Šta je novo?

ASUS Ruter RT-N12+ DNS Problem

dule020

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2013
Poena
265
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7800X3D | DeepCool LT720
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair X870E HERO
RAM
2x16GB CL30 G.Skill 6000MHz
GPU
Asus TUF 7900XT
Storage
SSD: 250GB 850Evo M2: 1TB 970Evo M2: 2TB 980Pro
Zvuk
Logitech G633
PSU
Seasonic Prime PX-1300
Kućište
CoolerMaster H500P
Monitor
Samsung Odyssey G85SB 21:9 3440x1440 175Hz
Miš & tastatura
Logitech G502 i G815
Mobilni telefon
Zamzung S25U
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ruter sam kupio u WinWin-u pre 4 meseca, sluzio me je odlicno do juce... Da budem precizan sve je radilo dok nisam oborio Win 10... Sada kada koristim net, mogu da ping bilo koju adresu sve radi i dobiva odziv a kad treba da idem na neku stranicu/sajt izbacuje problem DNS. Konkretno na google chromu pise DNS_PROBE_FINISHED_BAD_CONFIG i neki put neke druge al tacno ne pamtim al znam da isto pise nesto vezano oko DNS... Kada stavim drugi ruter TP LINK WR 1043ND nemam nikakvih problema sve radi kao podmazano a sa Asusom muke zive, sta sve nisam probao, gasio firewall na ruteru, radio hard reset, ubacio FW poslednji ne znam sta sve nisam i nema resenja... Takodje putem i WiFi sve isto... Ako neko zna nesto oko ovoga, neki savet bilo sta, bio bi mu zahvalan :)

Jesi probao promeniti dns servere na google-ove?

Problem je sto imam kod privatnika net i imam static ip, tako i DNS jedan je ne znam od koga a drugi je od google-a 8.8.8.8. Sta ocu da kazem, i da stavim neke druge to ne bi radilo jer te adrese mora da unesem koje mi je on dao tj getaway dihtira te adrese tamo de vec ih upucuje tako da ja kao klijent ne mogu mnogo toga da promenim, ali kad pogledam sve je radilo bez problema do skoro tako da ne znam sta moze da bude...

Problem je dakle prisutan isključivo u kombinaciji windows 10 i taj Asusov ruter.
Kako preko žične veze, tako i bežične.
Gornje je potvrdjeno, sa dva različita windows 10 računara?

Ako je sve kao gore tada je do windowsa 10 samog po sebi, što mi ne izgleda kao mnogo verovatno.

Problem je dakle prisutan isključivo u kombinaciji windows 10 i taj Asusov ruter.
Kako preko žične veze, tako i bežične.
Gornje je potvrdjeno, sa dva različita windows 10 računara?

Ako je sve kao gore tada je do windowsa 10 samog po sebi, što mi ne izgleda kao mnogo verovatno.

Ne, situacija je sledeca :D Imam 2 pc-a, tada kad mi je radio ruter tada sam na mom PC-u imao W10 a na drugom W7 i radilo je sve i sa strane WiFi-a. Sada kad je i moj pc na w7 i drugi na w7 ne radi ni putem kabla ni bezicno, ali moze da se pinguje koj god sajt sto znaci ima se pristup al se ne odobrava od rutera :D

Nazad
Vrh Dno