Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

O iPadu Pro se prica vec 3 godine, a to nema sanse da se desi, takav uredjaj nema smisla da postoji na ovom nivou tehnologije, to samo moze kod ovih kineza sto pojma nemaju sta da rade pa kopiraju necija nagadjanja za Apple uredjaje...cirkus 🙂

😀

@ chimpresco

Nisam ni mislio da postoji neki skriveni razlog ili zavera nego da jednostavno tako dobar telefon mora da ima malo vecu bateriju, 2300 mAh i uz svu stedljivost cipseta/softvera to bi znacilo upotrebljivu autonomiju cak i pri zahtevnoj upotrebi.

***a, samo ta baterija na ajfonima nije za mene.. sve ostalo jeste. Devojka ima 3GS i 4S, nekoliko ortaka 4s/5s/5c i dobro znam sta upotreba GPS-a uz pojacano osvetljenje uradi od tih baterija.. samo to mi smeta.

Dok mi kod tableta baterija i nije presudna.. mada znaci kada ne moras previse da razmisljas o autonomiji.

Poslednja izmena:
@hsv.stoned xiaomi powerbank 5000 taman lepo legne pozadi iphona 6 od kamere do dna (tako da ne prekriva kameru)...zalepis ga superlepkom iza i resio si problem!! Imaces malo deblji i tezi telefon ali zato autonomija mamara. Inace novi 6s je prilicno tezi od predhodnika, mogu misliti sta bi bilo da je jos i baterija veca.

Oko baterije... Apple ne koristi nikakvu revolucionarnu tehnologiju za baterije... samim tim iz određene zapremni baterije se izvlači X mha... Simple as that. Tanko kućište, gomila drugih stvari = baterija manjeg kapaciteta.

1 dan trajanja baterije je relativan pojam.I meni i tebi traje jedan dan ali ja imam 8h upaljenog ekrana a ti 4h.

Sto se mene tice meni 6 ,u zavisnosti od aktivnosti u toku dana, pred spavanje bude na od 30-2%. Jos mi se nije desilo da mi se ugasi ako je ujutru upaljen sa 100%. Trenutno koristim G4s i baterija mi je na 20% vec oko 6 popodne.
Sto dalje znaci da ako 6s bude imao istu autonomiju kao 6 meni ce to odgovarati, bez obzira na mah.

Mene zanima takodje zasto mi je obrisam post. Covek je napisao da je odusevljen novim iphonom. Ja sam samo pitao cime je odusevljen. Bez ikakve zadnje namere. Jednostavno, osim 3D touch, ne vidim neka revolucionarna poboljsanja. Nisam pratio konferenciju, pa sam prosto pitao, jer mi je mozda promaklo nestoo, moderator mi obrise post...

Postovi se brisu jer se istorija ponavlja - svaki put kad se zavrsi neka Apple konferencija, standardni Benchmark trolovi i pljuvaci se stvore da smaraju. Ovaj put necemo to da dozvolimo.

Kome se ne dopada jaka moderacija tema moze slobodno da se preseli na neki drugi forum.

Mislio sam da je ovaj forum mesto gde ljudi mogu da razmene svoje mišljenje. Nije bio off topic i pričaolo se o bateriji na iphone 6s. Niko nikoga nije vređao. Hvala na opomeni za flejmovanje, veoma lepo od vas. Samo vas molim da se isto ponašate i android temama...

Mene zanima takodje zasto mi je obrisam post. Covek je napisao da je odusevljen novim iphonom. Ja sam samo pitao cime je odusevljen. Bez ikakve zadnje namere. Jednostavno, osim 3D touch, ne vidim neka revolucionarna poboljsanja. Nisam pratio konferenciju, pa sam prosto pitao, jer mi je mozda promaklo nestoo, moderator mi obrise post...
3d tach vise mi lici na softver nego na hardver, isto ta opcija ima i na note serija kad lebdis sa spen na neki meil on ga otvori bez da ti zatvori taj prozor

Mogao si da procitas na netu da je A9 za 70% brzi od A8 i da je graficki cip poboljsan za 90%,2gb ram,aluminijum7000 i kamera 12mpx....nije neka revolucija ali je svakako dosta bolji od sestice.

Poslednja izmena:
Ovo prvo kupuju ljudi iz prestiza da se kaze da imaju Iphone, drugo kosta papreno a iskreno ne vredi toliko, a trece uz paket prenesi bubreg + kupi akumulator kao dodatno napajanje.

Da se ne lazemo mali broj ljudi ovo kupuje zato sto zna sta kupuje i zato sto koristi ono sto treba. Kada sam drugaricu pitao koj bi sledeci telefon uzela rekla je " pa Iphon ali mi je skup" , a na pitanje zasto bas njega " pa Iphon je najbolji telefon ", a kada sam je pitao zasto je najbolji samo je rekla " zato sto je apple ". Samsung i apple su napravili dobar makreting i lepo svoje uredjaje prezentuju. Ljudi to kupuju posto se masovno reklamira placaju da se njihovi uredjaji pojave u skupim automobilima, modnim revijama, tv programima i to ljudi gledaju i kupuju. Apple je izbacio Iphon sa manjom baterijom koja ce trajati malo, ali to nije nista strasno to je apple. Jednostavno 10% ljudi koji kupuju apple uredjaje koriste bas za ono sto je on reklamiran, grafika i animacija, programiranje i sta ja znam. Ostali ga kupuju samo da se kaze da imaju apple na svom stolu a koriste word i surfuju po ceo dan. Microsoft, Sony i jos par kompanija imaju firmu u kojoj nesto stvaraju. Apple je vecinom kompanija koja samo kupuje od drugih i lepi svoj logo preko. Imaju kvalitetan OS i stvarno je na zavidnom nivou kako sve to lepo rade. Ulazu dosta u to. Apple vec druze ne izbacuje nista novo niti ima sta novo da prezentuje. Apple je kao muzicka grupa U2, izbace album skoro da niko nije ni odslusao, pesme nikakve ali zato prodali milion albuma, stara slava, dobar marketing, ulozeno u dobru produkciju i to je to.

Kome se ne dopada jaka moderacija tema moze slobodno da se preseli na neki drugi forum.

standardan mod / admin odgovor.

Zašto mi je post obrisan? Baš me interesuje.

Ni u jednom trenutku nisam spomenuo ništa loše,već lepo napisao kako sam oduševljen,kako će baterija da traje 1+ dan,kako se uvek baterija pljuje kad se pojavi nov iphone...

Koliko vidim ovo je tema o 6s,a ako u njoj ne možeš da pišeš utiske nakon pojavljivanja tog telefona,ne znam zašto onda ne zaključate kompletnu temu,apple podforum...?

Preterujete.

Poslednja izmena:
Čekajte ljudi testove baterije, pa da vidimo hoćemo li pljuvati... Ja bih rado prvi zamijenio tih 10% baterije za 3D touch, ali šta da se radi.

Mogao si da procitas na netu da je A9 za 70% brzi od A8 i da je graficki cip poboljsan za 90%,2gb ram,aluminijum7000 i kamera 12mpx....nije neka revolucija ali je svakako dosta bolji od sestice.

Evo upravo citam posto su ljudi ovde malo osetljivi, i dozivljavaju bukvalno licno sve sto napises protiv nekog brenda koji vole. Upravo sam hteo da mi neko odgovori bas onako kao sto si ti to uradio, to i to i to. Meni licno ovi procenti deluju malo prenaduvano, ako su ostvarili stedljivost pored ovolikih poboljsanja onda svaka cast, ako nisu, onda ce baterija biti ubedljivo najslabija karika ovog telefona.
U cemu se ogleda prednost ovog novog aluminijuma, verovatno u tvrdoci?

@valdevit

I meni je obrisan post, replicirao sam bas tvoj post gde si rekao "ja sam odusevljen novim "iphonom". Postavio sam pitanje, cime si toliko odusevljen?...

Oduševljen sam tim 3d touchom koji će doneti mnogo toga dobrog.

Za početak će se smanjiti broj klikova po ekranu za neke osnovne funkcije,broj klikova dugmeta...i verujem da sve to vodi ka ukidanju dugmeta 🙂

Mislim i da će igre biti mnogo interesantnije,pogotovo trkačke 🙂

Kamera me je oduševila i to live photo ili kako se već zove,samo me brine težina tih slika.

Hteo sam da S model samo dobije bolju kameru / kamere,da bih ga kupio,a sa ovim touchem sam se totalno oduševio.

