Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U pravu si n1tr0, jeste malo izrazenije u odnosu na neobradjeni fajl, jel postoji neka fora za uklanjanje halo efekta?

Ne mogu sad sa telefona da vidim ali neka budu highlights to (mozda je i mid). Mozes u LR da ih spustis onim brushom - znaci brush, spustis highlights i obojis tu ili u Photoshop napravis new adjustment layer, pa curves, pa taman pogodis gde je na grafiku, spustis, onda napravis mask za taj layer, prolijes crnu i belom obojis te delove. To je to - ukratko i ugrubo.

mg9454.jpg

mg9301.jpg

Milosbeo... izvini a sta je ovde bokeh!? 🙂 Plitak dof mozda ali bjutiful bokeh svakako nije. Uniforman oof narandzasto nesto i sivokrem nesto slicnih karakteristika ne cine dobar bokeh.

Poslednja izmena:
Slažem se sa Martijem, za dobar bokeh ti treba zanimljiva pozadina, ovo baš i nije zanimljivo. Naravno, treba i nešto u fokusu da bude interesantno, ova sasušena biljka sa papričicama i nije baš 🙂 Da ne bude da hejtujemo, kapiram šta si zamislio da istakneš - kako "muti" - ali scena nije baš najsrećnija za tako nešto.

@dzidza_bidza

Druga mi se baš dopada, sviđa mi se taj nezasićeni muted stil, nikako i sam da probam takvu vrstu obrade 🙂

Da nema opisa, niko ne bi komentarisao sliku... Prvi put sam "pucao" sa 300mm i svidja mi se dof... A to se ne zove bokeh:wave:... Izvinite molim vas.

@dzidza, super obrada - prelepe boje

*******i, upravo sam ti video zenu u knezu 🙂🙂

^
I nisi se javio 😛
Tu zivimo, knez nam dodje nesto kao dvoriste 🙂

Ma ja bio u autu kod palate albanije i dok sam se setio odakle znam zenu 🙂 Hteo sam da fotkam mobilnim pa da ja okacim njenu 1001 fotku na forumu 🙂

Da vidis kad gospodja krene da se bavi fotografijom pa zatrpa thread fotkama *******og...

Šetajući gradom...
P.S. odlicne fotografije @*******i! 🙂
Bentley by ence, on Flickr

Poslednja izmena:
@Pega
Hvala druze 🙂
Radim ono sto volim, u zadnje vreme najvise fotkam svoju supruga zbog fokusa na portretnu fotografiju, a inace vise volim arhitekturu i pejzaze. Ne zanima me da fotkam druge ljude sem svoje najuze porodice, a za sad samo je ona moja porodica. Nekima to smeta mada ja ne vidim razuman razlog za to, sustinski me ne zanima. Mesto da zive svoj zivot trose vreme pisuci najblaze receno neprimerene komentare i prave posao moderatorima...

@jox
Ne brini nece to da se desi 😛 Ima vise slobodnog vremna od mene tako da od novembra krece na osnovni kurs pa nakon toga dalje usavrsavanje, a ja cu jos neko vreme da se zlopatim po forumima i net edukacijom 😉

@ence
Hvala hvala 🙂 Dopada mi se pravac u kome se razvija tvoje interesovanje za fotografiju 🙂 Na temu fotke nemam nista posebno da kezem, dopada mi se ideja i realizacija. Marti je ostavio dobar komentar na tvoju fotografiju, ali je obrisan, steta...

@DeuS.Mikelle
Hvala druze, znas da se trudim 100% 😛

Pozdrav ljudi 🙂

Poslednja izmena:
Nadam se da se ence nece ljutiti ali evo jedan brzinski edit u pravcu malo narativnijeg razmisljanja.
bentlishka.jpg

@*******i, drago mi je da ti se dopada! 🙂 @Marti, naravno da se necu ljutiti! 🙂 Svidja mi se tvoj pravac razmisljanja. Zao mi je sto nisam stigla da vidim i procitam tvoj komentar koji je obrisan. Veliki pozdrav!

Dobro je, samo mi deluje kao da nesto fali. Mozda previse neba, praznjikavo mi deluje, odvlaci paznju nekako od plaze i talasa. Mozda i gresim, iskusniji ce bolje proceniti 🙂

@hunder
Hvala druze 🙂

@Gizmo
Lepota je u jednostavnosti 😉

@ *******i, dobro si uocio lepu teksturu ovih stena i vizuelno kompatibilnu teksturu oblaka, samo ja bih to slozio u landscape i onda bi onaj prazni prostor jos vise naglasio pomenute teksture, bilo bi sve nekako manje teskobno, previse ima stvari za gledanje u jednom kadru, fali "rasporeda tezine" 🙂 SVe drugo u obradi je dobro samo sto bih na udatio jedno pola blende nebo dole i malkice saturaciju na desno. Ovakav kadar bi to lepo istrpeo... Sve u svemu napredak 🙂

Poslednja izmena:
@Ilion
Hvala druze 🙂

@Marti Misterija
Hvala marti na opservacije 🙂 Ne bih bas umeo na taj nacin da rezimiram, posto iskren da budem kod mene je sve to vise stvar osecaja nego do te dubine anliticki pristup pre fotkanja, ali svakako sam imao ideju i viziju ovog kadra. Sustiniski u mom vidjenju ovog kadra postoji vizuelna povezanost oblaka i stena, jednostavna a ipak sadrazajna kompozicija. Obradom sam diskretno naglasio oblake i stene kao glavni motiv kadra i pokusao u celini da napravim zanimljiv kadar. Sustinski isti pristuo imam na svim fotografijama, trudim se u meri i kojoj mogu to da sagledam da naporavim sto bolju kompoziciju kadra a kasnije u obradi najvise vremena provedem analizirajuci posvetljenost kadra i boje, nakon toga ide malo finija obrada... Sve u svemu moje fotografije mogu da budu i dobre i lose, ali svakako nisu nasumicno skljocanje, a kako vreme odmice ideja koju imam pre realizacije postaje sve slozenija i sadrzajnija, svakako uzivam u svakom trenutku na terenu i za racunarom u obradi 🙂

Hvala na komentaru, posto smatram da je to nesto najkorisnije svakome ko je jos uvek u fazi edukacije. Ne postoji nacin da se ovo sto si napisao istreba na netu, a izetno je korisno nekome ko zeli da napreduje u onome sto radi, u mom slucaju dopunjava i oblikuje razmisljanje na istu temu, a nekom drugom prilikom uticace na to da ti novi kadrvi budu bolji i sadrzajnji...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno