Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ne verujem da ce im uvaliti krs amoled ali verovatno nece biti kao na Note 5 :)

Ne znam, sestra ima nexus 10 od samsunga ekran izgoreo, ima sepia efekat, i stari galaxy nexus sa sljamsung amoledom izgoreo od burn ina. Mislim da bi samsung trebao da se mane uvaljivanja krs delova guglu

Nema tu uvaljivanja, Google zna sta kupuje. Sto se kaze koliko para toliko muzike.

Ma kakvi, samsung ne moze svoje ekrane da sredi, a ne tudje. Bas ih briga

Nije mi jasno zasto onda Google/Motorola insistiraju na Amoled panelima za neke modele? I IPS je toliko napredovao i razlike su zaista minimalne, da bi i IPS (koji je sigurno jeftiniji panel) bio dobar izbor.

Mislim da se ovde islo na amoled da bi telefon bio sto tanji.(treba strpati 3450mah bateriju) Koliko sam ispratio amoled panel je za oko 0.4mm tanji od ips. To je inace i jedan od razloga zbog kojeg ce jabuka uskoro na oled tehnologiju,verovatno lg oled panele..

Poslednja izmena:
Ne znam stvarno kome toliko tanki telefoni, 6plus kada uzmes u ruku kao tanak supalj sapun, nije uopste udobno za drzati, s6 bar deluje cvrsce ali je isto uzasan za drzati. Meni je i nexus 5 tanak, a za danasnje standarde on je debeo.

Poslednja izmena:
Stvarno mi nije jasno, vidim da je Apple patentirao i "izrezan" (zaista ne znam kako drugacije da kazem), ali bukvalno je izrezan 3.5mm jack sa jedne strane, najverovatnije za iPhone 7.
Z5/Z5 C su deblji telefoni pa im nista ne fali. Cak ima vise prednosti nego mana.

Nije mi jasno stanjivanje uredjaja, a da socivo kamere viri i da se smanjuje kapaciet baterija, kao sto je Samsung uradio sa S6/Edge.

Zar nije 2.5mm? Mada nije ni bitno kad je iskreno jako glupo.

Nisam siguran, mislim da je i 3.5 i 2.5mm.

Poslednja izmena:
Mislim da se ovde islo na amoled da bi telefon bio sto tanji.(treba strpati 3450mah bateriju) Koliko sam ispratio amoled panel je za oko 0.4mm tanji od ips. To je inace i jedan od razloga zbog kojeg ce jabuka uskoro na oled tehnologiju,verovatno lg oled panele..
0.4mm e velike razlike [emoji30] [emoji1]

Stvarno mi nije jasno, vidim da je Apple patentirao i "izrezan" (zaista ne znam kako drugacije da kazem), ali bukvalno je izrezan 3.5mm jack sa jedne strane, najverovatnije za iPhone 7.
Z5/Z5 C su deblji telefoni pa im nista ne fali. Cak ima vise prednosti nego mana.

Nije mi jasno stanjivanje uredjaja, a da socivo kamere viri i da se smanjuje kapaciet baterija, kao sto je Samsung uradio sa S6/Edge.
Zar nije 2.5mm? Mada nije ni bitno kad je iskreno jako glupo.

Ne znam stvarno kome toliko tanki telefoni, 6plus kada uzmes u ruku kao tanak supalj sapun, nije uopste udobno za drzati, s6 bar deluje cvrsce ali je isto uzasan za drzati. Meni je i nexus 5 tanak, a za danasnje standarde on je debeo.

Slazem se, totalno nebulozan trend. Sto ti kazes, sad se ovi telefoni normalne debljine jos vode kao ''debeli/fail'' :d

Rekao sam za Z3 da mi uopste nije bilo prijatno da koristim jednom rukom tako klizav i tanak fon (7.3mm), jedan ortak ima T3 sony (7mm kuciste, neprakticno skroz) a sto je najgore to ce za oko godinu dana biti ''debeli'' telefoni, uzas.

Mislim, mozda to deluje ''cyber'' i mocno ali samo dok stoji na stolu ili u nekom izlogu.

Samo me zanima ovo - da neki proizvodjac skupi 00 i izbaci 8-9mm ''debeo'' mass flagship ali sa vrhunskom baterijom, da li bi isti bio napljuvan po netu i da li bi se losije prodavao od ovih phablet plocica sa 2,5k mAh? Mislim to bi proslo Samsungu i Apple-u ali da bilo ko drugi u 2016. izbaci takav fon mislim da bi failovao, dotle je doslo.

A ovo sto radi Apple oko ulaza za slusalice.. sta reci osim tragikomedija. Jos ce da nas ubedjuju da je to za dobrobit korisnika i korisna inovacija :d A onda ce na red da dodju specijalno pravljene apple sluske sa druge planete (realne vrednosti 10$) po ceni od samo 199$ a to ce da povuce i ostale poznate proizvodjace audio opreme da predstave te osakacene sluske.

Poslednja izmena:
Google izbacuje nexus samo da bi imao sliku telefona da stavi gdegod se pomene android. Boli ih patka i za ramove i gb i kamere...

Nije bas tako, ali da ih zabole za HW i trendove, to je tacno. Pa sta drugo i ocekivati od firme takvog tipa.

Pa i koji ce im djavo da stavljaju najnovije procesore i najvise rama kad i inace rade duplo bolje od svih flagshipova.

http://www.androidpolice.com/2015/09/27/weekend-poll-nexus-5x-or-6p/

The Nexus 5X will have a 5.2" 1080p LCD display, Snapdragon 808 six-core processor, likely 2GB of RAM (we're still not 100% sure on this), 16 or 32GB of storage (most likely - there have been no 64GB rumors), a 2700mAh battery, and will come in three colors. You can see those colors above. There will be a 12.7MP rear camera, dual-LED flash, a USB type C connector, as well as a fingerprint scanner. It will come in black, white, and vaguely greenish-blue.

The Nexus 6P will have a 5.7" 2K Super AMOLED display, 3GB of RAM, Snapdragon 810 eight-core processor, 32, 64, or 128GB of storage, a 3450mAh battery, and will be sold in 4 colors - all being aluminum-bodied: standard aluminum, black, white, and gold. The camera will have a 12.3MP sensor with larger pixels that allow superior low light capture and there will be a high-res 8MP front-facing camera, as well. You also get the fingerprint scanner.

Poslednja izmena:
6P definitivno.

Ja sam neodlučan, stremim ka 5X iako ima lošije spec, a moguće je i nijedan :D

Da nije baterije sigurno LG, samo zbog baterije ću verovatno Huawei...

Mada da sačekamo mi cene i da vidimo kameru :)

Poslednja izmena:
Ipak snapdragon 820 ostaje za s7 i g5? Šta li će da stave u g4 pro, 810?

Pa i koji ce im djavo da stavljaju najnovije procesore i najvise rama kad i inace rade duplo bolje od svih flagshipova.

Cuvene neistine koje slabo upuceni i novopeceni korisnici ovog foruma iznose:
- Nexus radi bolje nekoliko puta od svih ostalih flagship uredjaja
- Android flagship uredjaji imaju bolji hardver od aktuelnog ajfona
- Android secka, laguje i restartuje se sam od sebe, google kriv
- iOS je mnogo brzi od Androida
- Android ima multitasking, iOS i Windows nemaju
- Android telefoni su napravljeni od plastike, ajfon je od metala, Nokia sa Windowsom je polimera
- SAMOLED je savrsen ekran jer su dobre boje
itd.

Kada bi se delili poena za iznosenje glupih tvrdnjih kao sto su ove gore, ovde bi ostalo manje od deset ljudi da nesto diskutuje.

Samo me zanima ovo - da neki proizvodjac skupi 00 i izbaci 8-9mm ''debeo'' mass flagship ali sa vrhunskom baterijom, da li bi isti bio napljuvan po netu i da li bi se losije prodavao od ovih phablet plocica sa 2,5k mAh? .

Izbacio oneplus dvojku sa 3300 mah i 9.85mm debljine, al' dzaba kad je soc djubre... Stvarno mi nije jasno kako ima slabiji rezultat od proslogodisnjeg modela?!?
Lepši mi je 5x od 6p,al' sta znam sacekajmo jos dva dana...

Da 5X ima vecu bateriju, definitivno bi bio pravi izbor. 6P je prevelik, nepotreban 2k displej zbog cega je i velika baterija. Mada dizajn oba telefona je "idi mi-dodji mi", cas mi se svidja jedan, cas drugi, pa mi se ne svidja nijedan, pa mi se svidjaju oba. Samo da vidimo materijal 5X, kada bi zadnja maska bila kao na crnom N5 onda bi to bio pun pogodak.
Mada ako budem kupovao, verovatno ce to biti 5X, samo da vidim da li je precenjen. 6P ce sigurno biti preskup za mene, plus sto je Huawei, tako da i ne razmisljam o njemu.

- Android flagship uredjaji imaju bolji hardver od aktuelnog ajfona
- Android secka, laguje i restartuje se sam od sebe, google kriv
- iOS je mnogo brzi od Androida
- Android ima multitasking, iOS i Windows nemaju
- Android telefoni su napravljeni od plastike, ajfon je od metala, Nokia sa Windowsom je polimera
- SAMOLED je savrsen ekran jer su dobre boje
itd.

Kada bi se delili poena za iznosenje glupih tvrdnjih kao sto su ove gore, ovde bi ostalo manje od deset ljudi da nesto diskutuje.

Nexus radi bolje od svih flagshipova i to je cinjenica, slagao se ti ili ne.
U tom slucaju ti svakako ne bi bio tu da diskutujes.

Bolje radi ali ne drasticno. Fazon je u podrsci i najboljem okruzenju (neopterecenom glupostima koje trpaju OEM-i). Bolji rad se odnosi na performanse a tu razlike zaista nisu velike izmedju Nexusa i nekog HTC, Sony ili LG flagshipa (iz ove godine).

Meni je najinteresantniji onaj Blackberry sa Androidom zato sto znam da je Blackberry kvalitet na nivou na Apple proizvoda, da ce nuditi podrsku kao sto to radi Google sa Nexusom i da ce imati najbolji moguci hardver koji je dostupan OEM-ima. Nexusu fali hardverski deo i cinjenica da ga OEM-i nevoljno sklapaju, skoro pa preko one stvari.

Cinjenica da Android OEM-i nude sramotno losu podrsku za svoje uredjaje nije razlog da se proizvod sa pristojnom podrskom predstavlja kao nesto fenomenalno. To treba da bude standard a ne izuzetak. Bar tri godine softverske podrske i apdejta. Na desktopu imamo od cetiri (LTS Linux izdanja) do deset i vise godina.

Poslednja izmena:
Pa i nije da nisu, vidi se da je Nexus fluidniji, pogotovo u odnosu na Samsung npr.
Pa softver je i najvazniji na telefonu, dzabe bruka hardver ako lose radi.

Kamera nije važna?
Fizički izgled je nešto što na prvu loptu osvaja kupca hteli neki to da priznaju ili ne...

Zamišljam note 5 sa stock Android-om i dodacima za s pen... :) Kakva bi to zverka bila. Ali posle niko ne bi menjao telefon 3 godine...

Za neke druge stvari se slazem, ali uporedi Nexus 5 sa flagshipom iz 2013. bilo kog proizvodjaca....Tesko, jako tesko.

Danas isti taj Nexus 5 se drzi podjednako dobro uz S6 a kamoli nesto drugo....

Od svih, ali svih vendora JEDINI je htc uspio u zadnje dvije godine da uradi nesto sa svojim os-om da to bude pristojno. Govorim o performansama out of box.

Nazad
Vrh Dno