Mozda nema danas, ali do kraja godine ce biti. Komp kupujes za buducnost, DX12 ti donosi daleko vecu paralelizaciju i koristice sva jezgra na raspolaganju.
U tom slucaju ce 5820k gaziti po Skylake-u. Ja sam bio u istoj dilemi kao i ti, i odlucio se za 5820k. Jasno se vidi koliko je ova platforma kvalitetnija i viseg ranga.
Bio bi nesto bolji Skylake, posebno u gamingu zbog malo brzih jezgara ali ja bih ipak izricito isao na X99 i 5820 u konkurenciji sa 6700, uvek bih pre izabrao vise jezgara i nesto nizi IPC nego obrnuto, cak i ako se zna da u igrama to jos nije iskoristeno. (zato bih uzeo neki hipoteticki Zen sa 6-8 jezgara sa IPC-om na nivou Sandy-Ivy(sasvim dovoljno) i to i cekam)
5820 su se pokazali kao nesto losiji klokeri ali sa 6700 s druge strane opet dolazi zvaka tako da i tu bez "klanja" opet nista...
Znaci - kad se vec ide na DDR4 i uzima nova platforma, ja bih ipak preporucio da se malo protegnes i uzmes lepo X99, Skylake mainstream 4 core platforma sa ovim cenama jednostavno nije konkurentna nekoj kombinaciji sa i7-5820.
Ne razumem zašto bih išao na i7-5820K, kad i sam kažeš da u igrama od dva dodatna jezgra praktično nema koristi!? O svakodnevnoj upotrebi da ne govorim. Ne sumnjam da postoje aplikacije gde i7-5820K ima osetniju prednost u odnosu na i7-6700K, ali ja takve aplikacije, ili nemam potrebe da koristim, ili ih ne koristim u dovoljnoj meri da bi mi ta razlika bila relevantna.
Doduše, gotovo je sigurno da je i i7-6700K za mene overkill, imajući u vidu da su igre verovatno najzahtevnije aplikacije koje koristim kod kuće. Posebno što ne planiram nikakve Multi-GPU setape, Titane, niti bilo šta slično, već nešto u rangu recimo R9 390, za komotno pikanje u 1080p. Možda bi trebalo da idem na i5-6600K, a verovatno i hoću ukoliko bude više od 100 eura jeftiniji od i7-6700K (u suprotnom razlika u ceni postane veoma mala, kada se kasnija preprodaja uzme u obzir).
NE! i7 6700K treba svako da uzme ko zeli nesto novo i plocu sa z170.Nece mu m.2 i PCIE diskovi raditi punom brzinom koja moze da dostigne i do 2600 mb/s read na i7-4790k Z97 cipsetu.A cena je skoro ista.Tebi je dovoljan i5-4460.
A što se tiče i7 procesora, uzmi i7-4790k.
Bukvalno.Još samo da mi objasniš šta će mi m.2 disk za igrice i kodiranje. :d
Pa brze ce ti se otvarati igrice i Visual Studio.
Kada dolje neka nova verzija Virtual Studia sporo ce ti se ucitavati dok sa m.2 ce odma da se otvori..kao i naj novije igre koje budu dolazile brze ce ti se ucitavati sve.Kada pallis racunar brze ce da se upali windows.
A i SSD je zastareo realno u odnosu na brzi SSD i m.2..ja cu definitivno morati da predjem na to.
Ali za 2500 read mb/s treba i neki noviji cip kao sto je Intel Z170.Tako da mora nova maticna i memorija DDR4.
Ja sam vec poceo da razmisljam o upgrade,ali nedostaju mi 980TI graficke u SLI.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari