Šta je novo?

LG Nexus 5

Meni GPS mogu da kazem skoro da ne radi, kada sam offline...
Ili mu treba po 3min da nadje satelite, ili ih ne nadje uopshte...
rutovan sam na
5.1.1 oficijalnom.

Si koristio fastergps program (probaj, verujem da ce ti se svideti) @ficicaaa

Valjda ce pustiti img odmah...:/

Jesi ti imao betu jedno vrijeme?! Kako je radila?

Imao sam.. Dobro . to jest isto kao 5.1.1. Ima tu dosta zanimljivih stvarcica mada mi se nije svidelo sto ne mozes da vidis detaljno koliko ti je zauzece rama. Ceo taj interfejs u setingsima su izmenjali.

Videcemo

Kako ne moze? Ima u podesavanjima meni gde se prikazuje prosecno koriscenje Ram-a, pa u tome poseban deo koliko koja aplikacija koristi Ram.

Moze ss ? Da mi pise koliko je aktivno i koje su aktivne i da mi pise koje su u kes memoriji i koliko je ukupno zauzeto memorije ako saberemo kesirane i aktivne ?

Poslednja izmena:
Da... :) Ja se jutros i ponadao, uspevao da dođem do 70 nešto optimizing apps onim sumanutim kliktanjem ali sam izgleda ili posustao u kliktanju ili je baterija crkla u međuvremenu. Situacija sinoć - ostavio telefon kod devojke u tašni, ona izvadila nešto da proveri pošto nije ponela svoj i kaže mi, što ti je telefon ugašen, ja u fazonu dao sam ti ga uključenog... upalio i sve radilo normalno, nisam obraćao pažnju, tu je možda nešto već počelo da zeza. U međuvremenu ga koristio i totalno ispraznio, kad došao kući stavio ga na Qi punjač i on krenuo da vrti optimizing apps - poznata stvar kad ga pustiš da se skroz isprazni. Pustio ga to da radi i otišao da spavam, nisam ni video da li je završio ili ne. Ujutru devojka skida telefon sa Qi-a da stavi svoj i kaže mi što ti se restartuje fon, ja rekoh daj da vidim šta se dešava. Tad je uspevao da dođe do šarenih loptica i tu se restartovao. Posle sam spamovao power dugme kako sam pročitao, ali izgleda da se noću uopšte nije punio, verovatno je tad krenuo da se restartuje sam od sebe, i ono malo baterije što je imalo ja sam istrošio pokušavajući da ga uključim...

Otvorio bih poklopac da probam još jednu foru sa skidanjem kablića sa baterije što savetuju, ali pošto ima onaj lepak iza videće da sam otvarao telefon i neće mi uvažiti garanciju, tako da ***, ništa od slika izgleda. Nije imalo puno bitnih fotki, nešto malo iz inostranstva, ali šta da se radi, pitaću ih da li mogu to nekako da izvuku ako ga srede samo dugme, tad nema potrebe za wipe-om, ali ako menjaju celu ploču, onda ćao zdravo :)

Da citiram sebe i svoj problem sa Power tasterom - uspešno sam ga rešio, nisam odoleo da lično ne otvorim telefon i spasem fotke, imao sam više nego što sam mislio, preko 400 fotki zapravo :) Možda pomogne nekom sa Nexus 5 pošto ovo nije redak problem sa tasterom, a želi sam da proba da ga reši. Elem, kao što se zna, poklopac se relativno lako skida, zavukao sam staru kreditnu karticu kod microUSB porta, odvojio prvu žabicu i posle je lako, zavlačiš dalje karticu okolo (trzalicu, ili štagod imate) i popuštaš jednu po jednu žabicu dok ne skineš poklopac. Ovaj lepak o kome sam čitao je zapravo samo parče folije sa malo lepka na njemu, ne oštećuje se kada se skida pa ne može da se zna da je telefon otvaran - nema nikakvih void nalepnica ili slično.

FkwkjeYpMZpDxkVV.medium

Skine se ova gore zaštitna plastika, ima šest krstastih šrafića. Odvoji se flet kablić za zadnju kameru i to je to, imao sam pristup power tasteru, to je ovaj beličasti mali mikroprekidač levo. U početku nije imalo nikakve razlike ovako kad je otvoren, drmusao sam ga levo desno, pritiskao noktom, ali ništa nije pomagalo, i dalje se restartovao stalno. Slučajno ga stisnem bliže ćošku kad se palio telefon i vidim duže bootuje, krenule kuglice... i cap, opet se restartuje i nastavlja da se restartuje na svake dve sekunde. Rekoh mora u ćošku da se nabada tako, na sredini kada ga stiskaš onda neće. Probao još jednom tako da ga pritisnem u ćošku, i skapirao gde treba tačno da se prekidač pritiska - u mom slučaju donji ćošak.

Wn2vkcvd4hxxPJTp.medium

E sad, problem je u tome što ako ne pritiskaš taj čoškić stalno telefon će se ponovo restartovati. Cilj - stiskati ga noktom dok se telefon ne bootuje potpuno - nimalo laka stvar a reći ću i zašto. Prvo, imao sam 130 Optimizing apps da prođem pre nego što se pokrene skroz, odradi on prvih 80 za desetak sekundi, ali od 80 do 130 mu treba dobrih 10 minuta. Tako, moj prvi pokušaj, stiskam minijaturni prekidač isključivo u ćošak noktom nadajući se da ću izdržati proces Optimizing apps. Problem - pridržavaš ploču prstima drugom rukom da se ne pomera, a pošto je telefon uključen ona polako provodi toplotu od čipseta i zagreva se, krene da pecka malo :D Bio posustao na oko 90 i nešto optimizing nakon par minuta stiskanja i ponovo mi se restartuje telefon... Pošto sam naravno uporan, psihički se pripremim za još jedan maraton nabadanja tastera noktom :D

Stiskam ja precizno, zapravo prevlačim nokat preko ivice tastera da izdržim ceo proces, onako počeo da se znojim i molim boga da se ne restartuje baš na kraju negde, vidim Optimizing apps 130 of 130 i bootuje se, dobijam lockscreen, jupiiii :) Bezbedan si kada to prođeš ,čitao tako je svima koji su se bakćali sa ovim "hackom" brzog stiskanja dugmeta dok se bootuje, nekom to radi dok je telefon sklopljen, a meni pošto sam morao da ga gađam u ćoškić mora da se rasklopi. Odmah uključio sinhronizaciju u Photos, skinuo Gravity Screen aplikaciju koja pali ekran kada podigneš telefon sa stola, a pošto je bio povezan na USB kopirao sve slike na komp da budem ipak siguran da ne zezne upload nešto.

Plašio se ipak da ugasim ekran na taster, ali kad sam prebacio sve što mi je trebalo, ipak rekoh ajde da probam. Vratio ploču na mesto, kliknem ovo regularno spoljašnje dugme i zamisli, sada sve radi kao ranije. Probao da ugasim telefon i da ga ponovo uključim - radi normalno kao da se ništa i nije desilo. Isto sam čitao kažu da kada jednom uspeš da ga bootuješ ovim hackom brzog stiskanja, posle nemaš više problema sa dugmetom - zašto, ko će ga znati. To me navodi da mislim da ovo nije isključivo hardverski kvar već kombinacija hardverskog i softverskog, jer se nakon uspešnog bootovanja power ponaša ispravno. Isto, mislio sam da nije hteo da se uključi bez punjača jer je baterija bila prazna, zapravo bila je na 85% kad sam uključio telefon, kad ga držiš na kablu on izgleda nekako premosti sekvencu paljenja.

Očistio sve kulturno lepo iznutra, svako zrnce prašine na koje sam naišao oko kamere ili oko okvira, zatvorio telefon i sve radi. Zapravo, isprva mi nije radio NFC, ali nisam pritisnuo poklopac u sredini malo iznad Nexus natpisa, tek tad je "kliknulo" i tako je ostvaren konkakt sa poklopcem. Avantura zaista, ali sam srećan što opet imam telefon koji funkcioniše i čekam lepo da dođe Marshmallow da instaliram, zapravo sad ću da flešujem i betu da vidim kako se ponaša. Ukoliko se ponovo sve to desi sa tasterom, tek onda ću da ga odnesem u servis, za sad sve funkcioniše kako treba, videćemo da li će da se vrati. Spasao sam fotke, to je bitno :) Sad mu znam i unutrašnjost, što će mi dobro doći uskoro kada budem menjao bateriju, pošto je oslabila za ovih godinu ipo dana. Sve u svemu, priča sa srećnim završetkom :)

edit:

Samo još da pojasnim, sad kad sam pročitao post deluje malo nejasno - ne treba mi kabl za uključivanje telefona, niti brzo stiskanje dugmeta dok se pali, sad je sve kao što je ranije bilo.

Poslednja izmena:
Inace, Nexus 5 je ocijenjen kao jedan od najlaksih telefona za rastaviti.

Ja sam nakon lomljenja ekrana odlucio da prepakujem sve zivo (ekran, batt, ram od kamere, poklopac) i kako sam jednom mijenjao kuciste na ip5 i rekao nikad vise mislio sam da je i kod Nexusa slicna stvar, odnesem u servis, momak za 15 min sve zamijeni....:):)

Cekamo svi MM dakle, za par dana valjda :)

Poslednja izmena:
Dobio ja slicne alatke uz to kuciste od iPhone-a, kakvo smece majko mila.

Nemoj bacati ni ova 3$....

Trazio kvalitetnije ali nema :) ima i za 1.5$ [emoji23]

Pišu ljudi da je odavde original http://www.etradesupply.com/lg-nexus-5-d821-battery.html, nije skupa, samo kad odeš na estimate shipping cost ispadne $86.28, WTF :)

Ja baš gledao na KP danas, ima ovaj neki kao profi "Kompletan alat za otvaranje telefona" od 1160 dinara, da ne ostavljam sad link ka prodavcu, ja razmišljao to da uzmem, ali se snašao alatom koji mi je bio dostupan :D

Znaci najgori moguci materijali su upotrijebljeni...Najgori!

Jedan srafciger mi je odmah pukao, drugi krstasti nije ni mogao lijepo da odsrafi one sitne srafove sa donje strane iP-a jer nije ostar, nije mogao ni da udje fino....Ona plastikica za dizanje poklopca na zabice i slicno, savija se ko spargla...itd itd. Uglavnom kanta za smece momentalno.

Ima kvalitetno, zove se Unior. Ja ga imam na poslu i kuci, godinama skupljam alat i brdo para sam pukao na sve to i godinama mi traje. Za sve zive popravke koje mi padnu na pamet.

Ladno sam se setio sifre na onom lg sajtu..

uploadfromtaptalk1442951862395.png

[emoji15]

Ha, dobra im fora, naruči pa ćemo da ti kažemo koliko ćeš da platiš shipping, tačnije koliko ćemo da te oderemo :d

Dje nadje taj alat narucivati. Da sam htio braticu od 2 godine, da kupim alat za igranje tako nesto bih uzeo.

Pravi alat nije po 2-3$ i to set, Boze ucuvaj :D . Samo jedan malo bolji sarafciger kosta 5x vise od te cifre.

Ja imam masine i alat od prije 30 godina mozda, ovo danas po trgovinama nije ni do koljena tome. Vise volim alat nego smarphone (jer volim da radim), dirno si me u bolnu tacku :D

Poslednja izmena:
Kao sto sam rekao. Nema dodirne tacke sa proslim resenjem :) ovako je makar 20 puta gore..

To mi je ujedno i jedina zamerka na 6.0 :)

Jedno pitanjce :D Na P3 kada god da konektujem telefon na racunar preko usb kabla, uvek mi bude na punjenju, a ne za prenos podataka. I svaki put moram da promenim, inace ne mogu nista da prebacujem na telefon jer racunar ne prepoznaje memoriju. Je l' to nesto "novo", namerno stavljeni tako ili treba da se promeni nesto u podesavanjima? Ranije mi je uvek konektovalo i prenos podataka i punjenje, na lolipopu i kitkat.

Tako je i meni bilo. Prebacivao sam fajlove preko airdroida :)

Poslednji Airdroid sa PS ide full brzinom ili se jos nekom vuce na par 10ina KB/s? Probao preko 2 rutera ali sa istog kompa (win 10) i isto sporo ide..
Inace, probao sam FirefoxOS na N5, lici na Froyo, kome treba glupi telefon i eventualno malo socijalnih aplikacija moze da se koristi.

Jel imao neko iskustva sa Ringke futrolama ili slicnim njihovim proizvodima ?

Imam ja - imao sam Fusion na N4 a sad i na N5, meni su odlicne.

Jeste to je to, toliko sam i ja otprilike platio (ako ne i malo vise).

Nazad
Vrh Dno