Poolmaker
Nenadmašan
- Učlanjen(a)
- 05.04.2013
- Poena
- 2,245
Niko nije pljuvao po onima koje svašta zanima, otkud ti to?Jos jedna stvar. Ne valja pljuvati po onima koje svasta zanima
Niko nije pljuvao po onima koje svašta zanima, otkud ti to?Jos jedna stvar. Ne valja pljuvati po onima koje svasta zanima
Нисмо причали о инсталацији са "програмима и апдејтима" ( ваљда си научио како се пишу стране речи, кад већ учиш друге ), то је сад твој бафер сад то довео у приближно логично стање, јер наравно универзум се врти око тебе а не око сунца. На страну што чак ни инсталација са "програмима и апдејтима" за 15 није тачно за 70% машина у Србији.
Za one koji su se kasnije uključili u ovu priču.a onaj ko ne ume da instalira os, programe i updateove je na ivici nefunkcionalnog clana danasnjeg drustva
Za one koji su se kasnije uključili u ovu priču.
marxista, kako ne mogu da poverujem u priču da ovaj Kalimero to odradi za 15 minuta, tako ne mogu da poverujem u priču da tebi treba 16 sati!
Mislim, u redu, juče sam doneo laptop kući na kome je riknuo hard disk, pa sada izvlačim podatke sa njega već jedno 16 sati, polako se krčka, 200Kb/s protok,pa ću onda kupiti novi hard disk i instalirati Windows i to ajde da kažem da sam "radio" 20+ sati, ali za običnu instalaciju Windowsa na desktopu recime je situacija kod mene sledeća:
Kad je polovan komp:
- dijagnostika ~2 - 5 min
- izduvavanje prašinčine - ~10 min.
- memtest - ~15 - 30 minuta, single pass, nisam lud da celu noć testitam memoriju
- hd tune - ~1 minut smart da iščitam + ~10 minuta da pustim surface test, jer za 10 minuta će naći loš sektor, jer ako ih ima, 99,999999% je na početku hard diska što je i logično, jer se taj deo najviše haba
- ako je hard ispravan, premeštanje podataka sa C na D particiju (u suštini Desktop i My Documents ako je na C). Ovo traje od 15 - 30 minuta
- pookretanje instalacije Windowsa, ~30 - ~45 minuta, zavisi od krša
- setovanje Windowsa, drajvera i ostalih programa - ~45 minuta.
Dakle, sve ovo traje max 2 - 3h, često i kraće.
E sad, kada je nov komp za firme opet radi memtest i hd tune, ali za kućne korisnike je samo:
- Instalacija Windowsa - 15 - 30 minuta
- setovanje Windowsa, drajveri programi 20 - 30 minuta.
Šta ti radiš 16h po defaultu stvarno ne razumem, mislim, mogu i ja da pustim 3 passa na memory test, da drndan hd tune do kraja i slično i da nabijam satnicu, ali realno u većini slučaja nema potrebe za tim, makar mom dosadašnjem iskustvu.
FX-6300 jaci od i5-2500k...
Ma sta mi naprica...![]()
Šta di kažem, imam klijenta kome nije problem da ide dva puta na more, dva puta na zimovanje, ali zato kada crkne hard disk, insistira isključivo na polovnom, jer mu je sve skupo i kada mu naplatiš, gleda te ispod oka. I aj' što je to tako, nego što posle očekuje od takvog kompa da leti i da sve bude sjajno i bajno. More, šu p m.***Сетио сам се једног давног случаја, колегиница ме питала да реинсталирам њеном комшији***
Cekaj, pojasni mi ovo molim te...slabo mi ide kapiranjePrava slika kakvih sve strucnjaka ima na sajtu.![]()
Cekaj, pojasni mi ovo molim te...slabo mi ide kapiranje![]()
Po RSD/h kategorizaciji Perica koji instalira Windows bolje zaradjuje nego kardiohirurg na VMA. A posto moze da radi vise racunara paralelno, ako bi mu donosili na traci teoretski bi mogao i da zaradi vise od celog odeljenja sa sve sestrama i pomocnim bolnickim osobljem. Ali su Pericini "gigs" toliko retki i povremeni, da tesko mogu biti primarni izvor prihoda. Zato izmedju ostalog i moraju da kostaju vise od 200 din/h koliko firme placaju klince preko omladinske za kancelarijske poslove. Gledajuci raspon cena na forumu, te uzimajuci razne ekonomske faktore u razmatranje... mislim da je 1.000 rsd po racunaru otprilike neka nasa realnost...
Da odgovorim Marksisti na pitanje zasto se ne poravnam na njegovu stranu skupih usluga: biznis model koji se zasniva na premium uslugama i ceni nema nikakvu perspektivu u svetlu opste ekonomske krize i vrlo teskog stanja na lokalnom trzistu. Mislim da bi bilo racionalnije ponuditi nacin kupcima da dobiju ono sto zele po nizoj ceni, sto ne znaci obavezno i nizu zaradu za mene. Treba se samo prilagoditi stanju na trzistu koje ima manje novca za luksuz a dostupnu tehnologiju. To je ono sto radi Uber.
Ultimativno ne mozemo da izbegnemo sudbinu drustva u kome zivimo. Donekle, spas moze biti u tome da se pruzaju usluge strancima (outsource) ali oni to rade svesno da bi dobili ovde nizu cenu. Naravno, iskljucujem nepostene i nezakonske nacine poslovanja.
No ima tu pomalo i onoga, svakom majstoru ni jedan drugi majstor ne valja.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari