Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
bitcoin ionako nije namenjen za plaćanje kafa. to sada ovi genijalci pokušavaju da proguraju tu ideju sa velikim blokovima od po 8 mb...kako btc može da služi za svašta, pa i mikrotransakcije.

ne može, skalira užasno loše. to je loša ideja, neće nikada zameniti vizu i tako to.

bitcoin ionako nije namenjen za plaćanje kafa. to sada ovi genijalci pokušavaju da proguraju tu ideju sa velikim blokovima od po 8 mb...kako btc može da služi za svašta, pa i mikrotransakcije.

ne može, skalira užasno loše. to je loša ideja, neće nikada zameniti vizu i tako to.

Apsolutno se slazem, mada ako je trend ka 100$ kafa i sendvici su super artikli :)

ovaj bitfinex u ovih par dana više ne radi nego što radi. ako se povrati večeras povlačim novce odande.

da ne bude posle jao jao. :)

inače, ako oni puknu otići će cena ne na 100, nego na 50. :)

& proradiše.

Poslednja izmena:
Zao bi mi bilo da izgubis novac ali volio bi da ljosne na 100$ ma i ispod :d

Prodaj ti na 220 bice prilike da kupis ispod definitivno je ovo jedan veliki negativni trend tesko je ovde ocekivati neki rast (mozda kratkorocni trzaji, ali sve govori da idemo prema dole).
Mada ja kad se god vodim logikom tesko ispunim ocekivanja kad odigram kontru obicno prolazim :d

poceo sam jos sinoc da povlacim, u serijama od po 2~3 btc-a, i ostalo mi oko 10 komada. i sad povukoh i to, ali nece da moze, opet su down.

proslo sve ok, ostavio sam samo nesto simbolicno za trgovinu.

bitstamp neprikosnoven, a castili me i 0 % fee. izgleda da ce biti bas onako kako sam rekao. oko 228-232 top za btc i 3.2 $ za ltc verovatno

umreće svakako i bez moje pomoći. :) a ne samo da sam zatvorio long, nego i otvorio šort (za btc). klasičan ja.

baš gledao u ok coin sad malopre, kad ono neko iz čista mira postavi 400 k novčića na prodaju, a neko drugi u sekundi to kupio. :D cena nije mrdnula ni jednoga centa kineskoga. klasično prodavanje sa jednoga računa svoga na drugi i napumpavanje volume-a.

ako se nadaju da tako pokrenu pamp...mislim da od toga nema ništa. svakako im srećno bilo, ja to hovno ne pipam neko vreme.

Poslednja izmena:
Na Okcoin-u 70% volumena su interni bot-vi to stoji... kineska posla, takodje isti kupuju prodaju van order book-a :)

e, al nepredvidiv kakav jeste...ne bi me iznenadio sad bitcoin da skoči i na 240~260 i da se pokrene lov na šortove.

samo da znate i računate i na tu mogućnost, ja sam šortove zatvorio, mislim da će boljih biti prilika za to.

tim pre to mislim da će se desiti, jer većina ovde očekuje dalji pad. :D uvek kontra od većine.

Poslednja izmena:
sama činjenica da se nije survala vrednost nakon polovljenja je obećavajuća i možda najava nekoga novog pampa. počeo sam da kupujem po malo oko 3 $.

logično da se ltc-btc odnos ne menja, pošto je i btc u rastu u odnosu na $, tako da za sada prati btc. ali očekujem da u nekom trenutku prestigne u tome btc, pa i da tc-ltc odnos krene da raste. možda vidimo onih 5 $ što je spomenuo neki nick.

Poslednja izmena:
Jao bre Genijalac menjas misljenja svakodnevno. Ljudi drzite se svoje taktike, nemojte slusati druge. Short term trgovina je cista kocka, moze se dosta izgubiti, drzite se long term—a....

ne, zaradjujem svakodnevno. misljenje svoje ne menjam, samo pratim razvoj situacije i prilagodjavam se.

što se tiče long terma - ili će vredeti desetine hiljada ili 0. pa kako ko voli. mislim za btc. ltc teži 0. :D

Poslednja izmena:
eto , opet si ga u**o, ako btc vredi 4 cifre ili vise onda ce i ltc biti na 3 cifre :)

Mislim da ce to jako tesko da se desi. Volume je skroz ok, odrzava se cena ali nista vise od toga. Mozda se nocas promeni nesto mada nisam neki optimista.

sama činjenica da se nije survala vrednost nakon polovljenja je obećavajuća i možda najava nekoga novog pampa. počeo sam da kupujem po malo oko 3 $.

logično da se ltc-btc odnos ne menja, pošto je i btc u rastu u odnosu na $, tako da za sada prati btc. ali očekujem da u nekom trenutku prestigne u tome btc, pa i da tc-ltc odnos krene da raste. možda vidimo onih 5 $ što je spomenuo neki nick.

Vec je davno receno da se LTC nemoze predvideti zakonima grafikona, jer se debelo manipulise i manipulatori rade kako njima odgovara i gde masa isto ne ocekuje... jedino pametno je kupovat LOW a prodavat HIGH! :)

Mislim da ce to jako tesko da se desi. Volume je skroz ok, odrzava se cena ali nista vise od toga. Mozda se nocas promeni nesto mada nisam neki optimista.

Moguce je mnogo scenarija...polovljenje ce snazno pogoditi rudare. I sto je dobro, duplo manje ce stiskati cenu nadole nego do sada, jer ce imati duplo manje materijala za dump. Ukoliko se ne pojave nove, efikasnije masine, hash rate pada pri ovoj ceni sigurno. Ovo je kao situacija sa cenom od oko 1.5$ s pocetka godine. Diff ce opasti pa ce se neki rudari vracati. Ako krene cena gore, rudarenje ce postati ponovo zanimljivo, mozda se tada pocnu pojavljivati vece/jace/efikasnije masine i stvori hype koji bi mogao dici cenu, a mozda bi je, bas suprotno, oborio. Svakako najvazniji je rad na nekoj primeni LTC-a a to izostaje sve ove godine od kad on postoji. Mislim da vama koji kopate zapravo najvise odgovara situacija da cena pada jer kopate nesto sto pretvarate u $ ili u BTC, pa mozda i u LTC ako verujete u skoru renesansu.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno