Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Poslednja izmena:
Problem je samo što ne proverava mejlove sa svih naloga odjednom..

Kako ne proverava ? Čim stigne mail pojavi se notifikacija . Imam gmail I outlook nalog I čim mi stigne poruka pojavi se notifikacija, možeš u podešavanjima da namestiš I baner I zvuk .

E dobar ovaj savet za isključivanje pa uključivanje fast boot-a , sada se munjevito pali I na hard disku :)

Poslednja izmena:
Znao sam! sve mi do sada prolazilo i radilo perfektno.
Kada su poceli da krpe ono sto radi tu su me docekali.
Jedna od zadnjih zakrpa mi prepolovila graficke perfomanse.
Sve radi, sve ok..samo igre su pod rucnom...:d

O čemu se radi sa ovim apdejtovima, pogotovo za Office Ne mogu od sinoć ni jedan da preuzmem jer sevzakuca, evo sad 12% sat i po vremena stoji. Jeli moguće da je server ili je možda nešto drugo.

Zdravo ljudi,
Da li neko ima sabertooth 990x r2? Na zvaničnom sajtu nema nijednog utila ni drajvera za 10ku, pa ne znam šta bi trebalo koristiti.

Skoro svi drajveri, barem što sam ja probao, od windowsa 8 rade i na windowsu 10 a bogami neki i od windowsa 7. Zato Asus i ne izbacuje nove. There is always reason WHY "-)

Da javim da mi Novi AMD drajveri nisu pomogli oko problema sporog paljena racunara na 10-ci,zaista ne znam sta da radim...
Kod mene win10 podize sporo ali to je bilo i u win7 i u win8 jer sam uradio disable fast boota. Ovo sam uradio namerno jer imam dual boot sa vise linuxa i NTFS particije
ostaju nezatvorene ako je aktivna ova opcija. Bez gasenja te opcije i brisanja hibernate fajla nemoguce je iz linux pristupati NTFS particijama.
Mislim da sam to uradio u reg bazi jos u win7 jer sad te opcije nemam ni ponudjene u win10.

Resio sam problem nepojavljivanja Catalyst control centra, nasao sam ga na strukturi gde su drajveri i rucno instalirao.
Problem oko netwok kartice i nestajanja gateway resi sam tako sto sam stavio dodeljivanje IP na automatsko a samo
DNS servere dodeljuje rucno. Ovo mi se ne dopada ali to je resenje.

Sto nece ova prokletinja da ugasi defendera sa ovim podesavanjima?

Press WINDOWS KEY + R or right-click start and choose run

Type gpedit.msc - Click [ok]

Select Computer Configuration
Click arrows
> Administrative Templates
> Windows Components
click Windows Defender
On the right hand side - double-click "Turn off Windows Defender"
Click (o) Enabled
Click [ok] button

reboot your computer

Check if Defender is disabled
Click start, settings, Update & security
Windows Defender

It should be all greyed out and unable to modify.

Sve to uradim i resetujem racunar i kada udjem u win defender je idalje aktivan! Kako da ga ubijem? Prosli put sam sve to oradio i nije bilo nikakvog problema a sada ne znam ni sam koliko sam puta probao i nece da ga ubije!?

Kako namestiti okvire oko programa-prozora, izabrao sam temu ali okvir mi se ne dopada, ponudjeni jako su ruzni.

1. Na clean instal sam sa registrovanim rtmom, jel mogu da iskljuchim get insider builds ili neshto time gubim ?
2. Od kad se meri boot time? (da znam za koliko mi se dize iz reseta posto je na 8.1 leteo)

Koliko sam skapirao svaki AV program gasi Defender, cekam doradjeni ESS za win10.

Sto nece ova prokletinja da ugasi defendera sa ovim podesavanjima?

Press WINDOWS KEY + R or right-click start and choose run

Type gpedit.msc - Click [ok]

Select Computer Configuration
Click arrows
> Administrative Templates
> Windows Components
click Windows Defender
On the right hand side - double-click "Turn off Windows Defender"
Click (o) Enabled
Click [ok] button

reboot your computer

Check if Defender is disabled
Click start, settings, Update & security
Windows Defender

It should be all greyed out and unable to modify.

Sve to uradim i resetujem racunar i kada udjem u win defender je idalje aktivan! Kako da ga ubijem? Prosli put sam sve to oradio i nije bilo nikakvog problema a sada ne znam ni sam koliko sam puta probao i nece da ga ubije!?

Pokrenuo si gpedit kao admin?

Upgradeovao sa 8.1... generalno sve prošlo ok, čak i tradicionalno bagoviti HP1010 radi (doduše nisam još probao dvostranu štampu).

Napravio sam se pametan i komandom

Get-AppxPackage -AllUsers | Remove-AppxPackage

sam obrisao sve moderne aplikacije... u 8.1 je ostavljao store... u 10 je obrisao i store. Neki način da reinstaliram store? Vidim da mi je kalkulator automatski ponovo instalirao kada sam probao da ga pokrenem.

Ma nije bitno da li ga pokrenuo kao admin ili ne on mora da ga ubije! Pokretao sam ga kao admin i samo ovako sam ulazio ali je nekim cudom odbijao da se ugasi ali evo sada sam jos jedared pokusao i konacno je prihvatio da ga ubije. Da sam ranije dosao ovde to da napisem ranije bi prihvatio, je*em ga tvrdoglava.

Untitled.jpg

Nego sta je ovaj zaokruzeni process? To vidim da se cas pojavi pa cas nestane!

Poslednja izmena:
Šta se zezate sa tim defenderom, lepo Kaspersky Internet Security i sve radi ok, a defender je isključen (http://www.kaspersky.com/trials?icid=utility_menu_trials_COM)

kis2015.png

2.png

Poslednja izmena:
Pa zezaju se Defenderom da nebi imali nijedan AV a ne da se opterete nečim još više. Svaki AV će da ugasi Defendera, nije u tome problem.

Pa bas zato sto necu da se zezam sam ga i iskljucio! Iskljucio sam jednu skalamerio da bih ukljucio drugu skalameriju! Neka hvala, vec godinama unazad nemam nikakav antivirus u racunaru i voleo bih da tako ostane.

Znam gde idem i znam gde sta skidam tako da mi jos ta skalamerija koci komp a svi znamo koliko je kaspeski uporan ko mazga tako da mi on ni pod tackom razno ne treba u racunaru pa ni da oni meni placaju da ga koristim ne bih pristao.

Poslednja izmena:
Ne koristim ga ni ja 24h, kada se nešto čudno dešava ili kada ti neko dođe i donese fleš iz kopirnice (računaj jedan fajl da ima 2 virusa :)) npr onda je potreban ...

Koristis ga sa trael reset ?

Da, na svakih mesec dana odvojim minut i odradim reset , mada ima i ključeva (ali kod njih se nikada ne zna koliko će da traju)...

1. Na clean instal sam sa registrovanim rtmom, jel mogu da iskljuchim get insider builds ili neshto time gubim ?
2. Od kad se meri boot time? (da znam za koliko mi se dize iz reseta posto je na 8.1 leteo)

neshto nije u redu 360 ts mi pokazuje 41sec od paljenja racunara, to nije suludo ?

Ova tema dobija gomilu stranica svakog sata, pa ljudi osim ako je ne prate aktivno propuste bitne stvari.
Gornje informacije su više puta spomenute (a i ove donje što ću ih dopisati), ali šta se može, veliko je interesovanje za win 10 i postovi u ovoj temi se samo nižu..

Očekujte probleme.
I prilikom svlačenja updatea, i prilikom instalacije, a i kada instalacija/upgrade uspe ne očekujte da će aktivacija uspeti iz prve i odmah.
Microsoftovi serveri su u haosu...
Ako želite minimum šansi za probleme ne radite upgrade sada... a ako ćete raditi upgrade sada pomirite se sa eventualnim višestrukim pokušajima i ostalim problemima prilikom upgradea.
Ne mora značiti da će problema biti, ali ako ih bude ne budite iznenađeni.

Ovo je mnogo dobar tip, prevashodno ovo boldovano.
Rekao bih da sve zavisi do sklopa ličnosti (čekanje momenat), ipak.. teško je odoleti.. neuroza je svakako prisutna.
Ja sam old school, čekam da mi sam ponudi, evo ide polako , danas je recimo nestao onaj tray gde mi kaže da mi je upgrejd rezervisan !
Kapiram da će ovih dana da iskoči i finalni popup da obavim i ja taj upgrejd.
Strpljen spašen !

A ne ne, svi koji mene poznaju znaju da kod mene u racunar ne ulaze tudji flesevi ili prenosivi hard diskovi a ako nesto moram da kopiram onda kazem da mi to posalju na email ili odnesem pisi brisi dvd pa na to mi narezu sta treba. Platio sam skolu dva puta sa tudjim flesevima i reko svima mrs nema ni jedan da vise udje moj komp. Svi imaju net pa kome sta treba dacu im link odakle sam skinuo pa neka sami skidaju ako im bas toliko to treba.

Ja sam i dalje na 10240 ? Da li da se instalira final win 10 ? Na koji nacin je najbolje ? Koji je build ?

Danas sam radio clean instal na laptopu posle upgrejda i iz nekog razloga mogu da imam samo c particiju.lepo sam bio podelio c 400gb d 350gb i kad je sve zavrsilo ja imam samo c.Kada sam delio particije sve sam odradio kako treba.u listi sam imao te dve particije,jednu rezervisanu za sistem kao i obicno i dve koje do sad nikad nisam video Recovery particiju i jos jednu takodje rezervisanu za ko zna sta.

Vrh Dno