Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

I prelazak sa XP-a na 7-icu je mnogima bio kanta dok se nisu navikli.

Dokoni ljudi. Još uvek nisam našao ništa korisno što je bilo na Windows-u 7, a da nema na 8.1 ili 10 (možda Aero, ali kod mene je svejedno isključen jer je ružan :D )

edit: da ne bude zabune, trenutno na laptopu koristim Win 7 zbog softvera koji nema zvaničnu podršku za išta više, na desktopu Win 8.1, pošto uvek čekam bar 2-3 meseca na upgrade OS-a (i za Win i za Linux), a na tabletu je Win 10, pošto nije toliko bitan, pa može i da se pređe preko problema ukoliko se jave (za sad ih nema)

Poslednja izmena:
Ljudi,jel mogu da instaliram 10525 ?
Hocu da radim sutra clean install na laptop_u.

Ako hoces da testiras prvi build u th2 brancu onda instaliraj 10525 , ako ipak zelis da ostanes na finalnom th1 brancu onda 10240.

Instaliraj 10240, ovo je test build, a po tvojoj formulaciji ne vidim da hoćeš da testiraš.

Za sve koje muci logovanje I kucanje pina imate na strani 602 od 5.avgusta Vuk40 pisao o tome! Ne citate pa se ista pitanja vrte na svakoj petoj stranici.

Ja moram jos malo da dosadjujem...
Uradih upravo upgrade sa win 7....sve je proslo glatko.
Kako da sada ocistim onaj windows.old i ostane mi samo win10 ?

Imam mali problem, koristim Win 10 vec neko vreme, ali od skorije (barem mislim da je od skorije, mozda ranije nisam obracao paznju), pojavljuje mi se neki cudan zvuk u zvucnicima, kao npr tajmer, pa kad odbrojava sekunde, samo nekako ubrzano, tako radi nekih 5 sekundi i prestane, nisam primetio kada se to tacno desava, sad se npr desilo dok sam bio na netu preko Mozilla Firefox-a, e sad dal' to ima neke povezanosti ili ne, nemam pojma...Do sada mi se dogodilo 3-4 puta, ali i dalje ne znam zasto (Mozda je bomba u pitanju :d)

Imam mali problem, koristim Win 10 vec neko vreme, ali od skorije (barem mislim da je od skorije, mozda ranije nisam obracao paznju), pojavljuje mi se neki cudan zvuk u zvucnicima, kao npr tajmer, pa kad odbrojava sekunde, samo nekako ubrzano, tako radi nekih 5 sekundi i prestane, nisam primetio kada se to tacno desava, sad se npr desilo dok sam bio na netu preko Mozilla Firefox-a, e sad dal' to ima neke povezanosti ili ne, nemam pojma...Do sada mi se dogodilo 3-4 puta, ali i dalje ne znam zasto (Mozda je bomba u pitanju :d)
Zvuci Bil Gatesovih koraka dok prekopava tvoj komp!:D Nadjoh da neki clock gadgeti znaju da prave cudne zvukove na svakih 15 minuta,pa vidi da nemas nesto tako.

a windows.old ?
da ga obrisem ili..?

Pa sacekaj koji dan da vidis hoces li imati problema sa win 10,ako sta podje po zlu pa da moras da se vracas na 7-icu.Jedino ako ti je bas frka za memoriju.Ja sam odlucio da cekam taj mesec dana pa da ga sami obrisu,sta znam hoce sta zabagovati pa da moram nazad na 7-icu.

Zvuci Bil Gatesovih koraka dok prekopava tvoj komp!:D Nadjoh da neki clock gadgeti znaju da prave cudne zvukove na svakih 15 minuta,pa vidi da nemas nesto tako.
Ma nikakve gadget-e ne koristim :) Evo sad sam skinuo Malwarebytes, da vidim dal' ce nesto da nadje, ali koliko vidim za sad, izlgeda da nece nista da pronadje...

Pa što je 10 ista kao 7 s tim da je bolja za start meni sa onim tilovima. Nekako mi deluje sređenija u odnosu na 7. A što je tebi prvi utisak negativan.
Šta znam, oduvek sam voleo da koristim IE, npr., sad je to neka surogat varijanta sa 10-kom. Leruje, ubija. Nisam još ništa konkretno radio, vidim da je nekako agilniji, mada je to bio i utisak kad sam sa 7-ice prešao na 8-icu. Opet kažem, prvi utisak je loš, lerovanje, dosta čudna grafička rešenja, navići ću se - kao i do sada na svaki OS

Bitno je da mu win 10 ne valja a ocigledno da ga nije ni koristio kada ne zna da IE i dalje postoji.
Ocigledno ili ne radi win10 svima isto a ima i onih koji pljuju po necemu kao da su placeni za to.

Napravio sam upgrade na 10 sa originalnog 8.1. Radi OK osim sto se u Edge ne mogu da sortiram favorite tab, tačnije u vertikalnom baru sa desne strane ne mogu da promenim redosled favorita niti da obrišem favorita. Da čekam update Win 10 ili..

Poslednja izmena:
Zasto mi WU nudi update za grafiku, kad u CCC pise da je poslednja verzija instalirana?

Capture.PNG

Ljudi sta bi ovo, nisam vise insider? Da nije neki reg file to poremetio, menjao sam ono u vezi update-a windows-a ? auuu :D

Kada sam ja pogasio one privacy opcije, tada sam izgubio mogucnost editovanja insider postavki. Sivo kao kod tebe pa provjeri to.

Kada sam ja pogasio one privacy opcije, tada sam izgubio mogucnost editovanja insider postavki. Sivo kao kod tebe pa provjeri to.

Znaci ugasio si sve one opcije u "Privacy setings" pa vise nisi insider?Jel?Hocu i ja da izadjem iz "insider" programa,ali ne znam kako!

I ja sam bio Insider, međutim malo preorao privacy onim programima i više nisam. Neka hvala.

Ima li još neko problem da mu se nikada ne aktivira screen saver i screen off? Prešao sam sa win 7 ultimate, na njemu je radilo kako treba.

ja sam presao sa win 8.1 i takodje mi nije radio ni screen saver a nije se ni gasio posle zadatih 15min. onda sam nesto cackao po podesavanjima, menjao temu, menjao screen saver i potvrdio vise puta, i sada se ugasi ekran posle 15 min ali saver se i dalje ne pali (podesen posle 10min)

Ljudi sta bi ovo, nisam vise insider? Da nije neki reg file to poremetio, menjao sam ono u vezi update-a windows-a ? auuu :D
Мени делује да јеси инсајдер али да ти више не дају да изађеш из програма. ;) А и на врху слике пише да си нека подешавања променио.

Nazad
Vrh Dno