Šta je novo?

Aplikacije za Windows Phone 8.0/8.1 , must have aplikacije ,diskusija

9e41a043ab6117e7af79092c972a478d.png
:D e dal je moguce da si to tek izvalio :D
Moze i kad je kamera u portet modu ;)

Eto, sta da se radi;) Znao sam da moze da se podesavaju opcije pojedinacno, ali ovo tek danas, iako sam bezbroj puta vidjao slike, kao npr ova tvoja...
Isto takodje sam se danas uverio koliko HDR mode moze da bude koristan, koristio sam proShot aplikaciju...

Ne da svasta moze da se uradi, nego ja post'o i umjetnik! :D

Prilozi

• WP_20150709_13_32_04_Pro.jpg
    WP_20150709_13_32_04_Pro.jpg
    718.6 KB · Pregleda: 230
Probaj da slikas neki pejzas kad je jako sunce, tek onda se vidi ogromna razlika...

Ja sam imao problem kada sam pokusao da instaliram Moj Telenor aplikaciju dok je u telefonu bila kartica operatera VIP; izbacivao je gresku. Tek kad sam ubacio Telenor karticu, mogao sam da instaliram.

Poslednja izmena:
to bi trebalo da je tako jer je aplikacija Moj Telenor namenjena Telenor korisnicima.

Ja sam isto US region i uopste ne mogu da pronadjem aplikaciju u prodavnici. Kada otvorim preko linkova koji su gore postavljeni onda mi se otvori u prodavnici ali ne moze da se instalira jer nije dostupna za moj region. Tako da je sve do regiona :D Inace i ja sam nedavno provalio ovo za kameru :D

Koji browser biste mi preporucili? U poslednje vreme IE crashuje nenormalno, ne moze ni 5min da izdrzi.

Skoro je Opera Mini dobila update ali to je daleko od IE mnogo je ogranicena ali steka mb na mobile data zato je ok,za ozbiljan pregle nije. Za mobile stranice moze da prodje, bice valjda bolji.

Probaj i Surfy i naravno UC Browser.

Pa svi browseri za wp crashuju! Meni je iskreno muka vise. Cak ni opera mini ne moze da se koristi duze vreme( kad sam imao java telefon, otvarao sam koliko sam hteo stranica i surfovao isto dugo, nikad se nije zatvarala). Ovde sad cim malo duze koristis browser, odmah crashuje, nebitno da li je ie, uc, opera ili bilo koji drugi...

Koji telefon koristis?
Meni na 1020 nikada IE nije kresovao ali nikada!

Hoće na telefonima sa 512MB rama da se gasi sam od sebe, meni se to dešavalo na 520 i 620 često, na 820 i 730 baš retko ali je umelo da se desi.

Koristim lumiju 520. Evo jutros, otvorim mondo samo naslovnu stranu, onda b92 naslovnu isto, zatim blic, tu otvorim vest, ie se ukoci i posle jedno 30s me izbaci napolje. Sve ove stranice sam otvarao u istom prozoru, history sam brisao pre par dana. Samo nemojte da kazete da je to zbog 512mb ram, posto se u svakoj raspravi potencira kako wp radi odlicno cak i sa toliko ram-a.
Iskreno, ovo mi se ne desava cesto sa ie, ali opera i uc -katastrofa, cim malo duze surfujem, pocnu da izbacuju...

Potrosnja IE je dosta velika i tu najvise dolazi do izrazaja nedostatak ram memorije. Edge ima mnogo bolje baratanje memorijom na telefonima ,prema nekim testovima cak 3x manje trosi. Kad izadje novi win 10 build bas cu istestirati ponasanje edge na 512 mb. Meni se ne desava toliko da puca,bas retko i kada se desi obicno je problem konkretno sajt neki. Blic je mozda problem,mondo,b92,imdb,fb,tv profil su sajtovi koje obicno koristim na telefonu i rade ok.

Poslednja izmena:
Ne znam, moguce, ali opet svi ovi sajtovi su prilagodjeni za mobilne telefone... Valjda ce skoro da izbace neki koliko-toliko stabilan build, pa da probam i edge...

Pa druze to sto ti hoces da tvoja lumia 520 radi kao 930 je nemoguce. U cjelokupnom radu telefona ne igra samo ram ulogu, nego i procesor, lumia 520 je najslabija u oba pogleda. Meni na Ativ S ie radi odlicno rijetko kad da me izbaci samo kad udjem na neki tezak sajt, ali i kod mene je u pitanju dual kor procesor i 1 gb rama, nije neka seeca ali jos uvjek radi dobro!

007ec3f0f722738fa26a4f92ab0bdcf9.png

Loool wtf bio update za Lumia Cameru sada je ikonica tako odvratna,sta su koj moj menjali onu... I tile od LC je sada providan. I cini mi se da je brza na 1020 :D

Poslednja izmena:
IE na 730 do sad nikad nije pukao, uglavnom imam otvoreno pet-sest i vise tabova.

Sumnjam da IE crashuje zbog ram. Imam 640, valjda je 1gb dovoljno. Probao sam i reinstalaciju preko Windows Phone Recovery Tool i nije pomoglo.

Kako kome :) meni je i na telefonu ok.

Nego ludacka sinergija MS-a se nastavlja, izbacili update za Skype na droidu lepo su ga sredili malo drugaciji dizajn a WP nista i dalje.

Pa ako meni treba flagship telefon da bi bih otvorio najobicniji sajt, koji je uz to i optimizovan za telefon, onda svaka cast tom sistemu...
Da li je tacno da ove lumia aplikacije(camera,storyteller...) ne mogu da se instaliraju na w10 mobile, posto sam video na jednom forumu da covek ne moze da ih instalira, kaze da nisu dostupne?

IE ne puca tek tako, moze jedino da ga obori neki sajt... sto uopste nije cudno za sve browsere bili mobile ili bili za PC

Windows 10 jos nije izasla zvanicna verzija tako da neke aplikacije jos nisu izbacene za istu

Da li nekome radi Microsoft translator posle jucerasnjeg azuriranja, a da mu je jezik na telefonu srpski? Kod mene nece, pokrene se, onda se ukoci i izbaci me na pocetni ekran. Do juce radio OK

Kod mene radi, do duse jezik mi je engleski. Probaj da restartujes telefon volume - i power dugme pa onda probaj. Cini mi se da ti je potreban jedan restart na telefonu, jer vise te stvari zeza.

Probao, i dalje ne radi. Mora da je zbog jezika, zeznuli su nesto...

Nije zbog jezika, stavio sam jezik na engleski i dalje nece. Verovatno je problem to sto sam imao instalirana 2 offline pack-a za jezike... Obrisao sam ga, gotovo ga i ne koristim pored modern translate.
Juce izaso update za calculator², sada izgleda odlicno!!!

Jesi li imao pre full verziju ili ne? Ako jesu onda idi na purchase i otkljucace se. Ne secam se kako je bilo u prosloj verziji, sta je sve radilo u free verziji...

Vrh Dno