https://www.pathofexile.com/theawakening
Za 5 dana izlazi ekspanzija Awakening, nakon 2 meseca beta testiranja. Sta sve donosi novog i sta sve ispravlja:
- kompletan cetvrti akt
- 20 novih skill gemova
- 110 novih unique itema
- redizajn pasivnog drveta sa soketima gde se ubacuju jewels, novi tip predmeta (postoje magic, rare i unique jewels i na njih se primenjuju orbovi na identican nacin kao i kod postojecih predmeta)
- novi tip oruzja - Maraketh weapons
- novi tip predmeta - Divination cards, koji omogucava lakse farmovanje specificnog itema
- redizajn mapa i nove mape do 82 levela
- rebalans postojecih aktova, quest-ova, quest reward-ova, boss-ova
- dve nove lige koje startuju cim izadje expansion: Warbands i Tempest
- filteri za iteme na zemlji
- brojna quality of life poboljsanja vezana za chat, stash, opcije, ingame clock...
- kompletan redizajn mehanike igre (life leach, atack speed, critical..), svih postojecih skilova i unique itema
- resen desync! Awakening donosi novi netcode i uvodi tzv. Deterministic Lockstep Mode koji resava desync ali je potrebno da je latencija niza od 100 milisekundi. Osim toga stari Client Predictive Mode je znatno unapredjen tako da je sada znatno bolji nego ranije. Takodje su instalirali nove servere na drugim lokacijama sto bi trebalo da smanji latenciju (mislim da smo se mi prijavljivali na servere u Amsterdamu a sada su ubacili u Frankfurt sto je nama dosta blize).
Awakening nosi 2.0 radnu verziju. Svaki aspekt igre je usavrsen i unapredjen. Mislim da se u petak a i za vikend ocekuje masovno prijavljivanje igraca, raniji rekordi istovremenog broja online igraca ce definitivno biti probijeni pa prvih nekoliko sati ocekujem pucanje servera