Rio
Čuven
- Učlanjen(a)
- 03.03.2005
- Poena
- 695
Ja npr. ne poznajem nikog ko je siromašan, a da je otišao (ne računajući 90-e, i vreme azila i izbeglica). Svi koje sam upoznao su visokoobrazovani, a pre svega pametni i sposobni ljudi, tako da su i u Srbiji živeli sasvim pristojno. Postoje i mnoge druge stvari osim para zbog kojih se neko odlučuje na takve korake...
Ja znam dve petoclane porodice, i druga mog brata koji su otisli u Ameriku. Jedna porodica sa visokoobrazovanim roditeljima, ali siromasna (uslovno receno, vozili skroman automobil preko 10 god starosti, morali da ekonomisu oko svega, ali nisu bili blizu gladovanja), druga porodica u kojoj su roditelji sa srednjom skolom, siromasniji od ove prve, ziveli u stanu sa svojim roditeljima, a sa troje dece, itd. I drug mog brata cija porodica jeste bogatija od ove dve, ali svi osim njega su ostali u Srbiji. On je otisao posle srednje skole na studije, i ostao tamo.
Znam i neke ljude koji su otisli u Norvesku, i jednu devojku koja je u konacnim pripremama za odlazak, a mozda je i otisla do sad, i niko nije ni blizu bogatog niti su imali sjajnu perspektivu.
I na kraju krajeva, ja sam samo pokusao da dokazem da neko ko postane milioner nije glavni kandidat da ode iz drzave. I to sam rekao zbog teorije da je tesko naci dobitnike "sedmice" jer su odavno pobegli iz mocvare. A vi se hvatate za sporedne stvari i dokazujete nesto u kontekstu koji nema veze sa temom. Pa jasno da ljudi koji nemaju sta da jedu nece imati ni pare da odu u Ameriku i snadju se tamo do nalazenja posla, ali bogati ljudi se retko odluce na odlazak (deca bogatih ljudi su druga stvar)