Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

ljudi ajde malo da apelujemo na kopernikusovce da malo bolje rese pitanje struje u svojoj mrezi. Daju kablovsku za dz u zameni ako im date struju za pojacivace. E sada glavna *******cija nastaje kad taj neko ugasi sklopku da radi nesto po kuci, recimo da menja neki utikac ili prekidac ili nesto trece, e onda veliki broj korisnika ostane i bez kablovske i bez interneta koji papreno placaju. Mislim da je to veoma glupo resenje iako imaju najbolju infrastrukturu u odnosu na ostale provajdere. Zar je toliko problem da se postave strujomeri na bandere i da direktno imaju svoju struju i ne zavise od nikoga. Mislim da je krajnje vreme da pocnu da se ponasaju profesionalno. Po meni nije to neka velika usteda ukoliko postavljaju po kucama strujomere u zamenu za kablovsku, potpuno bezveze i potpuno amaterski a tako im malo fali da budu odlicni. Neznam kakva su vasa iskustva i da li dolazi povremeno do gubitka kablovske i interneta i da li je ovo slucaj u celoj srbiji ili samo u Leskovcu.

Neko je pitao za Arenu 5, a ovo je njihov odgovor...

arena-5.png

E ovako, da se predstavim ja sam: (Kopirao sam sa 1 foruma kada sam se uclanjivao) Inace na ovom forumu sam mozda godinu ipo tu i pratim sve teme i desavanja ali nisam "ucestvovao" nego samo citao misljenja drugih)
Vise godisnje iskustvo. (6 godina)
IT Expert ElitE
Programiranje,Video&Audio Editovanje,Dizajn,Modeliranje,HTML,PHP,Java,C,C++
Youtube (3 godine)(https://www.youtube.com/user/NNDTutorials/videos)
Trenutno stopirao zbog lola :p
Poznavanje vise od 1250 programa.
Korisnik linux-a vec 2 godine
Drzim Hosting vec 3 godine (CS,SAMP,MC)
Radio kao Ri0t Support 2 nedelje.
Ukupno svuda radio kao support godinu dana.
Itd...
Ako zelite da znate vise o meni upoznajte me. Ovo je samo ukratko.
Igram lol oko 7 meseci trenutno sam bronza 1 (bio bronza 5)
Pravio sam pauze od 3 meseca.
SN me je doveo na ovaj forum.
I nadam se da cu vam pomoci i da ce mo se zabaviti.
GGHF
SeriousNND
AMD FX 9590 5.0 Ghz (OverClock) 8 Core
128 GB Ram (4x32GB)
HDD: 3TB
SSD: 1TB
GPU: Nvidia Geforce GT630
Net: Kopernikus ISP
System: Svi (stalno ih menjam)

E sada zanima me kako bi mogao da resim problem.
Zeleo bih TS Net+TV za 4000 din 100/2 Paket ali ne znam kako bi to radilo posto od moje kuce do centrale (poste) ima 650M.
Trenutno sam na Kopernikusu (kablovski net) i imam 50/2,5 paket koji je takodje 4000 uz to ide i tv ugovor 2 godine e sad sta je bolje ? Telekom nudi duplo veci DL ali je zato UL jadan (i + mora da se ima telefonska linija). Ja sam 200M (tacno merio) od centrale Kopernikusa i izvlacim 99% brzine znaci 6MB/s DL od mogucih 6250KB/s (50Mb/s) izvlaci 48 do 49.90Mb/s. E sad zanima me kako bi mi radio paket od 100 posto sam 650M od centrale + nemam tel. liniju i kako to ide? Molio bih za vase utiske i predloge.

Džaba tolike godine iskustva kad ti pitanje o telekom internetu postavljaš na Kopernikus temi :D
Moraš da imaš telefonsku liniju i za tu udaljenost pitanje je da li će da radi 50 mb a kamoli 100

E ovako, da se predstavim ja sam: (Kopirao sam sa 1 foruma kada sam se uclanjivao) Inace na ovom forumu sam mozda godinu ipo tu i pratim sve teme i desavanja ali nisam "ucestvovao" nego samo citao misljenja drugih)
Vise godisnje iskustvo. (6 godina)
IT Expert ElitE
Programiranje,Video&Audio Editovanje,Dizajn,Modeliranje,HTML,PHP,Java,C,C++
Youtube (3 godine)(https://www.youtube.com/user/NNDTutorials/videos)
Trenutno stopirao zbog lola :p
Poznavanje vise od 1250 programa.
Korisnik linux-a vec 2 godine
Drzim Hosting vec 3 godine (CS,SAMP,MC)
Radio kao Ri0t Support 2 nedelje.
Ukupno svuda radio kao support godinu dana.
Itd...
Ako zelite da znate vise o meni upoznajte me. Ovo je samo ukratko.
Igram lol oko 7 meseci trenutno sam bronza 1 (bio bronza 5)
Pravio sam pauze od 3 meseca.
SN me je doveo na ovaj forum.
I nadam se da cu vam pomoci i da ce mo se zabaviti.
GGHF
SeriousNND
AMD FX 9590 5.0 Ghz (OverClock) 8 Core
128 GB Ram (4x32GB)
HDD: 3TB
SSD: 1TB
GPU: Nvidia Geforce GT630
Net: Kopernikus ISP
System: Svi (stalno ih menjam)

E sada zanima me kako bi mogao da resim problem.
Zeleo bih TS Net+TV za 4000 din 100/2 Paket ali ne znam kako bi to radilo posto od moje kuce do centrale (poste) ima 650M.
Trenutno sam na Kopernikusu (kablovski net) i imam 50/2,5 paket koji je takodje 4000 uz to ide i tv ugovor 2 godine e sad sta je bolje ? Telekom nudi duplo veci DL ali je zato UL jadan (i + mora da se ima telefonska linija). Ja sam 200M (tacno merio) od centrale Kopernikusa i izvlacim 99% brzine znaci 6MB/s DL od mogucih 6250KB/s (50Mb/s) izvlaci 48 do 49.90Mb/s. E sad zanima me kako bi mi radio paket od 100 posto sam 650M od centrale + nemam tel. liniju i kako to ide? Molio bih za vase utiske i predloge.

kod kopernikusa nije bitno koliko si daleko od centrale, optika radi posao ko bog. Ja sam na skoro 3km od centrale i bez problema dolazi profi s xl paket, zato sto je optika na banderi,a od bandere 20m bakar do kuce. Jedina mana im je struja, sve zavisi kako su u tvom mestu resili taj problem, sve ostalo je perfektno.

Inace, havijer samo da znas pogledaj vreme posta zato sto sam ja 1. postao u temi za Telekom Srbija VDSL pa onda ovde jer me je mrzelo da cekam odg. pa reko ajde sto brze pa gde 1. stigne odgovor mozes pogledati ovde i uporediti datum i vreme.
Inace temu sam resio pa je mozes nadograditi ako hoces. :)
Poz

Davlab sta si hteo da kazes sa strujom da imaju neki problem?
Ja ne znam za to pa mi molim te kazi sta se dogadja :D

Davlab sta si hteo da kazes sa strujom da imaju neki problem?
Ja ne znam za to pa mi molim te kazi sta se dogadja :D

Kopernikus svoje uredjaje na banderama snabdeva strujom korisnika a u zamenu daje besplatnu kablovsku. Ovde kod mene u naselju su izgleda uradili los backup napajanja pa kad komsija koji im daje struju iskljuci sklopku onda nema ni kablovske ni interneta. Imaju extra infrastrukturu ali su to sa strujom lose uradili. Neznam kako je u drugim mestima sto se te problematike tiche. Inache ponudi im da im dajesh struju i smanjice ti rachun za cenu kablovske a ako malo pregovarash mozesh da umanjish i cenu interneta.

Ne znam,ali ja imam problem sa DOCSIS 3.0 Cisco uvek kada nestane struja ja ne mogu da dobijem validnu IP adresu probao sam reset na fabricka i opet nista. Zna neko resenje?

Ortak pre neki dan uzeo ovaj set top box što daju za digitalnu televiziju, pa me pozvao da mu pomognem da ga priključimo. Prilikom uključivanja istog pojavljuje se Kopernikusov logo, prilikom pretrage kanala pojavljuju se unapred predefinisane frekvencije, nema onih problema sa sortiranjem kanala kao kod mene (poređam ih po želji, a STB ih nakon par dana obriše). Verzija softvera je novija, tako da me interesuje gde li bih mogao da nađem ovaj update za STB. Da li bi STB "povukao" update ako bih ga mrežnim kablom spojio sa ruterom? Mogli bi bar ovi iz Kopernikusa da ponude update za STB na njihovoj web stranici.

Kopernikus internet je... ne dao Bog nikome... Znaci zadnjih par nedelja je znacajno usporen, bukvalno ni na Google ne moze da udje, ping oko 180-200. I jos mi pricaju kako sam prekoracio neki limit i kako sam "3 u Srbiji po potrosnji u Kopernikusu" i ja ih pitam kakve ima veze ako imam neogranicen protok i oni kazu pa ima.... I sta sad ja da radim? Ni do cega nije problem, kazu torrent ti je u pitanju, kad ti se preuzme ti moras da prekines seed i ja im kazem znam sta je seed i ave i iskljuceno je sve i oni i dalje kazu ma do toga je i kazu nekoliko dana poslacemo vam radnika i ne posalju. Uzas su...

Kopernikus internet je... ne dao Bog nikome... Znaci zadnjih par nedelja je znacajno usporen, bukvalno ni na Google ne moze da udje, ping oko 180-200. I jos mi pricaju kako sam prekoracio neki limit i kako sam "3 u Srbiji po potrosnji u Kopernikusu" i ja ih pitam kakve ima veze ako imam neogranicen protok i oni kazu pa ima.... I sta sad ja da radim? Ni do cega nije problem, kazu torrent ti je u pitanju, kad ti se preuzme ti moras da prekines seed i ja im kazem znam sta je seed i ave i iskljuceno je sve i oni i dalje kazu ma do toga je i kazu nekoliko dana poslacemo vam radnika i ne posalju. Uzas su...

Pročitaj uslove korišćenja i ugovor, ako nema odredbi o smanjenju brzine i sl., razne "polise fer korišćenja" pa ako toga nema, žali se Ratelu.

Bitno je da imaju novac za privatizacije (Radio Šid), a nemaju i ne žele da unapređuju ponudu TV kanala i svoju infrastrukturu ...

Ma daj, koji lažovi iz Kopernikusa... Šta oni očekuju da im korisnici rade sa Internet pristupom? Čitaju Blic i mail po ceo dan? Ona potrošnja koju je Mrljasana ostvario za avgust (do današnjeg dana) je ništa, nema 150GB ukupno. To je mizeran protok za 2015. gde jedan speedtest svuče 100MB podataka, YT klip u 1080p po 200-400MB, itd. Pa ovde na forumu skoro svi imaju veći dnevni protok od Mrljesane. A ono "3. u Srbiji..." - o maj gad, bože.

Za taj fup koji ti spominju, ako nije ugovorom naznačeno, mogu da obrišu pedu sa istim.

U prevodu, ponašaju se pilićarski i obično 90% pilićara propadne ili im dođe iz dupeta u glavu posle nekog vremena. Možeš kontaktirati ratel radi prigovora na operatera, ali ako nemaš drugi vid pristupa internetu, smaraj Kopernikus svaki dan da dođu i poprave problem (verovatno je neko čvorište/razvodna kutija/kabl u kraju problem). Ako to ne urade i net se raspada komplet, ostaje ti da prestaneš sa njihovim uslugama (ako hoćeš) i zatražiš jednostrani raskid ugovora bez plaćanja penala (ako si pod višemesečnim ugovorom). Ako prave neki problem pri raskidu ugovora, uvek se možeš obratiti ratelu i srediti problem pozitivno po tebe (pričam ti iz svog i iskustava drugih ljudi).

Ljudi ja ne znam vise sta da radim, i dosli ljudi danas i pregledali komp i sve, i oni i dalje kazu da je torrent i na kraju mene krive jer ja ne gasim torrent i kazem lepo da seedujem veci znaci kad krenem na spavanje oko 1 do 9-10 je na seedu i sad su mi u lice rekli a ne samo na telefonu da sam "3 potrosac u srbiji i 1 u okrugu". I oni dodju i obrisu mi torrente i kazu ajde sad pozovi ako bude lagovalo i ja ok, zvacu. I meni opet koci i nenormalno a nist na seedu. Sutra ih opet zovem pa da vidimo.

Овде је само питање да ли имају званичан или незваничан ФУП. Ако је незваничан и тебе окривљују, време је да их мењаш. Ја немам неку потрошњу али је нешто већа него ово твоје, једино сам у јуну имао 666ГБ јер сам тада пребацивао нешто на ру облак па за тих пар месеци послао 1Т. Сада ми је потрошња 100-400 гига месечно и нико ме не опомиње .... мада нисам код Коперникуса.

Kod koga si ti ? Ja razmisljam da predjem na mts jer oni i KCN su jedini u gradu. 1800din mesecno, 50/2mbps i tablet...

Video sam na drugom forumu da kopernikus postojećim korisnicima kojima ističe ugovor daje novi ugovor za 1450din mesečno ima net 12mb i digitalna televizija sa arena sport paketom.U Nišu.
Da li je ovo stvarno? Može li nešto slično za postojeće korisnike? Gledao sam na njihovom sajtu, nigde nema da piše da imaju arena paket?
Ovo je ekstra ponuda ako je stvarno moguće.

Jeste tacno je imaju 120 Digitalnih oko 10HD i 10 FullHD kanala i oko 67 Analognih kanala rade super sve cista slika signal odlican. (Smederevo)
Net imas u kopernikusu 50/2.5 Mb/s za 4000 din radi odlicno 6250KB/s torenti a internacionalni saobracaj do 6MB/s .
Ako ti cena ne odgovara uzmi FLAT Turbo paket za 1400 din dobijas 20/1.5 Mb/s realno ide 19.80-19.87 Download a upload 1.56-1.80 (daju vise nego sto pise sto je extra) :D (Ja sam licno testirao dok sam koristio taj paket)

Ahahahahha, 50/2.5Mb/s za 4.000 dinara, to je brate preskupo, za tih 4.000 dinara bih uzeo u MTSu 100/2.5Mbs

@Geteka, da dobija se Arena paket ukoliko obnoviš TV ugovor, ja sam obnovio TV ugovor i dobio sam STB uredjaj i imam sada Arenu sport

Nazad
Vrh Dno