Šta je novo?

Problem - nemogucnost uploada fajlova

Gorr

Znamenit
Učlanjen(a)
24.08.2000
Poena
1,025
Moja oprema  
CPU & Cooler
CPU: INTEL Core I9-10900KF 10-Core 3.7GHz (5.30GHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 Black
Matična ploča
MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI
RAM
KINGSTON DIMM DDR4 64GB (2x32GB Kit) 3600MHz HyperX FURY RGB
GPU
Gigabyte Aorus RTX 2080 SUPER 8G
Storage
SAMSUNG SSD 970 EVO PLUS 1TB NVMe M2, Seagate 6TB IronWolf Pro NAS
Kućište
Be quiet! BGW34
Monitor
Dell U2713HM
Ostale periferije
APC SmartUPS 1000
Pristup internetu
  1. Optički internet
Evo ovako, problem vec pocinje da me izludjuje, par dana bezuspesno pokusavam da ga resim.

Ukratko - internet radi normalno, online igre rade normalno, ali bilo kakvo slanje fajlova iz nekog razloga ne uspeva.
Attachment u Outlook mailu, GMail attachment, FTP transfer, neki interni program koji koristim za posao (Perforce)...
Nista od ovoga ne uspeva da posalje bilo kakav fajl.

Fajl pocne da se salje, i posle par sekundi kao da ga nesto jednostavno blokira. SBB ruter Cisco DPC3928 sam vratio na fabricka podesavanja, probao sa iskljucenim Windows Firewall-om, nista ne pomaze.

Imam jos jednu masinu na kojoj je instalirano bukvalno samo par programa, probao sam sa nje da saljem (prebacio mrezni kabl iz glavnog kompa direktno u ovaj), isto se desava.
Kao da je problem u ruteru ili SBB, ali njihova podrska tvrdi da nikad tako nesto nisu culi do sada, i da je mala sansa da je do njih.
Cak sam probao sa drugim kablom ali naravno nije to problem.

Da li da trazim da terenska ekipa donese drugi ruter cisto da njega iskljucim kao opciju, ili moze biti nesto drugo u pitanju?

Buni me sto sve ostalo radi normalno osim file uploada. Skidanje fajlova radi normalno.
Da li virus moze nesto ovako da napravi?

Instalirao bih najradije ponovo Win, ali posto je problem i na drugoj masini, vise ne znam sta da radim.

Hvala na predlogu, poslusao i digao Ubuntu samo sa fleske, svi hardovi bili iskljuceni za svaki slucaj.

Nisam uspeo da uploadujem 1GB fajl na dropbox, tako da je definitivno neki problem do SBB rutera.

Videcu sta kaze tehnicka kad dodje da ga zameni.

Nije problem na mojoj strani, nisam jos uvek ali bice valjda u dogledno vreme.
Srecom pa radi normalno preko wirelessa, dok se wired ne regulise.

Хм, ово ради преко бежичне конекције а неће преко жичане? Једино ако је рутер баш баш забрљао мада ту има много тога што може да утиче.

Хм, ово ради преко бежичне конекције а неће преко жичане? Једино ако је рутер баш баш забрљао мада ту има много тога што може да утиче.
Nisi pažljivo čitao.
Probao je upload sa dve različite mašine, i sa windowsa i live linuxa, i sa različitim lan kablovima (na resetovanom ruteru naravno).
Jasno je da problem nije na njegovoj strani.

Пажљиво сам читао, мој коментар се односио на последњу реченицу
Srecom pa radi normalno preko wirelessa, dok se wired ne regulise.
по којој рутер ипак нема проблема у комуникацији према споља, личи на проблем са кабловима или конектором на неком од уређаја. Ја бих проверио каблове и да ли добро леже на обе стране.
Да ли су каблови ручни рад или су неки готови?

Као последње остаје да је рутер пролупао. У које лан портове повезујеш? Да ли си пробао да промениш?

Шта значи
Nisam uspeo da uploadujem 1GB fajl na dropbox, tako da je definitivno neki problem do SBB rutera.
јел уопште не иде или нешто оде или се блокира? Да ли си пробао са неким фајлом од пар мегабајта, слање гигабајта уопште није лак спорт?

Ако је ово што си писао, да крене па се блокира ... да није проблем што неко или нешто повуче па нема резерве? Јеси ли пробао да искључиш wireless и оставиш само један комп на каблу, без ичега на интернету? Најбоље поменути лајв линух и онда пробаш.

Različiti kablovi, na dve različite mašine, na dva različita operativna sistema, a u svim kombinacijama isti kvar
Jasna je sitauacija, kvar nije do kablova, računara ili operativnih sistema na računarima.

p.s.
Пажљиво сам читао

Шта значи јел уопште не иде или нешто оде или се блокира? Да ли си пробао са неким фајлом од пар мегабајта, слање гигабајта уопште није лак спорт?

Ако је ово што си писао, да крене па се блокира ... да није проблем што неко или нешто повуче па нема резерве? Јеси ли пробао да искључиш wireless и оставиш само један комп на каблу, без ичега на интернету? Најбоље поменути лајв линух и онда пробаш.

Bez uvrede ali nisi čitao.
Pročitaj još jednom.

Poslednja izmena:
A da smanji mtu?

Različiti kablovi, na dve različite mašine, na dva različita operativna sistema, a u svim kombinacijama isti kvar
А да ти прочиташ и шта сам ја писао? Не знам шта је разлог, мислим да има много могућности али ако wireless нормално ради (а што мислим да пише у једној реченици) онда веза од рутера према споља ради. Што се каблова тиче, написано је да је чак пробао и са другим каблом што и даље не значи много. Можда има сумњиве каблове па сам зато и питао о њима.
Зашто мислиш да је до СББ-а па и рутера ако нема информације о томе да ли је wireless отворен и можда неки комшија шаље ли шаље, можда је још неко у мрежи па можда гледа клип, шерује нешто ... можда има вирус који може да свашта поремети ...
Написао сам да је могуће и да рутер брља мада ... ако иде wireless, онда је то већ знак да је потребно да се још мало погледа. Немамо ни инфо о самом сигналу који добија.
Ја никад не зовем провајдера док нисам 100% сигуран да није до мене. А овде још не знамо тај део.

Da pojasnim malo - bili su momci iz SBB da pogledaju, kvar nije otklonjen. Nakon povecanja brzine pre oko 2 nedelje, neki modemi su se, laicki da kazem - zaglupeli.
Jos neki ljudi u mom kraju su imali isti problem, neki su reseni, moj jos uvek nije. Ono sto me nervira je sto sam lepo rekao da ponesu rezervni modem da bi otklonili to kao promenljivu, sto iz nekog razloga nisu uradili.
Merili su jacinu signala, proverili celu instalaciju, i uverili se da je slanje fajlova problem.

Problem je inace bio i sa vecim i manjim fajlovima, uglavnom su slate slike od 3-9MB kao test. Probani su razliciti portovi na ruteru, menjani kablovi, ja mislim da sam sa moje strane probao sve sto sam mogao, pre nego sam zvao podrsku. Ne znam, meni su stvarno dovoljna dva razlicita kabla da to mogu da otpisem kao uzrok.
Ako podrska takodje nije otkrila u cemu je kvar, ja ne znam stvarno sta dalje. Kazu da je advanced podrska uspela da resi problem drugim ljudima u kraju, pa cu morati da ih ponovo zovem u ponedeljak.
Da su samo poneli drugi ruter, ali eto.

@yooyo: mtu je proban bio i na 0 i na izmerenu vrednost 14xx, zaboravih sad. Uglavnom je bio na 0.

Inace, zadnjih par sati nisam imao internet, i sad evo pogledah... izgleda da je problem resen. Da kucnem u drvo, videcu jos preko vikenda. Uspeo je gmail attachment, sutra cu odraditi ostale testove.

Poslednja izmena:
А да ти прочиташ и шта сам ја писао? Не знам шта је разлог, мислим да има много могућности али ако wireless нормално ради (а што мислим да пише у једној реченици) онда веза од рутера према споља ради. Што се каблова тиче, написано је да је чак пробао и са другим каблом што и даље не значи много. Можда има сумњиве каблове па сам зато и питао о њима.
Зашто мислиш да је до СББ-а па и рутера ако нема информације о томе да ли је wireless отворен и можда неки комшија шаље ли шаље, можда је још неко у мрежи па можда гледа клип, шерује нешто ... можда има вирус који може да свашта поремети ...
Написао сам да је могуће и да рутер брља мада ... ако иде wireless, онда је то већ знак да је потребно да се још мало погледа. Немамо ни инфо о самом сигналу који добија.
Ја никад не зовем провајдера док нисам 100% сигуран да није до мене. А овде још не знамо тај део.
Wireless radi, u ovom scenariju to ne znači ništa osim da wireles radi.
Ono što jeste simptomatično je da nijedna vrsta uploada ne radi, kako ni mali tako ni veliki fajlovi, ali ti to prvobitno nisi pročitao.

Takodje nisi pročitao ni za live linux koji si predlagao da je već isproban.
Koji to virus uzrokuje nemogućnost uploada na windowsu i na linuxu?

Isprobao je sa bar dva različita kabela, trebao je sa 5 kabela da isproba?
Dakle nije ni do kabela ni do dva različita računara a ni do operativnog sistema, budući da je problem testiran i na live linuxu.
Komšije nisu nakačene na njegov wifi, a i da jesu, morao bi bar ponekad da uspe neki upload od 2 megabajta.

Uzevši sve faktore zajedno to jeste 99% sigurnosti da nije problem do njega.

Možemo i dalje da se vrtimo u ćoravoj diskusiji ali to neće promeniti situaciju:
1. Problem nije do njega, što je kao što vidiš potvrdjeno.
2. Situacija je da nisi čitao šta je napisano, pa ti je sada povredjen ego.

Чудна нека размишљања али мени то не смета, свако има своје. Линух сам поменуо у делу када сам писао да би било добро да проба да искључи wireless и онда проба са линухом који си му ти предложио и он пробао (мада ни ту није тачно написао, осим да upload фајла од 1GB није успео) а ја не знам да комшије нису накачене. Где сам то пропустио да прочитам? За wireless је написао да нормално ради па ми делује да upload ради када иде бежично. Нисам мислио на комшије који понекад сурфују него на неког (или ко зна колико њих) који торентују а ту када крене, нема паузе да би он послао фајл од 1GB.

Како год, ако је проблем решен, нека настави да користи интернет у срећи и весељу. ;)

Hvala svima na ucescu u temi, problem je definitivno resen.

Izgleda da su momci iz podrske sacekali petak, pa zaseli uvece u centrali dok problem nije bio resen.

Nazad
Vrh Dno