Šta je novo?

Logitech Z-906 (naslednik Z-5500)...

platih polovne cca 200 ojra, godinama me sluze uz xonar D2 bez ikakvih problema
licno ih ne bih prodavao za cenu koju sam ih platio
daleko da ne postoje bolji zvucnici od njih ali za te pare tesko

Totalno glupo pitanje. Pokvarice se. To kazem zato sto je veca verovatnoca da hoce nego da nece. Sacekaj po oglasima jako cesto dolaze z5500 za 200e...em su bolji em ces ustedis jer garanciju svakako nemas ni na te nove, bar ne ostvarivu.

Nisam nikada cuo 5.1.... Imam ALTEC LANSING 2.1 VS2421 da li bi u ostalom sa Logitech Z-906/z5500 bio ipresioniran?

Cuo sam da su Yamaha za muziku bolji zvucnici,a ovako sve ukupno da su ovi bolji...

Poslednja izmena:
pa ako ces da slusas samo muziku onda ti 5.1 ne treba to je ipak za gledanje filmova itd...

@atomi bio bi impresioniran, posebno 5.1 film kad sednes da gledas i slusas!

Prilozi

• spike.jpg
    spike.jpg
    12.6 KB · Pregleda: 91
Koje utiske, kao da će videti neku razliku? Nego kad čovek gleda onog engleskog retarda, koji očito ima višak vremena i novca, a manjak pameti onda mu padne na pamet da pokuša svašta, ali da pravi hi fi sistem od ovog logitecha i još tvrdi da je zvuk postao čistiji, to je takvo trolovanje, neopisivo

evo razdrmah komshije sa killer-bassom :)

utisak na prvu loptu > bas je malo precizniji, utegnutiji.... manje mulja ( muzika )
za filmove je do sada bio ok

@qryak
jasno da nema ovde govora o hifi sistemu, ali vidim da vecina subwoofera ima spajkove, ocito da to ima nekog smisla
logika je sledeca: ako za 12 ojra mogu poboljsati 1% sistem od 200+ onda je to ok za mene

Poslednja izmena:
evo razdrmah komshije sa killer-bassom :)

utisak na prvu loptu > bas je malo precizniji, utegnutiji.... manje mulja ( muzika )
za filmove je do sada bio ok

@qryak
jasno da nema ovde govora o hifi sistemu, ali vidim da vecina subwoofera ima spajkove, ocito da to ima nekog smisla
logika je sledeca: ako za 12 ojra mogu poboljsati 1% sistem od 200+ onda je to ok za mene

Pa spajkovi nemaju uticaja na zvuk i nikad nijedan audio inženjer neće to tvrditi, oni služe da zvučnici čvršće stoje pogotovo se koriste na tepisima, gde je cilj da se zabiju kroz tepih u parket, ili koja je već podloga ispod., A i ostatak onoga što je onaj lik radio je čist audiofilski voodoo. Tako da teško da ti sub sad bolje zvuči, ali verovatno čvršće stoji i manje vibrira.

Nema tu razlike, to su podjednaki sistemi.

Z906 ima precizniji sub i SBZ je bolja za gaming ali ostaje da su podjednaki i da razliku ne bi primetio.

A ko ce bolje da cuje ja sa Sound Blaster Z + Logitech Z-906 ili on sa Logitech Z-5500 + Xonar D 2 + nadogradnjom koju je uradio?

...i kablovi ( odavno svi promenjeni sa kvalitetnim 1,5 bakarnim )
svi koji imaju iole bolju zvucnu na kojoj se primeti razlika OBAVENO promeniti kablove jer ovi sto stizu uz Logy su kriminalno losi
razliku i gluvi primete cim se isti zamene

Šta znači "Logitech ti poslao". Kupio si od Logitecha te zvučnike ili...?

Vidi, malo si preterao.. Pokaži dokaz da ti Logitech to poslao, pokaži dokaz da ti je Biostar sponzor...
Ukoliko ne pokažeš tražene dokaze bićeš banovan.

Nisi ni prvi ni poslednji korisnik koji se hvalio po forumu. Na kraju obično saznamo da je sve izmišljeno pa takvi korisnici bivaju udaljeni sa foruma.

Opet ovaj Jojo zeza prvo me iscimao da jurim po gradu podloske za maticnu,pa onda pokusao za slusalice da me navuce da kupim neke bezicne pa sad trazi neke dokaze.

Povezao sam zvucnike sa optickim kablom.I muzikalnije mi zvuce na 3.5 jack nego preko DD ili preko dts.

Ovo ti je jojo pravi sistem

Onkyousa SKS-HT993THX 7.1-Channel Home Theater Speaker System

F9J0YpK.jpg

Uzmi te zvucnike i neces pogresiti.

Poslednja izmena:
Pozdrav društvo,

Već neko vreme planiram kupovinu hi-fi ali nisam pri parama tako da stalno odlažem kupovinu a i čim odvojim neki novac uvek ode na nešto drugo i tako u krug.

Iako nemam keš rešio sam da se pozabavim i otišao sam na par mesta po Beogradu kako bih čuo različite stereo sisteme. Čuo sam Monitor Audio Bronze 2 (za sada je na prvom mestu pošto mi taj zvuk najviše prija), čuo sam Wharfedale Diamond 220, planirao sam da čujem Dali Zensor ali radnja u Sava Centru ne radi (radnik dolazi po pozivu iako to ne piše nigde na sajtu) tako da sam naleteo na zatvorena vrata. Srećom sam bio usput na Novom Beogradu pa se nisam nervirao (išao sam za neki hard disk da preuzmem u blizini SC-a). Član @peja mi dosta pomaže preko PP-a u odluci šta trebam da poslušam, tako da je sledeći sistem na redu za slušanje Q Acoustics. Možda je i dobro što nisam pri lovi tako da preslušam sve redom a ne da se zaletim pa da posle kratkog vremena oglas mog sistema osvane na KP-u pa u krug sa kupovinom novih.

Ranije sam imao Labtec 2.1, pa neke Logitech 2.0 koje sam dobio na poklon uz lap itd. a najkvalitetniji je bio Logitech x-230 i zadovoljan sam bio sa satelitima dok kod vufera je bio problem distorzija ili kako se to stručno zove kada neki zvuk ima produžetak tako da se cela kuća trese još nekoliko sekundi nakon završetka basa, ne znam da objasnim ***. uglavnom neprijatan zvuk koje uši ne mogu da izdrže. Jedan mi je čovek u Gigatronu kasnije rekao da sam trebao to da rešim tako što se otvori vufer i izgužvaju se novine i ubace u vufer tako da bi prestalo to brujenje. Nisam više imao taj sistem tako da ne znam koliko je tačna ta caka ali više nije ni bitno.

Ono što ja želim to je stereo risiver/integralac, DAC, 2 zvučnika (verovatno bookshelf, manje verovatno floorstander), kablovi, police za bookshelf... za slušanje muzike i ne bežim od toga ali to nije poenta ovog posta i ovakav sistem bi koštao sigurno preko 1000 evra ukoliko ne bih uzimao najjeftinije iz hi-fi sveta. No, da se vratim na temu.

Naleteo sam na ovu temu čisto pretražujući nešto sasvim drugo i baš sam hteo da čujem utiske ali ovde se sve svodi na prepucavanje da li je bolji novi Z od stare Z serije, da li je to hi-fi zvuk ili ne i tome slično. Možda bih kupio nešto ovako samo za gledanje filmova i serija pošto igrice ne igram ali na forumu ste dali jako malo informacija o samom osećaju zvuka.

Da li se sa ovakvim sistemom dobija okružujući zvuk kada gledate koncert, sportsku utakmicu (na primer RTS HD 5.1), film, seriju?

Koliko je to upečatljivo? Da li u nekom trenutku imate osećaj da ste zaista na koncertu u prvim redovima, u filmu (da avion proleti kroz sobu), koliko vufer kvalitetno odradi eksplozije itd. ili za ovakve stvari ipak ide hi-fi (5.1 ili 7.1 sa AVR-om, ili dolby atmos 5.1.4 ili 7.1.4) od preko hiljadu/dve/tri evra?

Poslednja izmena od urednika:
Koliko sam se trudio da skujem pitanje a niko da odgovori :d

Vrh Dno