Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Uzmi ti Z2, dzabe baterija na Mate7 kad je multitasking mnogo losiji od Z2.
Inace, ta lopovska 3g pretplata je aktuelna i dalje.

Da, 3g se placa jos ,skoro sam klincu uzeo idol 3.Svidja mi se i mate7 ,ali me najvise brine velicina ,jer imao sam ranije nokiu 1320,i nije bilo bas komotno raditi sa 6 incha.Da ima 2 gb ,rama i 16 memorije.Razmislicu do sutra pa odluciti ,hvala na brzim odgovorima.

Poslednja izmena:
Apdejtovao sam jutros na tu 1.232 verziju.

Nista posebno nisam primetio, mozda je telefon za nijansu brzi/fluidniji, Textra app sigurno malo brze otvara a za ostalu cu videti ovih dana..

Najjace mi je to sto batak rece da mu sada sve radi super a ja po apsejtovanju usao u kameru i u opcijama gde se menja rez/iso itd.. odma bag! :d tj pocelo nesto da treperi, baguje.. ja reko jel moguce da hvalim kako mi sve radi kao sat na staroj verziji i onda apdejtujem na novu koji jos vise hvale i eto prvih bagova, neverovatno. Ali restart je sve resio, posle toga je sve ok i taj bag se vise ne javlja.

Ako sam dobro primetio sada moze da se dobije developer opcija u settings-u, cini mi se da je to dodato? Ima mozda jos nekih sitnih izmena..

Najvise me zanima da li ce autonomija biti ista/losija/bolja, koliko vidim svi kazu da je malo bolja sto je do 00, pa meni je i ona ''stara'' bila super.

Inace i Video app. je dobila promenu izgleda, verovatno u skladu sa dolazecim 6.0 UI (trazi zaseban apdejt, nije u okviru ovog .232).

Devs can now start making Android 6.0 Marshmallow custom ROMs for Sony Xperia devices

Dobra vest za sve vas koji hocete da se patite sa custom rom bagovima :) :d

Poslednja izmena:
Jel postoji način da se kamera podesi tako da ne ide sporije od recimo 1/30s?

Developer opcija je bila i na predhodnim verzijama 5.1.1 a i 5.0.2 tako da nesto si se zabunio, normalno pojavi se kada aktiviras istu.
Nama treba normalan camera ui, pogledajte kako je LG odradio to lepo za G4 i dodao raw :) Lumia camera je prosto best of, odlican gui.

Hsv, pa developer si mogao i na proslom fw da ukljucis (7x tap na build number).
Imao sam i ja problema sa treperenjem ekrana kada sam flesovao u pocetku mnogo pa se posle smirilo i ni traga od treperenja vise. :D

Ali tastatura je i dalje spora :-D

Jel postoji način da se kamera podesi tako da ne ide sporije od recimo 1/30s?

Ne postoji (u klasicnom smislu tj rucno podesavanje) ali mislim i da postoji neka alternativa - u 8MP rezolucijama kada u scene selection aktiviras sports mod, jasno je cemu sluzi i onda mozes na taj nacin da kompenzujes malo.

Ali.. sve to je dobro samo na dnevnom svetlu, taj mod nije cak ni za ''slabiji'' LL (logicno) a i tada lako odvrce ISO 1600/3200 pa mozda i 6400, jasno ti je da to bas i ne valja :D

***a, da ima manual mod kao Lumie/G4 bilo bi super, ceka se sad ta nova app. ali mislim da ce bili iole dobro odradjena samo za Z5 seriju mada ako je ovo sto trenutno kruzi izgled/UI te app.. onda dizem ruke od iste, deluje bukvalno kao redizajnirana aktuelna aplikacija, sve je to smesno u u odnosu na G4/Lumia pa i htc/samsung aplikacije.

Sto se developer moda tice.. a cudilo me kako nisam pre nasao, sada sam je izgleda aktivirao jer sam mislio da pritiskam onu opciju za flappy droid easter egg :D tako sam greskom aktivirao i dev. mod. Antutu skor skocio na 44k sa poslednjim sw :d

Evo ovo je bez sports moda, samo auto 20MP, single AF (mada je imgur to ''sredio'' na 6-7MP)

Ispala bi bolje da sam mogao rucno da podesim SS. Al' ako nista ''faca'' je ispala epic :D

U stvari.. moguce da gugl kamera malo drugacije odredjuje SS, npr sony stock cesto ide na 1/8s dok postoji mogucnost da google app cesce bira 1/32s al' verovatno malo vise dize ISO..

Poslednja izmena:
^ Pun ih YT

[YOUTUBE]ni48ymVhecE[/YOUTUBE]

lol , pa nemojte ovde ljudi, pa tema je Soni :D

Hvala. Šta ako je Sony tema?
Mogu samo da se stide što telefoni sa 3gb rama, 20 mp i quad core procesorom imaju lošu kamera app.
Nikada neće iskoristiti svoj pun potencijal, dok oni svoje kamere prodaju konkurentima. A marketing im je očajan i bune se zbog gubitka. Nisu oni novopečena kompanija pa da se izvlače sa nebulozama.

Ako nisi do sad provalio isplativije im da prodaju te module nego da prave telefone sa takvim kamerama, tuga ali sta ces.
Ste videli vest da ce i BB da fura Sony senzor :-D Ako ih i MS fura u Lumiama kako predpostavlja hsv onda je Sony uradio odlican posao na polju modula za kamere, svi sem Sonya mogu da iskoristi potencial, Sony ili ne zna ili ne zeli.
To je odluka ili prokletstvo.

Poslednja izmena:
***a, da ima manual mod kao Lumie/G4 bilo bi super, ceka se sad ta nova app. ali mislim da ce bili iole dobro odradjena samo za Z5 seriju mada ako je ovo sto trenutno kruzi izgled/UI te app.. onda dizem ruke od iste, deluje bukvalno kao redizajnirana aktuelna aplikacija, sve je to smesno u u odnosu na G4/Lumia pa i htc/samsung aplikacije.
Ja koliko sam video na onom snimku gde pokazuju Z5,opcije u kameri su indenticne jedino je UI promenjen u toj novoj aplikaciji.
Cisto da se neko ne ponada pravom manual modu od sonija :)

@ dex

Pa naravno da su odradili odlican posao vezan za senzore, cak su kupili i neku manju kompaniju koja proizvodi iste (verovatno da bi prosirili kapacitete) a osnivaju posebnu, jos vecu kompaniju za proizvodnju senzora - http://petapixel.com/2015/10/06/sony-to-spin-off-its-image-sensor-business-as-a-new-company/

Sto je i pametno, to i moze da ih izvuce iz krize (kamere/kamkorderi visih klasa, senzori, PS4 i sl.) :)

Bolji njih uvo za kamere na telefonima, odrade ih tako da u svoje vreme budu u skladu sa klasom i cenom i to je to dok u ovim skupljim klasama kamera standardno kidaju (RX, mirrorless/alpha) i tako je vec godinama mada u poslednje vreme konacno imaju krstenu konkurenciju (panasonic, canon, fuji) a i red je bio da se to desi jer ce cene konacno bar malo pasti :)

Ja koliko sam video na onom snimku gde pokazuju Z5,opcije u kameri su indenticne jedino je UI promenjen u toj novoj aplikaciji.
Cisto da se neko ne ponada pravom manual modu od sonija

Tacno ali ja sam mislio na UI i raspored opcija, ne svidja mi se uopste. A manual mod su najavili sa 6.0 kamera app :)

Poslednja izmena:
Omg cekati manual mod na Xperiama je kao da imas WP i cekas aplikacije poput onih na androidu :-D

Tako nekako :D

Ima li na 232 verziji problema sa auto osvetljenjem? Na 200 je cesto previse tamno.

Kako vam se cini autonomija sa ovim poslednjim apdejtom? Meni deluje kao da je malo bolja.. i definitivno telefon radi malo fluidnije, ne znam kako da objasnim ali ulazak u Textru je definitivno fluidniji.

Pa kako je onda pre super radio ako sad vidite poboljšanja? Ili je fluidan ili nije, ili radi na 60 fps ili na manje.

Ja kazem za Textru, to je jedina razlika koju sam primetio. Za razliku od bataka koji kaze da sve radi dosta bolje :D ali je i sam rekao da je probao drugi Z2 koji je radio brze od njegovog.

U sustini ne vidim nikakvu posebnu razliku osim sto autonomija deluje nesto bolje ali to cu znati tek za nekoliko dana ;)

A to oko fluidnosti i komentara.. pa posle svakog apdejta u svakoj temi svi pisu da je svaki android fluidniji :D mislim to sam vidjao i u Nexus temama tako da..

Poslednja izmena:
pa kud svi turci tu i mali mujo :)
više se zezam al eto pade mi na pamet sad, aj u developer options pri dnu uključi profile gpu rendering (stavi bars), pa otvori recents i skroluj gore dole malo, uhvati screenshot toga i okači. dev options za slučaj da ne znaš pališ u settings/about/build number, tapneš 7x na njega.

Ma recents apps (kada ih se nakupi vise) sigurno ne radi sa 60 fps, to sam napisao cim sam kupio telefon a i sada je tako :)

Znas da me mrzi da se cimam oko takvih stvari, ako neko drugi hoce da volontira neka snimi i postavi, ionako svi imamo iste telefone a sada i isti softver (osim bataka, on ima 6502, Z2 bez LTE a i sa cudnim lagovima :D)

Ljudi z3 ili z2? :) Gledam da uzmem nešto, razmišljam između z2, z3, g4 i s6... :D

Jesi li na ovo mislio, Vojkane?
61dc58f1e22586fabf722235342ee8a2.jpg

Inace, moj Z2 je poseban. Jedini na kome laguje tastatura. :D
Madridista, LTE je 4G mreza.
Joco, zavisi po kojim cenama ih imas. Mala je razlika izmedju njih pa ako je razlika u ceni veca od 50-ak eura uzmi Z2.

Poslednja izmena:
da da to. koliko vidim pada i na 30-40 fps :)

Mozda je moj Z2 falican. :D
A kad ja pricam da nije ni blizu Neksusa odmah mi telefon ne valja. :D
Evo ti N7 2013.
5c52ff6709f28493ad90c443bff060b6.jpg

Poslednja izmena:
Pa da, to za recents apps sam odavno napisao, definitivno kad se malo popuni ne klizi u 60 fps :)

Srecom, to je jedini ozbiljan lag koji sam primetio..

Vrh Dno