Šta je novo?

Koliko ste novca potrosili na Android/iOS aplikacije?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato što nema mnogo razloga da se kupuju "paid" aplikacije... A verovatno je i sveprisutna piraterija razlog ;)

Da nisam kupio Sygic (hteo sam zbog posla da imam jednu uvek ažurnu navigaciju) ni ja ne bih potrošio ni cent na aplikacije, jer su (imho!) free sasvim dovoljne.

Ne verujem da je piraterija razlog za neplaćanje aplikacija. Jednostavno ima puno free aplikacija (Android) koje savršeno rade posao za privatnu upotrebu.

Treba i developer da pije kafu od nečega.. platio next episode premium juce...
Praktično samo filmove ne plaćam, sem kad imam skim da idem u bioskop. Ostalo ili free (ubuntu) ili placeno...

Kakva piraterija za Android, kada free apps sve normalne potrebe zavrsavaju? Ono sto se placa su neke stvarno bezobrazne stvari namerno limitovane na Pro verziju. Nisam do sada nista stvarno pametno video da zahteva da se placa.

Logika developer treba piti kafu je OK, kada neko uradi BS Player koji u sebi ima i player za sve moguce i LAN interfejs, ali ne i kada neko uradi app koji sam ja za 20 minuta napravio u Delphi-u (da, ima takvih bezobrazluka).
Ali developeri piju kafu od reklama.

Ova tema me podseca na jednu staru temu iz davnih vremena, sa jednog muzickog foruma, kada su strani originali poceli da se prodaju i van Trijumvirata(ljubitelji dzeza, bluza, metala, klasike i hard roka) i Mamuta(komercijala) -Koji ste poslednji ORIGINAL CD kupili?[emoji2]

Ne znam, ranije kad nisu bile dostupne, skidao sam svasta, sad realno, sve sto mi treba odradim i sa ovim dz aplikacijama

84.59$
Na kompu mi i dalje cveta pireterija ali za mob sam od pocetka krenuo da kupujem aplikacije...

Nema potrebe ni na kompu za piraterijom.
Apsolutna preporuka za ddownloads program koji značajno olakšava pretragu i nabavku free alternativa.

Sa njim na računaru, postao sam skoro pa potpuno legit. :)

Ja sam potrosio 0. Medjutim necu hejtovati na ove sto trose pare i reci da imam alternative jer bih radio platio stosta, ali studentski skolarski zivot bez primanja mi ne daje za mogucnost da se tako ponasam. Ovo sto zaradim sa strane uglavnom spucam na budzenje kompa, auta ili kupim koju igru, ali za android aplikacije stvarno nemam para.

oko 150€, na androidu i iOS-u. Uključujući i muziku (20-30 pesama)

32,40$ do sad + nesto sitno na amazonu dok sam imao problema sa google play

Ja nisam ništa. Ne zato što neću već nisam od onih koji su vezani za jedan sistem pa ide pitanje: "Šta ako kupim aplikacije koje mi trebaju pa se za mesec dana preselim na drugi OS?". :d
I sad me svrbi par aplikacija na WP marketu, ali ne kupujem jer čekam da vidim šta će biti sa 10kom i da li se selim ili ostajem. :D

30eu za Sygic navigaciju. Bio popust za celu Evropu sa Rusijom. Plus gratis HUD (head up display).

Prezadovoljan sam. Aplikaciju mogu istovremeno koristiti na 3 uredjaja. Trenutno na mobiju, android navigaciji i tabletu. Plus se ne zezam sa rezolucijama kao na igo a ni sa mapama.

85cb2c0e72e5556c68408eac8d9c62c6.jpg

83,5€

I dalje kupujem kad mi nešto zatreba ili vidim da koristim duže vreme... Imate za cigare 200-500 din DNEVNO, a aplikacije skupe ili luksuz... VAZI... Nisam programer niti slično ali mislim da svaku paid aplikaciju koju koristite treba kupiti i podrzati developera... A o laksem ažuriranju i support-u ne treba pričati.

Unlimited music subscription bi možda i uzeo kad bi tu bili stari narodnjaci 80ih/90ih,Južni vetar :-D Kompletne diskografije, naravno :)

Poslednja izmena:
a odakle ti to da smo svi pusaci i da dajemo pare za cigare svaki dan?

Ok, onda koca od 2L :)

pa ja 2l popijem za nedelju dana recimo...to je 1 evro...

Već su nam brisane poruke iz ove teme i i dalje se javljaju ljudi koji racionalizuju tuđu ili svoju potrošnju.

Niste/nismo svi, ali ogroman broj, na žalost.
Sitne su to pare da bi se tražio bilo kakav izgovor za ne kupiti nešto što ti treba.

500din koje ti nazivas sitne pare predstavlja uzinu mog sestrica za celu nedelju ili ti 3% sestrine mesecne plate. Ne zivimo svi u glavnom gradu gde se mlate pare a ne radi nista uglavnom.

Da,u bg se ljudi ubijaju od para. A u prodavnicama su cene uvek minimalne ,a da ne pricam o nametima drzave,oni su ispod svakog proseka cele zemlje. Bg poreski raj

Poslednja izmena:
cene u prodavnicama kod mene su recimo mnogo vece nego u megamarketima, posao koji moj zet radi ovde ima 2.5 puta manju platu nego u bgu gde je preko veze presao njegov kolega a isti posao rade u drzavnoj firmi...

A ceo bg radi u drzavnoj upravi ? Znam i ja da se u drzavnim upravama/firmama nista ne radi ali reci da ljudi imaju u bg para a nista ne rade je veoma neozbiljno

Poslednja izmena:
pa racunam beograd kao beograd a u to ne spada barajevo mostanica neka ili obrenovac. dok sam jos studirao davno sam tamo i ziveo i video kako se zivi, puni kafici firmirana garderoba, pa su cak i romi klasno obuceni. nema krseva sa bg tablama sve audi dzipovi i bmw...restorani uvek puni...odakle sve to ako nemaju pare?

pa racunam beograd kao beograd a u to ne spada barajevo mostanica neka ili obrenovac. dok sam jos studirao davno sam tamo i ziveo i video kako se zivi, puni kafici firmirana garderoba, pa su cak i romi klasno obuceni. nema krseva sa bg tablama sve audi dzipovi i bmw...restorani uvek puni...odakle sve to ako nemaju pare?
Lazni sjaj Beograda.Kupi sokic i bleji ceo dan u kaficu, a odeca se uzima u Uscu, iz C&A i New Yorkera(isto to sve ima i na pijaci, al je vise in otici u Usce) Samo izgleda tako kao da je nesto besno i skupo.
Vecina tih sto voze ta kola, ili su kradena, pa se kupuju za tri puta manje pare ili ulozi u fensi auto, a zivi kod svojih ili kao podstanar.Ostalo su tatini sinovi i olos.S druge strane imas ljude koji su zaradili pa voze i obuku sta zele, al njih ne vidjas po kaficu.[emoji2]

Ono što je činjenica da se u Beogradu ništa ne proizvodi (pogledajte listu izvoznika) i da se pokazalo kao tačno ono što su decenijama stalno tvrdili Slovenci i Hrvati ;)

Nego otišli smo daleko od teme - po meni nema opravdanja da se neke ikonice plate 1$ bez obzira ko gde živi i kolika mu je plata!

Poslednja izmena:
Nego kad se već priča o šopingu aplikacija, je l' sad sve radi ok na Google marketu? Kad sam otiš'o s Androida kod nas još uvek nisu mogle da se kupuju app pa me zanima jer bi mi i to bio jedan od faktora za sledeći tel. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno