Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Znaci ugasio si sve one opcije u "Privacy setings" pa vise nisi insider?Jel?Hocu i ja da izadjem iz "insider" programa,ali ne znam kako!

Ne znam ovako na pamet jer sam se vratio na 8.1 ali imas tamo medju update opcijama, idi advanced i ispod imas opcije za insider program. Ima opcija da prekines insider program i oni ti se samo zahvale i to je to. A kada sma pogasio one privacy opcije tada mi je taj dio za insider postao siv tako da nisam mogao ni uci u insider program i da sam htio. Na laptpu gdje je jos win10 su mi pogasene te privacy opcije i ne mogu ni startat insider program da upalim da ugasim da vidim kako tacno ide.

ja sam presao sa win 8.1 i takodje mi nije radio ni screen saver a nije se ni gasio posle zadatih 15min. onda sam nesto cackao po podesavanjima, menjao temu, menjao screen saver i potvrdio vise puta, i sada se ugasi ekran posle 15 min ali saver se i dalje ne pali (podesen posle 10min)

Čačkao i ja svašta, ali bez efekta. Meni je podešeno 5 minuta za screen saver i 10 za screen off, ali sam čak i to probao da menjam. Ni tako ništa nisam postigao.

Jel postoji neki lep gadget, program, whatever koji pokazuje na desktopu potrošnju interneta?

@njikolaj, skini program rainmeter i imas raznih gadgeta na netu za njega

Imam 2 problema sa 10kom... Uredno mi je odrađen upgrade i clean install, sve je proslo kako treba. Desi mi se u 1 od 3,4 podizanja sistema da mi ceo taskbar bude crn i onaj plavi kružić kod kursora se vrti. To bi trajalo ko zna koliko dugo sve dok ne isklikćem negde po desktopu i blinkne ekran i vrati se u normalu. Kad se to desi, udjem u task maager i sve je normalno tamo, nikakav proces pri startu ne zauzima mnogo.
Drugi problem je taj sto kad ugasim laptop ili stavim na sleep (spustanjem vratanaca) ostane da blinka indicator za napajanje i cuje se kuler da radi.
Nista od ovoga se nije desavalo na 8.1.
Ima li rešenja? :(

Critical structure corruption i dalje svaki cas... Asus a93s laptop, inace clean install je u pitanju nakon upgrade-a..
USB charger plus, Elan touchpad, Bluetooth, Card reader sve sam to obrisao i opet bez bilo cega od toga isto se desava.. :S
Capture2.PNG
Capture3.PNG
Capture1.PNG
Sta ne valja?

Jel probao neko CoreTemp da instalira? Ja instalirao, pokrenuo i zabode komp, ctrl+alt+del > shutdown i evo gasi se vec par minuta :D

Znaci ne prija mu bas CoreTemp, steta :D

treba mi hitan hlp, isao sam na update i umesto pro imam ovu verziju (i dalje sam insider) i izgubio sam i licencu i sada mi nije vishe pro PLUS imam watermark dole...shta da radim ?
Untitled.jpg
jel ne gubim nishta od sejvova i app ako vrnem na roll back ?

Poslednja izmena:
Ja imam i3 2120, nema veze, bice sigurno jos neki build desetke iki nova verzija CoreTempa... Skinuo sam ga cisto da isprobam, nije mi potreban

treba mi hitan hlp, isao sam na update i umesto pro imam ovu verziju (i dalje sam insider) i izgubio sam i licencu i sada mi nije vishe pro PLUS imam watermark dole...shta da radim ?
Pogledajte prilog 177651

U cemu je problem svima je tako , u buildu 10525 se vratio watermark zato sto je to prvi preview build th2 branca , sve je u redu , tebi je pro verzija , ako ne zelis biti tester th2 branca vrati se na build 10240 , ja ostajem i testiracu sve naredne buildove th2 branca koji budu izlazili na jesen..

Vrnuh se bez posledica na 10240 pa cekam sp1 ili tako neshto ovaj mi nikako nije pio vodu..
i da jel moram ili ne moram da imam insider builds ukljucen kako bih dobio buduce sp-ove ?

Poslednja izmena:
Vrnuh se bez posledica na 10240 pa cekam sp1 ili tako neshto ovaj mi nikako nije pio vodu..
i da jel moram ili ne moram da imam insider builds ukljucen kako bih dobio buduce sp-ove ?
Ma koji SP1 i kako misliš da dobijaš update za nešto što nemaš kao recimo 10525 ?

Znaci moram da sam insider, shta ?
A poshto sam roll backovao na RTM, ocu dobiti da updatujem prvi sledeci posle ovog 10525, posto ga sada nemam na update kad idem ?

Tek kada izadje finalni build th2 branca dobices upgrade na 10240 u windows update , a tek je prvi izasao , ima da se nacekas.

Neko pomenu rainmeter malopre.Imao sam ga neko vreme na 7-ici i radilo je sve ok,sad opet da ga instaliram na 10-ku i imam problem.Ne mogu nikaako da instaliram ni jedan skin.Kad kliknem na install vrti do besvesti i nista se ne desava.Zna li neko kako bi moglo da se resi?

Neko pomenu rainmeter malopre.Imao sam ga neko vreme na 7-ici i radilo je sve ok,sad opet da ga instaliram na 10-ku i imam problem.Ne mogu nikaako da instaliram ni jedan skin.Kad kliknem na install vrti do besvesti i nista se ne desava.Zna li neko kako bi moglo da se resi?

Koristio sam rainmeter na Win7 i trenutno na win 10, radi savršeno, nikakav problem. Evo ss od verzije koju ja koristim:

Ne vredi,probao sam jedno pet verzija i ista prica.Nemam uopste taj rainmeter.ini file kontam da je zbog toga.1.png

Vrh Dno