostao 40$ trazi nazad 20 ili 25$

Poslednja izmena:
Da li kada kao shiping metod piše "China Post Registered Air Mail" treba da dobijem validan tracking kod u formatu RI142707669CN ?
Nije mi baš najjasnije, da li se na Aliexpress-u doplaćuje za tracking kod, jer vidim da neki prodavci šalju sa pravim tracking kodom kada napišu da je shiping metod kao što sam gore navao, a neki prodavci iako su na stranici za prodaju naveli (i naplatili) ovaj metod od gore, kada pošalju stave "Seller's Shipping Method" i ubace numerički tracking kod, koji nije internacionalno validan, već je njihov lokalni kod.

Drugim rečima, da li me je prodavac upravo "zavrnuo"? :d

Moras da otvoris dispute i trazis partial refund.

Da sam na tvom mestu trazio bih makar pola cene.. Imas dokaze ,slike a ovo je 100% njegova greska.

Znaci ako je sat kostao 40$ trazi nazad 20 ili 25$

Sat je koštao 23$ na nekoj rasprodaji. Trazio mi je Kinez paypal acount da mi preko njega vrati novac. Dao sam mu mail pa ću videti sutra da li je uplatio. Ako ne bude otvaram dispute i tražim više para :-devil-:
Hvala na odgovoru

Sat je koštao 23$ na nekoj rasprodaji. Trazio mi je Kinez paypal acount da mi preko njega vrati novac. Dao sam mu mail pa ću videti sutra da li je uplatio. Ako ne bude otvaram dispute i tražim više para :-devil-:
Hvala na odgovoru

otvori dispute i trazi povracaj celog novca i da ne vratis sat

jel neko kupovao na AE ranac/torba za laptop.nasao sam neke za 20dolara.jel ima sanse samo pdv da ribnu bez carine?

Jel zna neko koja je ovo posta evo koda AL3261893PYHK i jel moze da se prati globalno ili je samo lokalno kod njih?

Da li kada kao shiping metod piše "China Post Registered Air Mail" treba da dobijem validan tracking kod u formatu RI142707669CN ?

Ne mora da znači, uglavnom zavisi od vrednosti robe. Kupovao sam ja neke stvari od dolar, dva. Dobio pravi tracking broj ali naravno nije radio, stigla mi roba posle 10 dana a ništa broj nije prijavljivao. Tako da obavezno proveri sa prodavcem, posebno ako uzimaš nešto skuplje. Mada tada u 90% slučajeva daju pravi.

Jel zna neko koja je ovo posta evo koda AL3261893PYHK i jel moze da se prati globalno ili je samo lokalno kod njih?
Hong kong posta(najbrza) i moze globalno da se prati.
Recimo sajt 17track i uzivas

jel neko kupovao na AE ranac/torba za laptop.nasao sam neke za 20dolara.jel ima sanse samo pdv da ribnu bez carine?
Pa na tu cifru i ne ide carina, samo ce ti pdv cepiti 20% od procenjene vrednosti te torbe i to je to.

Po nekom mom iskustvu, ukoliko je upakuju u kutiju, carine skoro sigurno, kese ugl prolaze.

Intel Xeon E5440 porucen 30.9. danas ga postar ubacio u sanduce. Inace posalt je preko poste Hong Konga, nista nisam platio od dodatnih troskova. I ja imam iskustvo da sve sto je spakovano u koverte i kese prolazi bez carinskog pregleda, a kutije obavezno otvaraju i "sac" metodom procenjuju vredost paketa i dodaju troskove carine ili pdv-a.

Мени ово баш треба, ал неки проверени који ради.

pa svi oni rade samo je problem taj prijem...sa onom njihovom default antenom ne mozes da uhvatis nista ako nisi blizu repetitora...ili su nasi repetitori slabi ili je ova antena slaba..treceg nema....

uzeo sam ovo i ne mogu da instaliram driver, da li je vec neko uzimao ovakvu karticu, pise mi "802.11n NIC" i ne mogu da nadjem driver, pre nekog vremena uzeo istu i ona radi bez problema sa ralink driverom?

http://www.ebay.com/itm/Mini-USB-15...11b-n-g-WiFi-w-2dBi-Antenna-LO-/161824702151?

jeste da je offtopic ali mora da je neko vec narucivao?
U dnu tvog linka pise koji je cip. Probaj sve 8188 ovde http://www.realtek.com/downloads/do...=48&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false, tvog EU nema u spisku.

Sestra naručila neku torbu sa Alija, platila, ali sad joj prodavac kaže da nema boju koju hoće. Jel mora prodavac da otkaže narudžbinu ili može i ona?

Nikad nisam to radio, pa ne znam sta se desava ako ona otkaže, da li će joj vratiti pare

Nek ona otkaže porudzbinu. Nakon toga se čeka da prodavac prihvati zahtev za otkazivanjem, što će on prihvatiti verovatno u roku od jednog dana, i onda će Ali vratiti pare.
Pare na racun će joj leći za oko 5 radnih dana...

Poslednja izmena:
uzeo sam ovo i ne mogu da instaliram driver, da li je vec neko uzimao ovakvu karticu, pise mi "802.11n NIC" i ne mogu da nadjem driver, pre nekog vremena uzeo istu i ona radi bez problema sa ralink driverom?

http://www.ebay.com/itm/Mini-USB-15...11b-n-g-WiFi-w-2dBi-Antenna-LO-/161824702151?

jeste da je offtopic ali mora da je neko vec narucivao?

Idi na drp.su i skini online verziju. Kad iskenira kompjuter instaliraj drajver samo za taj adapter.

Po nekom mom iskustvu, ukoliko je upakuju u kutiju, carine skoro sigurno, kese ugl prolaze.
Takodje moje iskustvo, do sad nista nisam placao, sve bilo u vakumiranim kovertama. Sem Amazon knjiga u veeelikim kutijama, posebno neka teska lux izdanja. I opet bez PDV-a. :)

Al ovo za CG do 150€ bez ikakvih troškova je - otkriće! [emoji41]

Poruzbina narucena pre 46 dana i jos nije stigla. Delivery protection je 39 dana (dakle probijen je rok). Trazio sam full refund i sada mi je prodavac produzio protection time i trazi da jos cekam.
Jesam li ja ovde skroz u pravu i dobijam full refund sigurno? Sta raditi?

A i ovo me je zbunilo: "Could you please Close the dispute for the moment? There's enough time to change your mind to reopen it."
Zar ako jednom zatvoris dispute vise ne mozes da ga otvoris za isti proizvod?

Hvala svima za postovanje u vezi wireless usb adaptera, kontaktirao sam kineza i poslao mi je driver, radi sad, fidel, probao sam to i nije radilo, kinez poslao neki "new driver" sa vazdan nekim oznakama i proradilo

Nazad
Vrh Dno