Sviđa mi se i ios 9 i nadam se da neće iamti bugove kao ios 8.

Sviđa mi se i dok,al mi se ne daje 50$ / evra za to.

Poslednja izmena:
Ok, zanemari poredjenje sa Android/Windows telefonima, meni je neverovatno da je baterija jos manja u odnosu na prethodnu, koja takodje nije bila nista posebno.
Dovoljan razlog da jos jedne godine preskocim kupovinu.
Ako mislis nista posebno po broju mAh onda svakako, ali ako mislis nista posebno po duzini trajanja onda nisi dobor informisan... na 6 traje lagano jedan dan (24h+) sa 6-9 sati upotrebe u zavisnosti od mreze, odnosno jacine signala prvenstveno i nacina upotrebe...
Preskocio si 6 zbog baterije a upravo je ona bila jedno od kljucnih poboljsanja u odnosu na 5s, za koji je cinjenica da je baterija bila uzas...

Kod 6s je tacno manja baterija za prostor koji je potreban za tactic feedback skalameriju, ali sa stedljivijim procesorom i prvenstveno novim kontrolerom za display ocekujem da baterija bude na nivou 6, sto je realno sasvim ok... Da, moglo bi bolje, tezimo napretku ali svako ko kaze da je baterija glavna stvar koja ga tera da preskoci ovu generaciju iPhone telefona je ili neinformisan ili mu je to najlaksi nacin da se odbedi od davanja 600+ eura 🙂

Preskocio si 6 zbog baterije a upravo je ona bila jedno od kljucnih poboljsanja u odnosu na 5s, za koji je cinjenica da je baterija bila uzas
Nisam zbog toga preskocio iphone 6, vec zbog 1gb rama.

Kod 6s je tacno manja baterija za prostor koji je potreban za tactic feedback skalameriju, ali sa stedljivijim procesorom i prvenstveno novim kontrolerom za display ocekujem da baterija bude na nivou 6, sto je realno sasvim ok... Da, moglo bi bolje, tezimo napretku ali svako ko kaze da je baterija glavna stvar koja ga tera da preskoci ovu generaciju iPhone telefona je ili neinformisan ili mu je to najlaksi nacin da se odbedi od davanja 600+ eura 🙂
Pa nije da cu ustedeti mnogo, ako ne uzmem 6s, uzecu Z5.

Svidja mi se ekran. Drug ima 6icu i nisam nesto odusevljen, debelo kaska sto se tice ekrana i kamere za s6. U6s deluje super ekran. Nadam se da su i kameru sredili. Live photo nije losa opcija ali nista specijalno.
Baterija ce verovatno biti krs kako i na novijim androidima. E, ovaj novi tip aluminijuma je mozda dobra stvar sto se tice grebanja i savijanja. Drug je 2x menjao ekran jer mu se kuciste uvrnulo pa ekran iskakao.
Sve u svemu izgleda da su se portudili da isprave mane 6ice.

Suska se da je sa 2 GB ram pa videce mo ako je tako onda je ok

Suska se da je sa 2 GB ram pa videce mo ako je tako onda je ok
Jeste 2GB...nego, od iphone-a imao sam samo 5c, i nisam našao program koji može da mi da realan SOT, a ne ono njihovo ****** usage time.
Može li se to nekako izmeriti?

Mišljenja sam, na osnovu iskustava sa 5c da se tih 10h usage time, ne može pretvoriti u više od 3-3.5h sata SOT-a

Jeste 2GB...nego, od iphone-a imao sam samo 5c, i nisam našao program koji može da mi da realan SOT, a ne ono njihovo ****** usage time.
Može li se to nekako izmeriti?

Mišljenja sam, na osnovu iskustava sa 5c da se tih 10h usage time, ne može pretvoriti u više od 3-3.5h sata SOT-a

Da u pravo si za to oko realni SOT mislim da apple namerno sakriva to da se ne moze videti tocni SOT, isto i kod nas u makedonskim forumima je bila ova prica neznam zasto to skrivaju inace onaj usage nije tacan

Tacan je usage, samo treba znati sta sve utice na njega!

Ne mogu da nadjem u temi - da li neko zna kada ce kod nas mts, telenor, vip, istyle i ostali da spustaju cene starim modelima? Da li tek kada dobiju novi model ili?
Meni se svidja sto su napravili 3D touch - imam mnogo ideja koje cu implementirati u buduce aplikacije 🙂

Ovo prvo kupuju ljudi iz prestiza da se kaze da imaju Iphone, drugo kosta papreno a iskreno ne vredi toliko, a trece uz paket prenesi bubreg + kupi akumulator kao dodatno napajanje.

Da se ne lazemo mali broj ljudi ovo kupuje zato sto zna sta kupuje i zato sto koristi ono sto treba. Kada sam drugaricu pitao koj bi sledeci telefon uzela rekla je " pa Iphon ali mi je skup" , a na pitanje zasto bas njega " pa Iphon je najbolji telefon ", a kada sam je pitao zasto je najbolji samo je rekla " zato sto je apple ". Samsung i apple su napravili dobar makreting i lepo svoje uredjaje prezentuju. Ljudi to kupuju posto se masovno reklamira placaju da se njihovi uredjaji pojave u skupim automobilima, modnim revijama, tv programima i to ljudi gledaju i kupuju. Apple je izbacio Iphon sa manjom baterijom koja ce trajati malo, ali to nije nista strasno to je apple. Jednostavno 10% ljudi koji kupuju apple uredjaje koriste bas za ono sto je on reklamiran, grafika i animacija, programiranje i sta ja znam. Ostali ga kupuju samo da se kaze da imaju apple na svom stolu a koriste word i surfuju po ceo dan. Microsoft, Sony i jos par kompanija imaju firmu u kojoj nesto stvaraju. Apple je vecinom kompanija koja samo kupuje od drugih i lepi svoj logo preko. Imaju kvalitetan OS i stvarno je na zavidnom nivou kako sve to lepo rade. Ulazu dosta u to. Apple vec druze ne izbacuje nista novo niti ima sta novo da prezentuje. Apple je kao muzicka grupa U2, izbace album skoro da niko nije ni odslusao, pesme nikakve ali zato prodali milion albuma, stara slava, dobar marketing, ulozeno u dobru produkciju i to je to.

Thank-You-Captain-Obvious.png

Inace novi 6s je prilicno tezi od predhodnika, mogu misliti sta bi bilo da je jos i baterija veca.
Jeste, prilično teži, 14 grama 😉

chimpresco, ne razmisljam ja na taj nacin, znam vrlo dobro kako radi svaki ajfon i da filozofija hw/sw nema mnogo dodirnih tacaka sa androidom ali stvarno ne vidim razlog zasto baterija nije veca na 6s, da li bi to ikome smetalo? Da li bi iko rekao ''e u PM, sad necu da kupim 6s jer ima 2300 mAh, necu moci da ga punim na pola dana''?
Nije stala ni ova dosadašnja baterija zbog taptic engine-a, na žalost...
Kad su već redizajnirali kompletnu unutrašnjost telefona, manji broj čipova (motion coprocessor integrisan u A9), manja veličina čipova, strukturne promene kućišta (ojačanja na mestima gde je volume rocker, power button), promena tipa aluminijuma što je donelo i promene u procesu anodizacije aluminijuma, možda su mogli i da redizajniraju kućište toliko da stane baterija istog kapaciteta, makar zbog psihološkog efekta 😉 Ne sumnjam da će promene u proizvodnom procesu, pogotovo prelaz na 14nm proces proizvodnje doneti približno istu autonomiju, al opet...

Oduševljen sam tim 3d touchom koji će doneti mnogo toga dobrog.
Ja sam pre eventa bio veoma skeptičan prema 3d touchu, ali nakon što sam video kako su ga implementirali i pročitao utiske drugih, sada sam siguran da su odradili FENOMENALAN posao:
[YOUTUBE]6PUmbVPNN8E[/YOUTUBE]
Nisam vidovit, ali sam potpuno siguran da će već sledeće godine SVI proizvođači telefona implementirati force touch koji će funkcionisati na potpuno isti način.

Evo i par klipova:
Marques Brownlee (ne obraćajte preterano pažnju na ono što govori, Markus potpuno izgubljen, kaže da 6S ima 1 giga rama i OIS :d )
[YOUTUBE]gN-MeB-S8Kw[/YOUTUBE]

Techno Buffalo:
[YOUTUBE]OfpIy_ZuUv8[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno