Mislis na vrapor ili dual-x?msi i male safirke su odlicne
zaključane ili ne sve se lako rešava sa bios/hex editorom, pre neki dan sam drugaru spustio napon na powercolor 270x PCS+ koje imaju zaključan napon
MSI R9 280X twin frozr. Ubjedljivo najbolje odradjena MSI. Uvijek su od trenutka kad sam ih ugradio bile najhladnije i najtise kartice
Asus DC2 top 7950 V2 :dPosle Asus DC2 top 7950 koja je najbolja karta za majning
Tako sam i mislio i ja sam vise za 280x.Ja sam za 7970 zbog hladnjaka. S druge strane ako kopano njome dugo a napon zakljucan svo vreme.. To bi znacilo da su poprilicno maltretirani ventilatori.
U tom slucaju 280x.
Te dve karte su iste u sustini i sto ce davati, model je samo preimenovan u narednoj generaciji.
Napajanje ima 6+2 pin kablove, grafika koristi 1x6pin i 1x8pin (6+2). Nemoj da te 6+8 zbunjuje, to ce da sljaka. Kablovi su ti na napajanju, ne treba ti nista dodatno.
I posto vidim da si nov sa zeljom da rudaris... Ne zelis maksimalni hash koji mozes da izvuces iz karte jer je to cisto maltretiranje, tako crkavaju karte i ventilatori na njima. Uzmi 280x jer ima otkljucan napon koji zelis da spustis dok rudaris.
Drugari pomagajte u izboru.
Asus R9 280X DC2T 3GD5 ili HD 7970 pitanje je sad, koju uzeti, koja je bolja za rudarenje konkretno eth-a i koliko maksimalno mhs daju obe?
Da li ih je moguce spojiti na Raidmax 850 AE, mislim da li se dobijaju uz njih kablovi, ili se dodatno dokupljuju, posto pise da u R9 280x ide 1 kom 6+8 pin konektor,a ovo napajanje ima samo 6+2 pin konektore?
Da li za ove karte treba extender sa, ili bez molexa, posto je u pitanju ploca As Rock h61 BTC?
Linkovi:
https://www.asus.com/Graphics-Cards/R9280XDC2T3GD5/specifications/
https://www.asus.com/Graphics-Cards/HD7970DC2T3GD5/specifications/
http://www.raidmax.com/rx-850ae.html
Hvala puno druze na ovim savetima!po specifikacijama deluje isto sa 7970 nema promasaja to je najjaca verzija jezgra a 280x ima u nekoliko varijanti ako su ista jezgra u obe sa 2000stream procesa jedino ko je probao obe moze da ti kaze koja je bolja, da li je hladnjak duz cele kartice kakvo je hladjenje i tako neke stvari, mozda 280x za niansu manje trosi zbog modernijeg pcb ali nije to toliko znacajno a mozes 3 karte na toj ploci ladno sa tim napajanjem da guras kad ih lepo undervoltujes. Na toj ploci i ovim kartama je preporuceno da se povezuje sa ekstenderima bez molexa a mozes i sa molexom samo ga ne povezes. Tako povezane karte imaju sasvim dovoljno snage za ove aktuelne algoritme pogotovo underovoltovane. Kablovi su ti svi koji trebaju stigli sa napajanjem, imas 6+2 i 6+2 x 3kom na napajanju i to ubodes 6pina i 6+2 pina u karticu to je 75+150 ukupno 225W i preko ekstendera moze do 25W na pcie 1x slot ploce ako zatreba a nema potrebe ni blizu vucice max 150W ako radi stedljivo a verovatno i manje. Inace ta ploca moze da pusti bez problema 480W preko ekstendera tako da za nju ne vaze pravila kao za druge ploce no stvarno nema potrebe za tim u ovom slucaju, konkretno kad povezes ekstender na 16x pcie slot na ploci moze da povuce do 75W sa njega negde i vise a na ovoj konkretnoj ploci nema ogranicenja. Ja sam povezao na 270ke sa molexima jer nisu htele da rade ako se ne poveze i molex koliko se secam mozda kad bi nabavio sve ekstendere bez molexa bi moglo tako da radi. AB za otkljucavanje i spustanje napona i klokova, ako ne moze da se otkljuca treba ti VBE7 ako nece da ocita VRM chip pravilno bacace BSOD svaki put kad pokrenes 3d mod tada ocitaj fizicki taj VRM chip tacnu oznaku i obrati se SAM633 da ti uradi bios pomocu hex editora.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari