Šta je novo?

Meizu MX4

Drugari pozdrav, imam neka pitanje za Vas koji se bolje razumete

Mene interesuju M2 i MX4. Posto mozda imam nekog ko bi mozda mogao da mi ih donese iz Kine.

Da li oni prodaju u Meizu sopovima i Internacionalne verzije ili samo kineske?
Da li je Internacionalna skuplja iako je kupim u njihovom sopu u Kini?

I najbitnije: Predpostavljam da su na slici ispod kineske verzije (Odgovara mi sve dok je to ona niza cena).
Da li mozete reci po ovim frekvencijama sta ce mi kod nas raditi od 3G i 4G-a?
PITANJE.jpg

Hvala puno svima!

uradjen upgrade android 5,0,1 i os4.5.5i,,, utisci ako koga zanima.. opet problemi prilikom ulaska u kontakte ...ekran prazan. ulazaku serch poziva tj kontakata ekran prazan. restart- opaaaa i sve tu, ne znam da li je to sreca pa da svaki put treba restart.

Da li ima neko mx4 pro, kakav je telefon i koje su mu mane? Kod fantasy je 230 evra i ozbiljno ga merkam.

Odlican u svakom pogledu. Mada sam ga drndao 5,6min. Taj od 230 racunaj da je refurbished 99%

Poslednja izmena:
Jel radi 4G na MX4 ili ja imam problem? Kad sam na 3G podesen radi mi mobilni net, cim prebacim na 4G registruje mrezu ali ne radi data...

Ako si na mts mora apn da ti bude gprswap, na gprsinternet ti neće raditi lte.

Ne znam što čoveku nije hteo da radi a nakon promene mu je odmah proradilo.

Ni ja iskreno, samo kažem da meni na gprsinternetu radi... Je l ni tebi ne radi na gprsinternet?

Kako radi MX4 u poredjenju sa M2 note, jel ima neko iskustva?

Ja sam imao iskustva sa mx4, radi super, kamera je super kad je dnevno svetlo u pitanju, noćnim slikama nisam bio nešto zadovoljan.

Sve u svemu telefon je super ako ti ne smeta flyme, a za mene je meizu kao kompanija razočarenje i ne verujem da ću ponovo kupovati njihov telefon.

Sve u svemu telefon je super ako ti ne smeta flyme, a za mene je meizu kao kompanija razočarenje i ne verujem da ću ponovo kupovati njihov telefon.

sto bre? :) jel ti flyme glavna zamerka? meni na osnovu ovo malo iskustva svi ti kinezi sa pretenzijama deluju manje vise isto, relativnlo solidno upakovani telefoni sa drljavim softverom i cesto sumnjivim hardverom...mislim da se ovde u srbiji pomalo bajkovito gleda na sve te kineze, nije telefon samo zbir solidnih specifikacija na gomili...

Hahahah Meizu je sjajna kompanija, pa i fllyme nije los, ima sjajan, mozda i najbolji multitasking i ram management!

Da li je neko namestio IGO navigaciju na MX4 ?

I mene to muci, nikako da sednem i tome da se posvetim. Koliko sam uspeo da pohvatam, treba custom rezolucija za njega. Nesto sam pokusavao ali nije uspelo. Ako ko zna tacno sta i kako, bilo bi lepo da podeli.

sto bre? :) jel ti flyme glavna zamerka? meni na osnovu ovo malo iskustva svi ti kinezi sa pretenzijama deluju manje vise isto, relativnlo solidno upakovani telefoni sa drljavim softverom i cesto sumnjivim hardverom...mislim da se ovde u srbiji pomalo bajkovito gleda na sve te kineze, nije telefon samo zbir solidnih specifikacija na gomili...

Hardver je odličan, al je softver drljav što ti kažeš, stalno nešto lag-uje (uzevši u obzir koji je procesor u njemu) lolipop mi je bio razočarenje, kamera je dobra ali opet sam očekivao više od 20Mpix.

