Šta je novo?

LG Nexus 5

3 sata SoT jedva izvlači nakon godinu ipo korišćenja, moraće uskoro da se menja, ukoliko odlučim da ne pređem na Nexus 5X.

Baterija posle 500 ciklusa izgubi dosta na kapacitetu. Ja punim jednom dnevno, znaci 365 ciklusa godisnje. Pa eto taman 2 godine dok ne prodje garancija, mada mislim da je na batt. 1 G. Ko puni 3x na dan, njemu ne moze ni godinu dana, da drasticno ne izgubi na kapacitetu.

Nije batt problem Android je gladan za potrosnjom, ne pomaze mu ni akumulator da izgura 2 dana.
Jedan ciklus se računa punjenje od 0-100%. Tako da ako punis od npr 50-100% potrošio si samo pola ciklusa.

Ne znam. Ja sam sve više sa idejom da ovaj telefon zadržim još godinu i da preskočim 5X

Ja sam pre neki dan mogao da izgubim svoj telefon, i sada kada sam imao sreće da ga niko ne pokupi, definitivno neću uzimati ovj 5x. Čekam idući.

Nisi imao srece nego niko nece da uzme ovu kantu cak ni dzabe :)

Jedan ciklus se računa punjenje od 0-100%. Tako da ako punis od npr 50-100% potrošio si samo pola ciklusa.

Jel ima neka aplikacija koja pokazuje koliko smo imali ciklusa do sada? Ja sam imao neke tipa battery saver, ali one ne prikazuju cikluse.

Vratio se ja ponovo na N5.. :) Nego jel zna neko da li je to inace bag na 5.1.1 ili je samo u CM 12.1 . . . Naime, kada iz poruka izlazim ili iz dialera, tu sam samo primetio, desava se da se onako sve zivo pomesa i bude sekund ili dva nesto nedefinisano, znaci nije onako poredjano poruke ili pozivi nego se sve povesa..

Ne znam ja nemam tih problema na kromi, probao sam prethidnih nedelja jos par romova i nisam primetio taj problem.

^^ Nema tih problema na stocku, Chromi ili Cataclysmi. Ukratko, zaobiđi CM.

Vratio se ja ponovo na N5.. :) Nego jel zna neko da li je to inace bag na 5.1.1 ili je samo u CM 12.1 . . . Naime, kada iz poruka izlazim ili iz dialera, tu sam samo primetio, desava se da se onako sve zivo pomesa i bude sekund ili dva nesto nedefinisano, znaci nije onako poredjano poruke ili pozivi nego se sve povesa..
Ja koristim cm12.1 na n4 i nemam tih problema. Nije to do CMa. Stabilan je opet kao beton, bilo je par najtlija sa SoDom ranije.

Nije stabilan kao beton.

Sta mu fali?[emoji30] Vecina drugih ROMova su klonovi njihovi. Vidim po changelogu, cim CM nesto ubaci/izmjeni i sl. prvi, eto i drugih par dana posle. CM ima hiljade saradnika i developera.

Poslednja izmena:
Ne znam kakav je za druge telefone ali na nexus 5 cyanogen nije nesto.

Ne znam kako ocjenjujes kvalitet. Niti je sporiji od drugih, niti nesto ima manje korisnih featurea. Mislim realno sve je to meni isto, ali preferiram CM zbog redovnog updatea, e vece baze ljudi koji rade na njemu. Brze se isprave bagovi i tako to.
Zadnji put se sjecam se da su prvi rijesili onaj bag sa Play Servicesom, System Update wakelock. A bilo je toga dosta. Ostali su krenuli sa tim par dana posle.

*** hiljadu ljudi je pametnije od njih par. 1 253 contributora. Da nema CMa to bi se odrazilo i na ostale ROMove.

Poslednja izmena:
Nisam sam, prepakivao sam telefon jer sam ekran zveknuo a bio je sav u rezovima inace.

140€ sve zajedno, zamijenio drug u ComTrade-u preko kojih sam i kupio sve originalno.

^^ Nema tih problema na stocku, Chromi ili Cataclysmi. Ukratko, zaobiđi CM.

Imam svakako back up kataklizme, nego sam hteo da probam CM.. Znaci i taj Chromi je dobar, mislim da njega nije bilo kad sam isprva imao N5.. Tad sam kataklizmu takodje koristio bila je najbolja, izgleda da je i ostala..

edit: Jel ima neki mod za zvuk, posle M8, ovo se ne cuje.. :)

Poslednja izmena:
Evo na M8 je CM brzi od svih ostalih AOSP i Sense romova! A za zvuk na Nexusu jedino Viper vredi nesto, i faux sound u kernelu da podesis kako ti odgovara!

Nisi ga jos prebacio na GPE? :) Evo krenuo sam da se igram sa svim zivim poskidao sve i svasta.. Kad je vreme vec kao da ce go*na da padaju, onda malo da se igramo..

Da li je ovo i dalje tena o mobilnom telefonu ili je prerasla u temu o moćnim radnim stanicama ili hi-end audio uređajima [emoji2]

Slazem se sa ovim, mene uzasno nervira kada neka aplikacija dobije azuriranje, a ne pise sta su promenili, ili ne stoji nista ili pise svaki put isto. To treba da promene pravilnik i da moraju svaki put da pisu sta je promenjeno, pa makar i jedno slovo da su pogresili. A i ovo aktiviranje opcija na daljinu je potpuno bezveze, treba da bude klasicno azuriranje i tada da se promeni.

Slazem se sa ovim, mene uzasno nervira kada neka aplikacija dobije azuriranje, a ne pise sta su promenili, ili ne stoji nista ili pise svaki put isto. To treba da promene pravilnik i da moraju svaki put da pisu sta je promenjeno, pa makar i jedno slovo da su pogresili. A i ovo aktiviranje opcija na daljinu je potpuno bezveze, treba da bude klasicno azuriranje i tada da se promeni.
Dobro si, i mene. Rijetko ko pise changelog. Koji raspad sistema *** na Google Playu, strava. Mnogo neozbiljnosti i neprofesionalnosti.

Imam 100 instaliranih aplikacija i jedino ko ne pise sta su promenili (osim kada je neki veliki apdejt) su twitter, imdb i instagram. Svi drugi lepo napisu, ako je neki manji apdejt dovoljno je napisati bug fixes, sta ocekujete ceo kod da pejstuju?

Drawer ce takav biti na M-u, prikazan je pre vise meseci, nije da niste znali da ce promeniti.

Poslednja izmena:
kako da sprečim da mi se pali ekran kada izvučem slušalice? (kroma)

Nazad
Vrh Dno