Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Nikakav, vec to imas sto sad skida...
Ako hoces cistu instalaciju, skini iso sa insider sajta i odradi..
Skip key i prijavi se na nalog i gotovo.

Prostije od ovoga ne moze da se objasni!

Već dve nedelje pišem o Input Indicator-u i njegovom nestajanju, pored delay-a od strane taskbar-a.

A da uzmes da slikas pa mozda ce neko da prepozna bug pa ti kaze nesto vise o njemu!

Evo probaj ovo: http://www.askvg.com/fix-input-indicator-icon-comes-back-in-taskbar-notification-area-after-restarting-windows/

Jeste da je za Win 8.1 ali probaj ko zna mozda resis problem.

Poslednja izmena:
Posto sam insider, a instalirao sam sve moguce updates-e koje je Microsoft do sada izbacio, pretpostavljam da imam finalnu verziju.
Dosadilo mi je da budem insider, pa sam kliknuo na STOP INSIDER BUILDS.
Zatrazio mi je da restartujem PC, odmah sam otisao u podesavanja i kod aktivacije pise da je i dalje aktiviran. Dokle ce biti aktiviran?

Da javim da sam i ja uspeo, skinuo ISO preko Tool-a, Win7 home premium na Win10 Home proslo sve ok, svi programi i svi drajveri su tu kao da nisam ni radio upgrade, svaka cast MS za ovo.
Evo ja danas aktivirao moj windows 10 sa KMSpico,sa dva klika,aktiviran je do kraja januara.A jos sam i insider!:d
Pitanje, zasto KMS traje samo 180 dana? Planiram bratu da danas odradim Windows 10, ali ne znam koju metodu da izaberem, nema legalni sistem pa bi ili Win7 sa DAZ loaderom pa upgrade, ili da stavljam Win 8.1 sa KMS pa upgrade, sta mi je bolje da odradim? Da li ce u oba slucaja da istice aktivacija za 180 dana? I da li moze Win 10 Home na primer da se aktivira sa KMS-om, el probao neko, isto 180 dana?

Edit:
E da, imam jos dve masine sa Win 8.1 ali nije ponudio jos upgrade mada nisam ni probao nekih 2-3 sata, da li je nekom izaslo i da li ima fora da ga nateram da ponudi posto je skinuo sve fajlove jos sinoc?

Poslednja izmena:
Posto sam insider, a instalirao sam sve moguce updates-e koje je Microsoft do sada izbacio, pretpostavljam da imam finalnu verziju.
Dosadilo mi je da budem insider, pa sam kliknuo na STOP INSIDER BUILDS.
Zatrazio mi je da restartujem PC, odmah sam otisao u podesavanja i kod aktivacije pise da je i dalje aktiviran. Dokle ce biti aktiviran?

To ne moze niko da ti kaze?

Moze biti godinu dana a moze prilikom sledeceg restarta nesto da se smandrlja i da vise nije aktivan. Ko ce ga znati???

Već dve nedelje pišem o Input Indicator-u i njegovom nestajanju, pored delay-a od strane taskbar-a.
A ja ti vec dve nedelje pisem da imas problema sa grafickim drajverima...
Pitanje je bilo upuceno ljudima koji su odradili sad upgrade i nisu insideri..

Menjao sam kablove i sada radi ,ne sija vise lampica na kucistu ali mi je sada ubacio da imam flopi kojeg naravno nemam :)

Evo da ti bar ja potvrdim da se ista stvar dešava i kod mene, gubi ono SRP/ENG - izbor tastature posle reseta/gašenja :)

Zahvaljujem.

Samo još ovaj delay da se reši, mislim da ću danas upotrebiti opciju Reset PC.

To me i brine.
Imam mogucnost da se opet vratim na insidera, u podesavanjima.
A ako hocu clean install, da l' da se pre toga vratim na insidera, kako bi me prepoznao?

To sam hteo da čujem :)

Javljaj kako si prošao, mada biće to super ;)
Dreamspark mi je "last resort". Pošto skidam pro preko toola a došao sam do nekih 50%. Pa ako nešto zezne ili se oduži onda posežem za dreamsparkom iso rufke i lepota. Lepo je da ima na DS a možda mi ponudi i nadofradnju mada se ne nadam previše.

Pusti ga da"odrlja" svoje, posle je miran, tako on uvek kad se tek instalira.
Vidi da li si odobrio da Cortana koristi mikrofon..

Kada sam je aktivirao dozvolio sam korišćenje mikrofona I tražila mi je da izgovorim neku rečenicu.Hit mi je to što ona prikazuje kartice I ostale informacije,a u podešavanjima piše da nije dostupna u našoj zemlji,a dole ispod toga klizač pomeren na ON.Evo vidi:
q10.png
w10.png

Lepo čist hard i legalni retail ISO i nema bolje kombinacije...

Snapping
Snap a window left: Windows key + Left
Snap a window right: Windows key + Right
Snap a window to a quadrant: Windows key + Up or Down (after moving left or right)

Task View
Open Task View interface (to see all the virtual desktops you have running): Windows key + Tab
Switch to recent window (within Task View): ALT + TAB
Create new virtual desktop: Windows key + CTRL + D
Close current virtual desktop: Windows key + CTRL + F4
View the next virtual desktop: Windows key + CTRL + Right
View the previous virtual desktop: Windows key + CTRL + Left

A ja ti vec dve nedelje pisem da imas problema sa grafickim drajverima...

Posle tri driver-a, dva od strane microsoft-a (WU), jedan od strane AMD-a, čisto sumnjam. Desni klik radi kako treba.

imam win10 aktiviran,pokrenuo sam tool,instalirao je windows 10 na usb.
Da li sada mogu da ubijem hdd i instaliram win10 sa usb_a i da li ce on automatski biti aktiviran ili treba da uradim jos nesto ?

Ako odradim apdejt sa win 7 na win 10 preko win update-a, hoce li mi ostati app i data ili radi cistu instalaciju ?

Interesuje me kada mi stigne taj WIndows 10 dali mogu prvo da ga testiram preko VMware kao instalaciju da ga oprobam, ili se dobije automatski update na vec postojeci WIndows OS?

Ljudi morate procitati neku stranicu unazad... ponavljamo se u nedogled.

Mislim da mozes, pokreni pa probaj...rezervacija ti je ostala na nalogu.
Cekaj da opet ne omasis, jesi li rezervisao za free upgrade?

uspelo na clean 8.1 odmah upgrade 10ke bez ikakvih updatea i posle 3 min se aktivirao nakon instalacije. Dakle, sad je pitanje, da li moze sada clean install 10ke nakon sto je vec aktivirana, tj da li ce se automatski aktivirati onda?

Ako odradim apdejt sa win 7 na win 10 preko win update-a, hoce li mi ostati app i data ili radi cistu instalaciju ?

Pa prilikom instalacije ce te pita hoces da zadrzis sve fajlove ili da brise. Bar je tako bilo kada sam ja radio update sa sedmice na desetku ali sam ja radio iz windows-a sve.

imam legalan win8.zasto mi ne nudi upgrade? stoji mi ona ikonica "get windows 10" ali nemam opciju za upgrade. kada kliknem na ikonicu imam samo opciju "ok,notify me when ready" :(

uspelo na clean 8.1 odmah upgrade 10ke bez ikakvih updatea i posle 3 min se aktivirao nakon instalacije. Dakle, sad je pitanje, da li moze sada clean install 10ke nakon sto je vec aktivirana, tj da li ce se automatski aktivirati onda?
Hoce, ovaj put skip key...

Vrh Dno