Pre svega najviše mi se smučilo što izbacuju yun-os, ubuntu, a ne daju ljudima da ih instaliraju, nema nikakvog alata za instalaciju tipa flash tools i da ne dužim.

Probao, nije za mene.

To je ok, ali da budemo pošteni takvi su manje više svi kinezi...

Hardver je odličan, al je softver drljav što ti kažeš, stalno nešto lag-uje (uzevši u obzir koji je procesor u njemu) lolipop mi je bio razočarenje, kamera je dobra ali opet sam očekivao više od 20Mpix.

Pre svega najviše mi se smučilo što izbacuju yun-os, ubuntu, a ne daju ljudima da ih instaliraju, nema nikakvog alata za instalaciju tipa flash tools i da ne dužim.

Probao, nije za mene.

Potpisujem ovo za lag i kameru. Pa moj stari Galaxy S2 i Note 2 manje štucaju i laguju od MX4. Ne znam u čemu je stvar. Na početku je radio super, ali sad radi loše. Laguje, sporo otvara aplikacije (Chrome npr.), kada hoću da snimim 4k video i pritisnem na "record", on prvo zabode na nekih 6-10s, pa tek onda startuje snimanje, i to od treće sekunde do koje je snimio dok je bio ukočen.

Kamerom sam u početku bio skroz zadovoljan, da bi posle nekog vremena skroz promenio mišljenje. Prečesto se dešava da kad uslikam nešto iz ruke, fotografija ne bude skroz oštra. Previše je osetljiva kamera na sitna pomeranja ruke dok fotografišem i onda ispadnu mutni delovi. Moguće je da je to do softvera, ne znam.

A stvar što me još više nervira su one permisije koje nikako da sredim kako valja. Zbog njih ne vidim poruku na Whatsapp-u ili Telegramu kad stigne, nego mi pokaže tek kad otvorim aplikaciju. Tipa drugar mi pošalje poruku na Telegramu u 12h, i meni ne stigne obaveštenje tad već npr. u 19h kad sam otvorim aplikaciju...

Ja sam i dalje na KK, nikako da pređem na LP.

Poslednja izmena:
Nije do softvera, nema OIS, ti nemaš mirnu ruku i ***... To bi mogao da rešiš tako što ćeš da prebaciš u manual mod, podesiš shutter speed na 1/30, iso ostaviš na auto i tako slikaš kad ima manje svetla... Eksperimentiši malo i vidi do koje brzine možeš da umiriš ruku, možda možeš i na 1/20 - 1/25, što manje to bolje jer će iso biti niži i kvalitet fotke bolji... Ovo važi kada slikaš statične objekte

Pa ne tresu mi se ruke kao da imam Parkinsonovu. [emoji1]
Znam da nema OIS, ali me buni to što sam ja sa Note 2 pravio nekako oštrije fotografije. Ne tresu mi se ruke uopšte, mirna mi je ruka.
Nekad fotke ispadnu dobre, nekad ne i to me buni.

Hvala za savet btw. [emoji4]

Jes, slazem se, mora malo mirnija ruka nego obicno, ali manual mod vadi situaciju skroz

Reko da probam ovaj stable 4.5.6i, i nisam se pokajao, bas sam zadovoljan, animacije i tranzicije su bas lepo odradjene vibracija isto, sve je glatko, browser kida kako radi, cak je i font promenjen, i on je super :D, baterija za prvi dan koriscenja isto bolja, 19 sati sa 2 sata koriscenja na 55%, moze i bolje, ali u ta 2 sata sam ga bas cackao zbog novog sistema

Imam mx4 pro i posto nisam nasao temu pitacu ovde... Imam instaliran flyme 4.2.8.2u i sada kada hocu da predjem na 4.5.6I prilikom reboota izbaci mi “Firmware Corrupted” i mogu samo restart. Da li prvo treba da predjem na neku stariju verziju softvera ali da nije sa oznakom "u" da bih mogao na 4.5.6i sa zvanicnog sajta ili je neka druga caka ?

Vrh Dno