Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ltc može maks maksova da dostigne 5 $ i to samo u slučaju da btc nije dostigao peak sada, oko 231. neko anticipira taj top kroz jako sortovanje ltc-a na bitfinexu.

glavno je pitanje sad samo sa kog će se nivoa survati nazad i u dvocifrenu zonu.

4O6EtON.png

ali postoji i jos jedan scenario u kojem btc opet skače do 315, a onda nazad u propast. taj mi je najpodmukliji naravno. i potrajaće.

Poslednja izmena:
Dakle ljudi koji hoce da prodaju novcice po nabavnoj ceni su za vas pohlepni. :smackbum:

Poslednja izmena:
Mislim da ce to jako tesko da se desi. Volume je skroz ok, odrzava se cena ali nista vise od toga. Mozda se nocas promeni nesto mada nisam neki optimista.

Gde se izgubi tvoj optimizam ? Da li si odustao od plana da ih prodas za vise od 100 $ i koju cenu sada cekas da bi se otarasio svih litecoina ?

Poslednja izmena:
NIsam optimista kratkorocno, na duze staze moji planovi se nisu promenili uopste. Ne razmisljam o ciframa sada, besmisleno je. Ako krene gore lako cemo o tome.

samo da se razumemo. ova kriza oko blockchain-a nije uzrok pada. to je samo bio odličan izgovor za rasprodaju. neće sad najednom da cena poraste zato što će se to razrešiti, kao što mislim da se neće razrešiti uskoro.

ovo samo pokazuje sve fundamentalne slabosti btc-a.

Poslednja izmena:
samo da se razumemo. ova kriza oko blockchain-a nije uzrok pada. to je samo bio odličan izgovor za rasprodaju. neće sad najednom da cena poraste zato što će se to razrešiti, kao što mislim da se neće razrešiti uskoro.

ovo samo pokazuje sve fundamentalne slabosti btc-a.

Pa slabost postoji u BTC a to je fondacija i smradovi oko nje... a cena pa ipak pilicari vise odlucuju ali short nemoze doveka :)

Ma najvaznoje je da nije koncept crypto sveta u krizi vec ljudcki problem, za limite blockchain-a znali smo odavno...

Poslednja izmena:
ne, slabost mu je zapravo to što se bitcoin pokazuje kao jako loš medijum za čuvanje vrednosti, tj. ono što se naziva kao "store of value".

u prilog tome ne ide samo činjenica da se stepenasto spušta već godinu i pol sa vrednosti od 1000 i kusur dolara, već i to da ako se sutra proizvođači, tj. rudari, dogovore sa onima kojima je u interesu da naprave izmene u kodu koje više nisu "uklesane u kamenu"...pa to možda znači da će i limit od 21 milion novčića možda biti promenjen.

rudari su sada industrija, nema više tamo malih ljudi. tako da se to može kartelski dogovoriti sve po potrebi.

Poslednja izmena:
ne, slabost mu je zapravo to što se bitcoin pokazuje kao jako loš medijum za čuvanje vrednosti, tj. ono što se naziva kao "store of value".

u prilog tome ne ide samo činjenica da se stepenasto spušta već godinu i pol sa vrednosti od 1000 i kusur dolara, već i to da ako se sutra proizvođači, tj. rudari, dogovore sa onima kojima je u interesu da naprave izmene u kodu koje više nisu "uklesane u kamenu"...pa to možda znači da će i limit od 21 milion novčića možda biti promenjen.

rudari su sada industrija, nema više tamo malih ljudi. tako da se to može kartelski dogovoriti sve po potrebi.

Vrednost BTC nije pala zbog pilicara oni su tu samo pratili desavanja, to je kina, rusija i najvise MtGox, a takodje i bio je baloncic na 1000$, po meni ja nevidim nista lose to sto je cena niska za crypto svet i adaptaciju istog,cak sta vise adaptacija je i olaksana cenom, veci problem su ljudi oko istog koji unose pometnju sitnim raspravama, ali ni to doveka nemoze da traje
BTC se itekako koristi ima upotrebnu vrednost i onda raste iz dana u dan (na sitno) cim ta upotrebna vrednost pocne polako da gura cenu gore tako da pilicari uvide da nemogu vise gurat dole jer im ponestaje BTC trend ce se preokrenuti

I kad kazem na upotrebnu vrednost mislim na zilion malih sajtova koji tako finansiraju i gde ljudima odgovara da budu anonimni, sve su to mali iznosi, hosting sajtovi, razne pretplate pa i crna berza sto da ne, to uopste nije zanemarljiva cifra koja polako ide gore a zna se da tiha voda breg roni, zrtve ce biti pilicari koji ostanu nedokazni pa se pazi, ali verujem da i sam to znas ;)

Poslednja izmena:
Inace sto se tice MtGox, zadnje izjava Mark K. je intersantna jer je javno priznao da je izgleda od pocetka se radilo o frictional reserve berzi, neki ljudi se tu stite od prvog vlasnika berze Jeb-a i nekih ljudi koji su tada i sad uticajni, izgleda da se cak i zna ko je pokrao bitcoin-e ali 2010... jer su svi mutni koji su tada radili za mtgox jedan je sad CEO coinlab-a itd, kao sto sma rekao tu se navuklo gamadi jer svi ocekuju da su nedodirljivi i da se kradje BTC nemogu dokazati...

Realno bi voleo da propeva i da lete glave, jer ti isti ljudi su najveca pretnja, videli su svoju sasu da muljaju jer misle da su nedodirljivi da BTC (nije bio) regulisan pa im zakon nemoze nista, itd
Ja se nadam da bi abs sudjenje oko MtGox-a mogla biti prekretnica da se BTC ocisti od ovakvih zato se i nadam posto je uhapsen da ce sve puci i da ce da peva ko bela lala ko je sve pre njega i sa njim muljao, spekulisao i kraduckao
takodje i dalje ide se na upletanje banaka, korumpiranih FBI agenenata i svega ostalog, isgleda i oni su videli sansu da omaste brk o BTC

I btc tesko ove godine ;)

Ja sam te nagovarao da prodas na 220 mada nije daleko odmako moze vrlo brzo ispod i dalje ja mislim da su ovo trzaji da ce ice prema dole malo skoci i treba mu dugo vremena, ali kad krene da pada strmoglavi se preko noci.

Po meni su veće šanse da se izgubi sada prodajom nego dobije eventulanim padom. Ne verujem u $100 BTC. Naravno kada bi skočio 50% prodao bih ga jer bi to bila veća šansa da se zaradi nego da se izgubi na eventualnom pampu.

Kurs je nepredvidiv, kad bi bio predvidiv onda bi se pravila taktika da se to iskoristi.

Primera radi ovaj rast kako ga genijalčina percipira verovatno jeste odgovor na to što svi očekuju pad ali tog pada neće biti. Ako i bude trajaće kratko pa ko je imao petlju da sačeka ponore profitiraće ali ja nisam spreman da tako zarađujem. Procenjujem, kao što sam rekao, da je veći rizik od eventulane koristi (pričam o verovatnoći).

Sa ovim kursem (~ $200) se ne treba igrati jer verujem da jedna afirmišuća vest može da podigne kurs trajno na viši ravnotežni nivo, recimo $300 i zato nisam spreman da rizikujem svoju siću.

Poslednja izmena:
Mislim da ce pre btc na 100 nego ltc na 100 :)

Aha svi svetcki pilacari cekaju pa to da izvedu :d

Cena BTC ce se rusiti jedino ako injection $$ u isti stane jedno vreme.... generalo ja mislim da trenutno realna "sitna" kupovina BTC isti dize gore, kao sto sam rekao da ja ulazim sa ustedjevinom na ispod 150$ tako neko ko ja ulazi na 200$, pilicari tu mogu jedino da se prilagode ili da im leti perje :)

Uvek iza master pilicara stoji veci pilicar

Poslednja izmena:
biće pada i ispod 100, samo je pitanje vremena.

samo pametno i strpljivo trgujte i zarađujte dolare do tad, da to lepo dočekate sa dosta municije, i onda te jevtine novčiće lepo uvaljate u veselju ovima što cinično se pitaju kad će se to desiti.

Poslednja izmena:
Nazalost ovo sto genijalac tvrdi uopste nije nemoguce, pogotovo ako je clan onog g*vnarskog whale club-a i slicno koji imaju dovoljno i dolara i btc-a da ga skljokaju ispod $100.

Po istoj logici se i ltc moze naduvati preko 100$ , samo , ako neka od prvih 10 adresa zeli to , a to se zna odavno

Istina i jeste ali i nije , jer je y drugom slucaju zarada 3 puta veca (jer je i cena 3 puta veca)

Istina i jeste ali i nije , jer je y drugom slucaju zarada 3 puta veca (jer je i cena 3 puta veca)

Za $100.000 po ceni $100 možeš kupiti 1000 btc-a...kad tih 1000btc-a prodaš po $300 ukupno imaš $300.000
Za $100.000 po ceni $300 možeš kupiti 333 (,33333333...) btc-a....kad tih 333btc-a prodaš po $900 ukupno imaš $299.700 (možemo zaokružiti na 300k zbog onih 333,33333333......btc-a)
Matematika je jasna ;)

Dva puta nista je nista, znaci crva nije ni bilo [emoji14]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno