Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Citac kartica(Card reader) ili touchpad proveri ima li najnoviji driver.

Ranije sam instalirao onaj Elan smart pad za touchpad, kad sam instalirao win10 on je sam preko update-a instalirao Elan..a sad cu proveriti card reader..

Jel ovo Windows sam vrši proces Defragmentacije?

Na laptopu dell E7440 (i7-4600U, HD Graphics 4400, Samsung SSD PM841 mSATA) na Windowsu 7 x64 je bio instalisan IRST 13.1.0.1058. Posle upgrade instalacije na Windows 10 vidim da je u start meniju zadržan interface (shell) od tog IRST to jest 13.1.0.1058. Međutim, umesto da je zadržao isti driver Windows 10 je instalisao driver 12.6.2.1000, a ostavio interface od IRST 13.1.0.1058 koji sada radi sa starijim driverom, a ne sa driverom iz svog paketa ? Zašto tako ?

Inače sve radi dobro.

Prilozi

• Dell Latitude E7440 SATA driver 2.JPG
    Dell Latitude E7440 SATA driver 2.JPG
    65.2 KB · Pregleda: 143
Ranije sam instalirao onaj Elan smart pad za touchpad, kad sam instalirao win10 on je sam preko update-a instalirao Elan..a sad cu proveriti card reader..

@spajz izbrisao sam realtek card reader..za sada se cini ok, hvala :)

edit: aaaaaa evo opet :S ja ne mogu da verujem..

Poslednja izmena:
Skontah da ne mogu da rezem diskove ekipa; cak sta vise dwd rw mi ne prepoznaje uopste, a kad udjem u nero stize sledece...kako resiti?

edit: probao sam par medijuma ali nece. CD-rw mi radi bez problema (bd rw nemam ni jedan da probam).

Prilozi

• Screenshot (3).png
    Screenshot (3).png
    731 KB · Pregleda: 157
Poslednja izmena:
Pa ne znam da druge programe, nero koristim zadnjih 15god...mozda ova verzija nije podrzana pojma nemam. Znam samo da me je pitao windows kad sam ubacio prvi put dvd rw da li hocu da bude prepoznat kao usb flash ili neka druga opcija!?!

Nakon ovih zakrpa vratio se bug sa search i start menijem.
A i u par navrata se sam upalio kad je bio potpuno ugašen.
Zanimljivo...

Daj recite mi da nisam jedini sa ovim glitchovanjem zvuka, tako bi i opisao taj zvuk, "glitch", znate verovatno na sta mislim. Desi se jednom dnevno sigurno, totalno random tokom gledanja nekog sadrzaja (mp4, avi, youtube..)

Pa ne znam da druge programe, nero koristim zadnjih 15god...mozda ova verzija nije podrzana pojma nemam. Znam samo da me je pitao windows kad sam ubacio prvi put dvd rw da li hocu da bude prepoznat kao usb flash ili neka druga opcija!?!
Lako je ustanoviti, isprobaj rezanje iz windowsa (desni klik na neki iso na primer pa burn).

Daj recite mi da nisam jedini sa ovim glitchovanjem zvuka, tako bi i opisao taj zvuk, "glitch", znate verovatno na sta mislim. Desi se jednom dnevno sigurno, totalno random tokom gledanja nekog sadrzaja (mp4, avi, youtube..)
Ja sam ti rekao da nisi jedini i da se meni dešava.

Meni se dešava da kad kliknem na start button da se ništa ne dešava. (Mogao sam i bolje da definišem rečenicu, a ne ovo dešava - ne dešava haha)

Jos uvek nisam dobio apdejt na win 10 probacu preko njihovog media creation Toola da napravim butabilnu verziju win 10 samo nemam pojma da li da izaberem win 10 pro bez ili onu sa N? Imam instaliranu win 7 64 bit Ultimate verziju.

Izaberi Windows 10 Pro x64, bez N. N verziju biraš samo ako je i tvoj prethodni OS N verzija.

@spajz izbrisao sam realtek card reader..za sada se cini ok, hvala :)

edit: aaaaaa evo opet :S ja ne mogu da verujem..

Vraca ti svoj driver Windows 10 moras ovo uraditi:

9ikfdcu.png

I nakon toga obrisati ga i instalirati ovaj:

http://alldrivers.ucoz.net/news/rea..._reader_drivers_6_3_9600_28151/2014-06-05-461

Ako opet izlazi onda nije do njega , neki kazu da su resili problem instalacijom ovoga https://software.intel.com/en-us/android/articles/intel-hardware-accelerated-execution-manager

Ljudi,na kompu sam do 29.Jula imao win7 ultimate,daz loader aktivacija.
Odradio sam win10 upgrade i nakon par sati mi je windows bio aktiviran.
Sinoc sam odradio clean install sa ein10 enterprise N LTSB.
Sada mi dole desno stoji poruka Activate Windows....
Kako da ga regujem sada ?

Da li postoji activator za Enterprise N verziju i koji intel rapid da skinem za ssd za msi p45 platinum za win 10 ?

Ljudi,na kompu sam do 29.Jula imao win7 ultimate,daz loader aktivacija.
Odradio sam win10 upgrade i nakon par sati mi je windows bio aktiviran.
Sinoc sam odradio clean install sa ein10 enterprise N LTSB.
Sada mi dole desno stoji poruka Activate Windows....
Kako da ga regujem sada ?

Odradi clean install sa Win 10 Pro i povući će sam prethodnu aktivaciju.

Pa kad kliknem desnim klikom imam samo opciju burn wit nero express ;)
Instaliraj cd burner ili bilo koji drugi prog za narezivanje pa probaj sa njim.
Ili deinstaliraj privremeno nero, pa isprobaj sa ugradjenom windows alatkom.

Jel postoji neki program da proverava ažurnost i valjanost svih drajvera na 10-ki?

Код мене се апгрејд мало чудно понаша а можда сам и ја ту помогао. Јуче је почео да довлачи фајлове, направио онај фолдер $Windows.~BT од око 6,5GB и ућутао се. После мало разгледања видим да по сваком рестарту безуспешно проба апгрејд на 10 и кад сам потражио инфо, предлог је био да се обрише садржај фолдера c:\Windows\SoftwareDistribution\Download\ па ће одмах да крене даље.

Тако је и било, одмах је кренуло (под апдејт опцијом) довлачење десетке, после тога апгрејд и на крају је све прошло, програми углавном ту али ... под Product key пише онај са 3V66T на крају, што је ваљда неки генерички кључ. Да ли то тако иде или је требало да остане онај који је био на 7 Ultimate? Иначе пише да је активиран и све остало, као што је било и на активираним инсајдер верзијама.

Vrh Dno