Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Jesam li ja jedini koga hebe softver na ovom telefonu? Posle par dana se uspori poprilicno i onda restart pa sve normalno.

Imaš dodatnu kameru, da snimiš kako ti radi telefon?

Snimicu cim se desi ponovo, sad sam opalio restart pa se normalizovalo.

Bruka, covek koristi sve stock. Uzas bre. :D

Pa ja ti rekoh da iphone ne koristim samo zato sto su preskupi a imaju smesne baterije :) A Nexus 5 mi je ok ali baterija.. tesko.

I nije bas sve stock, evo instalirao sam Textru zbog dark teme :D Polako ce vremenom doci i Nova na red ali za sada mi je i stock launcher zanimljiv a sve klizi.. npr hteo sam da skinem i neku galeriju iz marketa ali nema potrebe, i ova stock je brza, ok izgleda a ima sve (meni) potrebne opcije, isto tako skinux i MX player a nisam ga upalio 2X do sada, sve stock zavrsava :) Alarm koristim Timely jer je vrhunski odradjen ali je i stock ok..

Jesam li ja jedini koga hebe softver na ovom telefonu? Posle par dana se uspori poprilicno i onda restart pa sve normalno.

Ne znam za ostale ali kao sto rekoh, meni Z2 radi kao sat, zato sam ga i kupio :) Ok, ima vrlo malo laga i nije fluidan kao Nexus (a ne postoji takav telefon sa fabrickim skinom) ali svejedno sam (pre)zadovoljan sa 5.1.1.

Nikada nisam imao potrebu da restartujem fon ali bar 2x nedeljno sam prinudjen da vadim karticu (zbog alt. posla i fizikalisanja) pa tada gasim fon i nosim neki stariji, manji ''na teren'' (za koji mi se yebe i da ga izgubim, skrsim).

Zato sam i kukao na uzasno, najgore na svetu, resenje za sim karticu koje ima Z2 kao i ostali Z :d Jbnom pincetom cupam onu raspalu plastiku i to mi uspe iz 30-og pokusaja, kako ono neko izvadi bez toga meni nije jasno, ubedljivo najgori nacin ubacivanja kartice koji sam video.

Poslednja izmena:
Radi i meni par dana normalno (sa neizostavnim kasnjenjem tastature) i onda poludi. :D
Ja to resavam spajalicom. :)
Mada sam karticu stavio kad sam kupio mob i nisam je ni vadio vise.
I mene od Nexusa odbija baterija a od novog 6P Amoled. Ali zato mi Nexus 7 posle ovog Z2 dodje kao da sam presao iz fice u mercedes. :D

A sta tacno poludi? Ok, ja koristim stock launcher i neke sony aplikacije ali vec sam instalirao dosta igrica, aplikacija, non-stop mi je upaljen 3G net.. nekada telefon koristim vrlo malo zbog nedostatka vremena a onda kada mi zatreba ili kad imam vremena koristim tj nagazim fon prilicno, aplikacije stoje u ramu bez problema i pale se normalno, nikakav ''lag posle duzeg stajanja'' nisam primetio, da je tako prodao bih ga uveliko :)

Multitaskingom sam odusevljen kao i brzinom e jedino sto recent apps posle nekoliko dana ''prikupljanja'' aplikacija malo laguje tj skrolovanje nije 60 fps i to svako moze da proveri na svom telefonu.. znaci samo to listanje nije skroz fluidno, sve ostalo radi kao kada sam prvi put upalio telefon.. evo ako hoce to i prethodni vlasnik moze da potvrdi jer koristimo isti telefon/softver, nisam ni resetovao fon otkad sam kupio :)

Ja to resavam spajalicom.

Pokusao sam i ja sa spajalicom ali nema sanse, samo bih rizikovao da polupam fon koliko je nemoguce izvaditi to sranye plasticno. Onda mi je keva rekla da ona ima resenje :D

Poslednja izmena:
Spustanje notification bara ima vidno kasnjenje, listanje aplikacija u recents meniju isto secka. Vidi se da je ceo telefon tromiji. Restartujem i sve je opet u redu par dana. A kasnjenje tastature (vidno sporije ispisuje slova od Note 4 npr. koji koristim vrlo cesto od kolege) nikako da resim.
Ja sam spajalicom izvadio i vratio plastiku, nisam mnogo imao problema.

Poslednja izmena:
Ja bas hteo da uzmem Z2, ali kad vidim da mi se isto dešava i na S3 da mora restart posle par dana, onda ebiga ne vredi da prelazim.

Izgleda jedino da Nexus ne mora restart od androida :(

Za šta će ti restart :)
Edit: nisam iscitao sve :D
Valjda ako hsv kaze da ne baguje, a on je (picajzla), dovoljno govori :)

Poslednja izmena:
Spustanje notification bara ima vidno kasnjenje, listanje aplikacija u recents meniju isto secka. Vidi se da je ceo telefon tromiji. Restartujem i sve je opet u redu par dana. A kasnjenje tastature (vidno sporije ispisuje slova od Note 4 npr. koji koristim vrlo cesto od kolege) nikako da resim.
Ja sam spajalicom izvadio i vratio plastiku, nisam mnogo imao problema.

Sa spustanjem not. bara stvarno nemam nikakvih problema dok listanje aplikacija u recents apps secka i to sam prvi napisao ovde :) Ali secka tek kada ima preko 50/60 apps, bas sam jednom brojao tj mozda je bolje reci da ne klizi za 60 fps ili koje je merilo, kao da ide sa daleko manje fps. U isto vreme veoma brzo ucitava te aplikacije, jednostavno multitasking radi veoma dobro sto je verovatno zasluga i 3Gb rama, ne samo UI-a.

Tastatura ne kasni.. nije najbrza na svetu ali stvarno ne vidim lag ni sa stock msg app a ni sada u Textri :)

Posle koliko pokusaja si uspeo sa spajalicom? Ja sam bukvalno 5 min kopao sa istom i nisam uspeo :d Ako bih morao da ocenim ovo resenje to bi bila ocena 1.5/10 (pod pretpostavkom da ima i nesto gore, npr ispod baterije u hermeticki zatvorenom telefonu :d) dok resenje na XP ocenjujem sa 9/10 pa ti vidi koliko je bolje (crni alu cep sa silikonom koji nije popustio ni posle 3 godine + veoma lako vadjenje/stavljanje kartice uz ''klik'')

E steta, djilkos po jubilarni 10000 put hteo da kupi neki telefon ali mu se ne da :d :d

Poslednja izmena:
Ne laguje not bar na stock romu, ja koristim Existenz rom. Ali mi na stocku laguje tast jos vise. Cekam novi FW, valjda se sredi.
Izvadio plastiku cas, a 5-6x dok nisam vratio. :D
I 1.5/10 je mnogo. Ovo je daleko najlosije resenje koje sam video.

Poslednja izmena:
Ja i pricam za stock :)

Izvadio plastiku cas, a 5-6x dok nisam vratio.

Cekaj bre.. sta je problem sa vracanjem? :d Pa to je ultra-lako u odnosu na vadjenje.. sa spajalicom sam imao trip da cu polomiti onaj bedni plasticni nosac kartice. A vratio sam lako, samo sam ocekivao da ce se cuti neki klik kad ono nista.

Jesi li na .546 ili?
Problem je sto mi je nano kartica u micro adapteru i to je nemoguce nagurati u milimetar. I onda kad krenem da guram malo se mrdne i nece da udje. Jedva sam uspeo da pogodim. :D
A izvuce se cas bre. :d

Da, na .546, valjda stize onaj manji apdejt za mts primerke ovih dana :)

Ne znam sta da radim, na ovoj kartici imam brdo minuta, poruka i Mb a Z2 iz vise razloga necu da nosim dok fizikalisem (mogucnost gubljenja, kradje, ostecenja itd) a logicno treba mi telefon.

Razmisljao sam da kupim onaj Samsung Explorer ili SE k800 za 20e ali mi treba i vocap jer su svi presli tu i batalili sms. Ostaje mi samo da vadim karticu kad god to moram ili da kupim neki krs droid za 20e da imam samo za to.

Nikada nisam trebao da prodam K810, neunistiv fon, zayebah se jer mi je crkavao hdd pa sam u brzini napravio gresku.

Poslednja izmena:
To je 1.200 ali izgleda ne donosi nista osim sigurosne zakrpe. A sve se nadam da ce lag nestati.
Uzmi Wave. :D

Ja bas hteo da uzmem Z2, ali kad vidim da mi se isto dešava i na S3 da mora restart posle par dana, onda ebiga ne vredi da prelazim.

Izgleda jedino da Nexus ne mora restart od androida :(
Ne mora, par puta sam radio restart od kad ga imam, uglavnom za update.

Nemoguce je da samo ja imam taj problem u PM.
Pocinje zestoko da me nervira, ali mi se ne prodaje zbog brutalne baterije.
Ovo je za moju upotrebu odlican rezultat.
89f2c096d6c0f6b8d83d60961b290d81.jpg

16f5650ee631be2844edd9634fc3ba00.jpg

Kasnije ce ota, uvek kasni bas bzv ja sam jos popodne napravio prerooted 232 i radi odlicno!

Meni sad Sony PCC izbacio obavestenje da je spremna nova verzija softvera.

Meni ni OTA, ni na računaru, tek mi pre dva dana stigao .200.

Batak batali ti telefone jedno vreme :smoke:
Ovaj apdejt sta donosi?

Neka, naici ce valjda dobar update. Sutra flesujem najnoviji. :p

Ja sam flešovao purex zadnji, nema lag sa status bar, baterija ista kao na existenz, jedino ima manje opcija za čačkanje :)

Nazad
Vrh Dno