Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@*******i - od prve sam pomislio na prvi pogled da drzi violinu u ruci, a sada vidim da nije... :d
Ali mnogo bi dobro izgledala violina 😀 Svidja mi se fotka.
Za drugu samo kadar bi ja isao malo dole, i mozda malo desno (ne znam kako je desno), ali generalno mi se samo na te 3 ne svidja obrada - ja bih vise izvlacio iz senki.

@hunder - za prvu bi ti zamerio i kadar i svetlo(+obradu). Zasto kadar - jednostavno pozadina mi je prevelika distrakcija, zbog ovog zida koji je nekako "sece". Svetlo - zato sto si pucao direktni blic i zato sto si podeskponirao fotku, a obradu zato sto mi je cudan tonalitet lica - moguce zbog blica i wb. Druge dve bi bile super da si imao neki prime - tipa kao *******i sto ima 85 1.2L, mada kontam da i 85 1.8L ili 100 f2 bi bio dobar skroz odvrnut za takav kadar (da ne pominjemo 135/2), ovako nazalost ima distrakcija malo zato sto je poprilican deo pozadine u fokusu. Dakle, kod te 2 nisi nesto mogao sem, mozda negde drugde da fotkas, ali bolji objektiv bi stvarno sa takvim kadrom napravio super fotke, za prvu - izbegavaj direktan blic, sem bas kad moras, i sem za bas bas malo doblicavanja na otvorenom, pogledaj dobro fotku kad fotkas pa prilagodi manuelno ako vec A mod ne radi posao.

@ATI` - Đe se kupaš... pardon, penjes. Svaka cast i za planinarenje i za fotke.

@n1tr0
Hvala duze uvek volim da procitam tvoj kometar, lepo to sagledas i ostavis neku temu za razmiljanje... Ima na flickr-u jedna fotka pored ove tri na kojoj su senke u skladu sa ostatkom kadra, i ta je meni nekako dosadna, probao sam ove sto sam ovde postavio u toj varijanti i nekako mi to nije to. Zeleo sema upecatljivo nebo tako da sam kadrove tome podredio iz tog razloga i ekspozicija je pravljena prema nebu tako da nema pregorelilh delova u oblacima itd... Oko ostatka kadra ne vezano za nebo potrudio sam se da bude dobra kompozicija i to je to 🙂 Mozda moze i drugacije da se postigne to sto sam zeleo ali ja za sad ne znam neki drugi nacin 😛

Par sa vencanja od subote 🙂

1.

2.

3.

4.

krkojzla, 135mm je ubedljivo najlakša žižna daljina da se napravi, pa ne znam čemu iznenađenje... pogotovo za f3.5 🙂. Mnogo je teže naći neki koji nije oštar. Mnogi ti objektivi koji su cevke, tj. dizajnirani kao kartonska tuba unutar toalet papira, su zapravo i najoštriji na najvećem otvoru blende... i kako uzmeš da je zatvaraš, tako da opada i oštrina. A sad možeš fotku shift+delete (reko bih cmd+backspace, ali nemaš Mac sigurno 😀)... A mogao bi i njen puder u đubre da se baci 🙂...

Poslednja izmena:
@s16

Odlično Micko 🙂 Nego, na trećoj mi odmah upao u oči ogroman purple fringing na ivicama košulje i kod njenog ramena, primetio sam i kod sebe da 85mm f1.8 ima taj problem kad su u pitanju dosta kontrastni prelazi i otvorenije blende.

@ATI`
@ s16
Vrhunski kao i sve do sad 🙂

... ogroman purple fringing na ivicama košulje i kod njenog ramena, primetio sam i kod sebe da 85mm f1.8 ima taj problem kad su u pitanju dosta kontrastni prelazi i otvorenije blende.
Ti stari objektivi imaju onovremenske premaze na elementima i to su dometi tehnologija tih vremena. Nisu apdejtovani sa novim premazima jer bi to zahtevalo sasvim drugaciju opticku konstrukciju objektiva. Npr najnoviji Canon BR coating krece polako u proizvodnju sa novim EF 35mm 1.4L II. Treba da vidis kako su ljubicaste fotke sa 85L @f1.2, to je tek Diznilend! 🙂

Sta bi sa najboljim poslom, stockom 🙂

Ne bih da se hvalim, ali sa stockom sam prezadovoljan, pogotovo poslednjih par meseci, jos ako uzmem u obzir koliko paznje mu dajem, treba da vrstim od srece.

Eto vidiš da može i bez 50mm f1.2 😀...

Za 50/1.2 sam te pitao za nesto totalno drugacije, gde tih 1.2 stvarno treba. Al u svakom slucaju nasao sam objektiv i za to 🙂

@s16

Odlično Micko 🙂 Nego, na trećoj mi odmah upao u oči ogroman purple fringing na ivicama košulje i kod njenog ramena, primetio sam i kod sebe da 85mm f1.8 ima taj problem kad su u pitanju dosta kontrastni prelazi i otvorenije blende.

Hvala! Jeste, 85ica ubija koliko ima frindza, al iskreno ne obracam paznju previse, niti mi sad nesto preterano bode oci, ako ga vidim, skinem ga.

@ATI`
@ s16
Vrhunski kao i sve do sad 🙂

Hvala cheers

Micko, ne svidja mi se prva fotka, ukrivo je, i nekako bas kako ona sedi na tim vratima, kao da se auto nagnuo od njene tezine 🙂 Inace su kul fotke!

Edit: Da ne bude da te samo hvalim 🙂

Hahaha, ***, meni ta prva omiljena iz ove serije :d Al hvala 🙂

Poslednja izmena:
Cesto pominjete stock, sta je to ?

Stock fotografija je komercijalna fotografija koja se prodaje na fotolia, shutterstock, istock itd...

@Mixer93 Prva mi je extra ali ne znam sto si je tako odsekao na kraju.
Druga mi je dobar momenat, ali fotka kao fotka.
Treca isto super.

@nitro, nesto se nisam trudio bas niti da obradim, a druga je preostra- ali nemam vremena ni volje trenutno da popravljam. Ne pase mi ovaj 18-55mm, sto dalje to gore :d 🙁 ... kadriranje nikako da savladam.

@Nikola1970 - dobar kolorit, dobri planovi samo ti je horizont opasno blizu polovini fotke sto je svakako no go! Jos nesto, brda u drugom planu koja si u postu podeksponirao, nisi zavrsio sve kako treba, jasno se vidi u prednjem redu drveca da probija prvobitna ekspozicija. To treba da se sredi...

Marti hvala na komentarima, znam da sam pogresio oko horizonta, u vecini slucajeva krop mi je zakljucan u ligtroomu na proporcije orinalnog fajla. Ako mi verujes nisam tamo nista cackao oko eksponiranja, bila je neka cudna izmaglica.

Poslednja izmena:
I meni vise deluje kao halo od izmaglice, ali efekat je vrv postao izrazeniji posle obrade nego u originalu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno