Šta je novo?

Surface Book

Markic

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2013
Poena
555
Moja oprema  
Laptop
Macbook Air M1, HP Pavilion 17
Mobilni telefon
Google Pixel 8 Pro
Pametni uređaji
Galaxy Watch 4 Classic
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Danas je MS na Windows 10 event-u,predstavio "zver" od laptopa-Surface Book

Njegove specifikacije su:

•Rezolucija ekrana 3000x2000 sa 267ppi i dijagonalom od 13.5"
•Windows 10 Pro
•Nvidia grafika
•Intel Skylake i5 ili i7 procesori za izbor
•128GB, 256GB, 512GB, varijante interne memorije SSD
•8GB ili 16GB DDR5 RAM za izbor korisnicima
•8MP zadnja kamera sa autofokusom i 1080p snimanjem videosnimaka
•5MP prednja kamera
•Stereo zvučnici sa Dolby audio
•Dva USB 3.0 priključka
•Čitač SD kartica
•Mini DisplayPort
•Senzori za spoljašnje osvetljenje, akcelometar, giroskop, magnetometar
•dimenzije sa tastaturom prikopčanom (132.1 x 312.3 x 13-22.8mm)
•Dimenzije samog ekrana tzv. Clipboard (220.2 x 312.3 x 7.7mm)
•Cena Surface Book-a je 1499$, dostupnost od 26. oktobra.

Mislim da mi se nijedan komad hardvera u poslednjih 10 godina svideo kao ovo cudo, i to na prvo gledanje klipa od 60ak sekundi : )

jel ima ovo wacom pen?

po cemu se razlikuje od surface pro? jako su slicni uredjaji...

edit: pa ima wacom pen. koja je onda finta, zasto i surface i ovo? ko ce kupiti surface pored ovog?

Poslednja izmena:
Čudno pitanje - pa oni koji neće da daju minimum 1500$ za ovaj Book, ili čak do 2700$. Surface Pro 4 kreće od 900$.

Čudno pitanje - pa oni koji neće da daju minimum 1500$ za ovaj Book, ili čak do 2700$. Surface Pro 4 kreće od 900$.

S tim sto je pocetna konfiguracija surface cetvorke poprilicno slabija u odnosu na pocetnu surfacebooka, na stranu prednosti surfacebooka u pogledu tastature, ekrana i slicnog . . tako da to sve taman pokriva tu razliku u ceni . .

zar ovo ne treba da stoji u laptopovima

ovo je sve samo ne tablet (dizajn, velicina, perfomanse procesora memorije ssda kamera i svega ostalog, mogucnosti, tastatura i sve ostalo)
ok hibridni laptop, ali meni lice vise na laptop nego na tablet

i fenomenalna sprava, cenovno tesko dostupna ali konacno nesto konkretno i lepo

Bilo je konkretnog i ranije, samo bilo skupo ko djavo.Sharp pravi hibride godinama.Doduse i ovo kosta papreno, ali se spusta polako cena, a performanse priblizavaju laptopovima viseg ranga.

zar ovo ne treba da stoji u laptopovima

ovo je sve samo ne tablet (dizajn, velicina, perfomanse procesora memorije ssda kamera i svega ostalog, mogucnosti, tastatura i sve ostalo)
ok hibridni laptop, ali meni lice vise na laptop nego na tablet

i fenomenalna sprava, cenovno tesko dostupna ali konacno nesto konkretno i lepo

Rekoše mi da stavim u ovu temu jer je 2 u 1 uređaj

Ima i novi VAIO Z Canvas (sad su samostalni brand, nije više Sony), mada je on više samo tablet nego 2-u-1:

http://us.vaio.com/vaio-z-canvas/

features-side.jpg

quad core i7-4770HQ
16GB RAM
1TB (dva komada po 512GB PCIe x4 SSD)
12.3-inch 3:2 (2560 x 1704) 95% Adobe RGB

Cena, kao i svaki VAIO :D

Poslednja izmena:
U surface pro 4 verziji sa i7 procesorom, izgleda da je i7-6650U procesor.

Ja sam se odusevio proizvodima, planiram da uzmem Surface Book. Za sada je Surface Book najavljen i dostupan za narudzbine samo u USA, ali verujem da ce uskoro i u Evropu...

I5 je i5-6300U dok je poslednji Intel Core M3-6Y30.

Mislim da mi se nijedan komad hardvera u poslednjih 10 godina svideo kao ovo cudo, i to na prvo gledanje klipa od 60ak sekundi : )

Aj i ja da se usaglasim :) Kukam evo 2-3 godine zasto niko ne napravi nesto ovako. Bilo je slicno ali ne bas ovako:

- surface nema "cvrstu" tastaturu, obican laptop je bolji kad se drzi u krilu
- ima mnogo dobrih laptopova, ali ne moze ekran da se odvoji
- ima hibrida, ali su obicno sa slabim hardverom. Ako nisu, onda nemaju docking station. Ja bih da ga koristim kao laptop kad nisam kuci, kad imam sto, necu da imam tastaturu - samo ekran.
- iPad/Android tableti nisu punokrvni kompjuteri

Prvi prenosni uredjaj ikad koji bas zelim da imam. Pokusavam da ne budem neko ko je fanboy neke kompanije, ali ovo je kao da su mene pitali sta da naprave.

Ovo se bas i ne isplati za obicne tablet korisnike, malo surf, yt, poneka igrica... Kome treba lep laptop, to je to.

Za takve je dovoljan i tab od 100e. Ovo je ipak sasvim druga klasa uredjaja.

Naravno , ovo je dobar laptop sa touch podrškom . Može se podvesti u novu hybrid klasu uređaja , oni ga nazivaju clipboard . Ima podršku za ovaj unapređen surface pen .

Mnogi su osporavali surface pro 3 I pored odličnog "kickstanda" koji se mogao pomerati i zauzimati položaj koji želiš u krilu. Ipak nije bila dovoljno dobra tastatura . Eto sada su rešili i tastaturu I pokrili ovim proizvodom one korisnike koji žele kvalitetnu laptop tastaturu a ujedno i tablet odnosno clipboard .

Poslednja izmena:
Mnogo mi se svidja.. Da li nego zna hoce li ga biti kod nas?

Da, ali je ovde NVMe SSD a ne SATA.

Nazad
Vrh Dno