Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
mensi su ljudi koji vole friends, preporucili i Coupling, i Man Behaving Badly.

Man Behaving Badly sam navatao par puta na teve-u, i iskreno smejao sam se u par navrata ali nikad nisam gledao celo. zaista "ne znam" da je toliko dobra koliko je neki hvale, i probacu da odgledam nekad.

Jao sta ti pricas 🙂 Naravno da je dobra, obe su.

Kad se malo bolje pogleda sve te komedije su na isti kalup. Sve imaju i cinizma i ironije, gledaju da ismejavaju ljudske osobine i ponašanja, razlika je samo u intezitetu. Npr. Čendler je cinik, ali ako ga uporedimo sa Blackadder batlerom iz viktorijankog serijala, Čendlerov cinizam je limunada. Isto tako se mogu uporediti Džoji i princ.

Poslednja izmena:
Naravno da su na isti kalup. Pa nemas ti bas mnogo stvari koje su univerzalno smesne (makar donekle da bi serija/film bili uspeh i terali dalje). Ono sto se donekle razlikuje i donosi raznolikost serijama/filmovima pa ih uopste gledamo su :

- Nova lica
- Razlicite sekundarne karakterne osobine (primarne moraju biti iste)
- Razlicit redosled dogadjaja (sve se isto desava kad se analizira, samo razlicit redosled)
- Drugo okruzenje

Ove stvari unose raznolikost i serije ne lice bas jedna na drugu, inace kad se sve stavi na papir dovoljo bi bilo odgledati jednu. Ali razliciti likovi razlicito glume i postavljaju se, razlicito shvatas fore itd itd...

Kako si se dobro setio Black Adder-a. Britanski humor u maksimali. Prvi serijal je jedino da se "istrpi" jer je Black Adder mnogo "slinav" ali posle toga krece ludilo i njegova uloga postaje bolja u svim ostalim serijalima, a gostujuci likovi su savrseni, od Miranda-e Richardson koja tu realno glumi najbolju ulogu u zivotu (princeza u trecem serijalu) , pa do fenomenalnog Hugh Laurie-a koji je maksimalna komedija u serijalu WW2. Boldrik nezamenljiv.

Svi kojima se svidja South park tip serija , da gledaju Brickleberry.

Serija je za one koji vole rasisticke , seksisticke fore , crni humor i sve atipicno za tipicnog Djoleta.

edit. Black Adder je isto odlican , ali po meni tek od druge sezone. Nisam voleo ni Mr. Bean-a , jer mislim da Rowan Atkinsonu bolje stoje snobovske uloge nego da se blesavi i glumi retarda ( zbog koga se engleski humor jedva izkovitlao iz ambisa ).

Poslednja izmena:
Odgledao skoro Torchwood pa sam, logicno, presao i na Doctor Who (od 2005.). Trenutno sam na pola druge sezone i pitam se zasto ovo nisam poceo ranije da gledam. :d

Meni je i prvi deo blackaddera bio odličan. Trebalo bi uzeti u obzir da su atmosferu tog srednjeg veka pravili po onom po čemu im je blizak, a to su razne priče, mitovi i legende iz literature tog perioda, zato i izgleda tako arhaično.

Poslednja izmena:
Serija sa naj napadnijim izvestacenim/nametnutim humorom je The Big Bang Theory, ubedljivo najgore nesto sto sam ikad video

Prvih nekoliko sezona mi je skroz ok.Ali ova zadnja sezona mi se toliko smučila da sam prestao da je gledam.Inače vidim da mnogi ovde gotive britanski humor. Do sada mi se samo jedna britanska serija svidela a to je Friday Night Dinner.Opake služavke nisu loše. Inače ne znam koju bi dobru komediju odgledao,pokušao sam i Anger management ali mi se ne sviđa.
Under the Dome sezona koja je u toku je toliko losa da nemam reci. Ni prosla nije bila bogzna sta ali ova...............scenaristi ne znaju ni sta rade vise
U04fx7Q.gif
Ja sam već u toku druge sezona batalio.Nakon fenomenalne prve sezone da ovako upropaste,kao da je neko drugi preuzeo seriju.Treća sezona je potpuno besmislena.

Poslednja izmena:
Prvih nekoliko sezona mi je skroz ok.Ali ova zadnja sezona mi se toliko smučila da sam prestao da je gledam.Inače vidim da mnogi ovde gotive britanski humor. Do sada mi se samo jedna britanska serija svidela a to je Friday Night Dinner.Opake služavke nisu loše. Inače ne znam koju bi dobru komediju odgledao,pokušao sam i Anger management ali mi se ne sviđa.

Ja sam već u toku druge sezona batalio.Nakon fenomenalne prve sezone da ovako upropaste,kao da je neko drugi preuzeo seriju.Treća sezona je potpuno besmislena.

Ja sam jedva finalnu epizodu prve sezone pogledao do kraja. Sve do te epizode je bilo i više nego solidno, i onda mi neko ovde reče da ni ne pokušavam sa drugom ... Šteta. Zato me npr. veseli što se Banshee završava pre nego što je zamišljeno 😉

Pogresna tema 😀 ?

... telefondzije ce unistiti ovaj forum skroz 🙂 kad vidim mobil link bljak :S: ...jos pogresan tred, uzas pravi 🙂

Ne znam ljudi, ali ako ćemo o američkim a-ha-ha serijama meni od ove nema dalje: Seinfeld

La Gomorra

Oduševljen sam serijom...brutalna i sirova...bez ulepšavanja....
Prvih 5 epizoda sam odgledao u jednom dahu....

Kako niko ne pominje Lilyhammer? Steven Van Zandt iz Sopranosa u glavnoj ulozi, mesto radnje Norveška 🙂 prva sezona jaka, druga skroz čudna na pozitivan način, treća sezona u toku.

Kako niko ne pominje Lilyhammer? Steven Van Zandt iz Sopranosa u glavnoj ulozi, mesto radnje Norveška 🙂 prva sezona jaka, druga skroz čudna na pozitivan način, treća sezona u toku.

Odlicna serija. Treca sezona nije u toku nego je zavrsena jos u decembru 2014, cini mi se, netflix izbacio sve epizode.

Pripazite kod zadnje epizode The Strain-a. Gledajte da piše propper ili Fix. Ja sad gledam neku koja je totalno out of sync, piče reklame ... Plus epizoda dosadna 😀

[YOUTUBE]M7x4Q04eRj0[/YOUTUBE]

Dark Matter -

Serija ima mnogo elemenata "cheezy" zabave ali mi je nekako od aktuelnih najomiljenija. Bio sam u pravu za Androida, ali sam omanuo za Raza crew jer sam bio ubedjen da su svi klonovi.

Neko je bio rekao da je 3 odlican glumac, zapravo jeste. Ne znam lika, nikad pre ga nisam gledao a nosi ulogu ekstra, bas bas ima neki shmek. Crnja (six) se isto pronasao u ulozi posle godina sporednih uloga.

najvise mi se svidja ---

sto ce na kraju da ispadne da su svi clanovi Raza-e zapravo ljudi sa visokim moralnim kodeksom i pravednici, umesto da su ono sto ih u medijima predstavljaju.

Poslednja izmena:
Crnja je imao glavnu ulogu u Continuumu 🙂 Ali u Strainu ima sporednu 🙁 Steta, dobar je glumac.

3 mi je licio na Bobby-a iz Cougar Town (reci da ne deluje, cik 🙂), ali ispalo je daje bio recurrcing uloga u Lost Girl 🙂

Pa vec je vidjeno da niko od njih nije pravi negativac-kriminalac, mada ce na kraju verovatno ispasti da je One krivac za sve 😉

Poslednja izmena:
Bas volim Dark Matter. Nadam se da ce dobiti drugu sezonu.
Svi kao ekipa su mi odlicni sem keca.

Najbolja je android. Android hipohondar 😀

Poslednja izmena:
Ako prave nešto po knjigama onda neka prave po knjigama kako su one napisane (ili uz neka manja odstupanja), a ako već hoće da prave nešto svoje onda neka se bar potrude da budu skroz originalni a ne da uzmu nešto i od toga naprave neku splačinu, ni tamo ni ovamo - a Under the Dome ili The Strain su na kraju baš to ispali... Doduše Strain još i manje...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno