Šta je novo?

Path of Exile

@Oki
Matori sto bi voleo jedan dan da navratis na TS pa da izblejimo ko ljudi, ispricamo se i zaebavamo kao nekada - AAH SUPRAAAAA..
Jer vise razumem svog adolescentnog junky sina nego ovo sto si gore napisao na nekom fantasy language-u
:D

Poslednja izmena:
Tornado Shot so OP :)

Igram TShot Rangera na Tormentu, leveli stizu ko blesavi. Trenutno sam 82 i planiram first Atziri run na 85, videcemo vec.
Juce igrali Zana rotation, bio neki lvl 78 i ostao sam sam da cistim Pourjoy... svi smo bili lvl 70-80, i svi ostali poginuse, ranged je so op u PoE.

Mogu da zamislim kakav je sa dobrim Harbingerom. Ja sam uzeo neki 300dps 8,6 crit Decimation Bow za smesne novce, za sada radi posao.

Ja imam harbinger oko 320 pdps 8.8 crit i meljem :D

Konachno lep osecaj da ides i da sve topish.. sada sam lvl 87 sto je skroz ok ;)

Pokusavam da kraftam 5l ilvl 79 Harbingera, eh da mi je jedno 1000 Alternations. :)
Neverovatno kako nista dobro da uleti. Bio je jedan tyranical ali drugi stat skroz krs, pa jos i Regal nije bio ok.
Hocu neki od bar 400dps, pa da mi ostane za standard.

Inace, stigao do 89 levela opusteno, ali bas slabo igram u zadnje vreme.

To ti pricam.. znaci igra leti uz tshot build.

Kako si prosao sa atziri? ima onaj momenat za reflect kada mora da se pazi u medju fazi i to.. jel dropovala nesto :D

Imam par sacrifice setova spremnih za nov luk, nisam jos probao. :)

Jos i gemove levelujem, pola njih sam upgradovao na 20Q pa da budu bar lvl 19.

Mada vec znam oce li da baci nesto pametno, bitcharka je k'o Kadala u D3 :D

Mozemo malo da vrtimo 78 mape kad se merguju lige, da picimo zajedno ka 100 lakse je :)

Ma ja sam pojeo ***** sto nisam kreirao lika u Tormentu odmah al ajde.. Iskren da budem trejdovao sam svoj dagger za 6L bow na standardu i odatle je sve pocelo.. Nisam siguran da li i kako bi brzo dosao u toj ligi a iskreno malo mnogo me smara da sve iz pocetka radim..Jel barem bolji drop u Torment ligi u odnosu na standard? Ne mislim na drop exalted-a to je uvek ****** nego generalno itemi i kraft ili je sve i dalje jedan ogroman RNG lonac gde nema apsolutno nikakvih pravila?

btw mislim da je kraft bow-ova sada ****** jer ne mozes da imas kao legacy itemi one duple rolove i slicno...kada samo pomislim da bih i te mastere morao da guram opet sve na lvl 7-8 baca mi se pegla.. to je tako glupo uradjeno da nemam reci.. ajde ona Tora ili eventualno Vorici i Eleron jer je relativno brzo, dok onaj Haka i Catarina su mi pakao.. uvek ih preskacem jer smaraju

Prilicno su ubrzali levelovanje mastera, mada vecinu od njih nije ni potrebno dovesti do lvl 8, i 7ca radi posao za vecinu bitnih modova.
Mada meni su vec svi lvl 8, ide bas brzo, pogotovo sa global 820 kanalom gde se samo masteri cepaju u rotacijama i daju free.

A drop ko drop, jos je gori posto uvode nove junky unique iteme, pa je dobrih procentualno sve manje. Imam dva 85+ lika na Tormentu, i najbolje sto mi je palo je Abyssus.

Meni je inace to najzanimljiviji deo nove lige, da jurim bis iteme i sam craftam u prvih par nedelja dok nesto ne padne. Pa da polako gomilam Chaose za Rat's Nest. :D
A u sledecoj ligi cu definitivno rolati Rangera kao prvog char. :)

Poz ljudi, da malo dignem ovu temu :)

Jel barem bolji drop u Torment ligi u odnosu na standard? Ne mislim na drop exalted-a to je uvek ****** nego generalno itemi i kraft ili je sve i dalje jedan ogroman RNG lonac gde nema apsolutno nikakvih pravila?

btw mislim da je kraft bow-ova sada ****** jer ne mozes da imas kao legacy itemi one duple rolove i slicno...kada samo pomislim da bih i te mastere morao da guram opet sve na lvl 7-8 baca mi se pegla.. to je tako glupo uradjeno da nemam reci.. ajde ona Tora ili eventualno Vorici i Eleron jer je relativno brzo, dok onaj Haka i Catarina su mi pakao.. uvek ih preskacem jer smaraju

Pa, jeste bolji. U Tormentu imaš one spirits koji ispljunu loot. Nema toga u standardu :)

Što se tiče exalted orbova, oni padnu, jedino su ogledalo i eternali zaista toliko retki.

Spirit je napisao(la):
A drop ko drop, jos je gori posto uvode nove junky unique iteme, pa je dobrih procentualno sve manje. Imam dva 85+ lika na Tormentu, i najbolje sto mi je palo je Abyssus.

Hej, mislim da ovo nije tačno. Unique itemi imaju svaki svoj droprate, i na šansu da dropuješ recimo Drillneck ne utiče da li ima recimo 10 drugih bezveznih quivera. Štaviše, ne toliko davno su povećali dropove za unique iteme za bukvalno 100%, tako da su dropovi danas ludilo u odnosu na kako je nekad bilo.

Poslednja izmena:
Preteran dps je dobar samo za solo. Standard je generalno djubre, pogogtovu sto je tesko naci party. Ja sam se smorio sa lvl 95 jer je 96-ti nivo skoro pa nemoguc. Lige su bustovane u odnosu na standard u svakom pogledu (pogotovu lut). Race 1m vise vredi od 3m standarda. Trenutno na standardu igram sa Mf bildom (500/100) i to je skoro jedini nacin da se za kratko vreme uzme nesto kesa. U poslednjih 5 dana palo oko 50-60 ex ukupno (lut+ex) pa je na taj nacin lako kupovati stvari. Pored toga imam lvl93 perma freeze i 95 6lshav dps.

Ako ko igra, dodajte me .... NambrVan

Pretpostavljam da igraš nekog cullera, jer je dosta teško napraviti 500/100, a da to može da vozi mape solo. Meni se najviše dopao jedan culler (Funsy) koji je vozio low life tornado sa quill rain i imao je sumanut attack speed. Mada, ono, standardan problem kao i svaki culler, ne možeš ništa solo.

Ne bih išao toliko daleko da kažem da je lvl 96 baš nemoguć, ali jeste dosta teško i mora puno da se igra.. a i pritom da se ne umre negde usput. Lideri u igri su dvojica sa po 5* 100. Inače, 95-96 je negde oko polovine puta do 100, pa, čeka te još dosta igranja ako budeš hteo da ideš do 100. :D

P.S. Ako je neko van tokova, vest za ne poverovati - najavljeno je da će desync biti potpuno eliminisan.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]1Fnm9kvXTjg[/YOUTUBE]

Ima li nekog domaceg gilda ili se sve raspalo? Krenuo opet da igram pa dosadno solo. ( :

https://www.pathofexile.com/theawakening

Za 5 dana izlazi ekspanzija Awakening, nakon 2 meseca beta testiranja. Sta sve donosi novog i sta sve ispravlja:

- kompletan cetvrti akt
- 20 novih skill gemova
- 110 novih unique itema
- redizajn pasivnog drveta sa soketima gde se ubacuju jewels, novi tip predmeta (postoje magic, rare i unique jewels i na njih se primenjuju orbovi na identican nacin kao i kod postojecih predmeta)
- novi tip oruzja - Maraketh weapons
- novi tip predmeta - Divination cards, koji omogucava lakse farmovanje specificnog itema
- redizajn mapa i nove mape do 82 levela
- rebalans postojecih aktova, quest-ova, quest reward-ova, boss-ova
- dve nove lige koje startuju cim izadje expansion: Warbands i Tempest
- filteri za iteme na zemlji
- brojna quality of life poboljsanja vezana za chat, stash, opcije, ingame clock...
- kompletan redizajn mehanike igre (life leach, atack speed, critical..), svih postojecih skilova i unique itema
- resen desync! Awakening donosi novi netcode i uvodi tzv. Deterministic Lockstep Mode koji resava desync ali je potrebno da je latencija niza od 100 milisekundi. Osim toga stari Client Predictive Mode je znatno unapredjen tako da je sada znatno bolji nego ranije. Takodje su instalirali nove servere na drugim lokacijama sto bi trebalo da smanji latenciju (mislim da smo se mi prijavljivali na servere u Amsterdamu a sada su ubacili u Frankfurt sto je nama dosta blize).

Awakening nosi 2.0 radnu verziju. Svaki aspekt igre je usavrsen i unapredjen. Mislim da se u petak a i za vikend ocekuje masovno prijavljivanje igraca, raniji rekordi istovremenog broja online igraca ce definitivno biti probijeni pa prvih nekoliko sati ocekujem pucanje servera :)

Poslednja izmena:
Jewels mogu da budu i korumpirani unique. To je cetvrti tip.

Jedino ****** za awakening može biti ovo:

Kod:
Increasing the drop rate of higher-tier maps so that it's closer to (but not the same as) that of the live servers.

Na live serverima, u 1.3, meni su dropovi mapa bili prilično loši, plus carto se dobije otprilike jednom mesečno.

i ko ce da uzme laptop :)

Ovaj Lockstep stvarno radi, za sad nema desynca uopšte (dogegao sam se do lvl 54).

Radi kao sat,em sto nema desynca em i igra radi bolje,neuporedivo.Meni fps ide konstantno od 200-333.Padne na 86 kad uzmem ice wave runu,to jos izgleda nisu sredili.Sve u svemu quality of life elementi,konacno,unapredjeni na fenomenelan nacin.

Znaci ono kao vredi da se startuje po prvi put sada ? Ranije nisam hteo zbog malo contenta i ostalih sitnica. Probao par puta samo deo na plazi :d

Definitivno vredi. Desync je eliminisan, pod uslovom da ti je dobar ping (meni je 50ak, manje no ranije, sad možeš da biraš server gde ti je najmanji ping). Puno unapređenja, progresija je brža što je bitno jer je spora progresija odbila dosta 5udi...zaista uživam u igri.

Igrao sam ovo pre oko 2 godine,kako su napravili prodaju itema? mene je jako smaralo da vicem po ceo dan kako prodajem neke iteme i cekam da me neko whisperuje...

kucaj poe tradinging aquisition and poexyz

Igra je sada odlicna, a ko prvi put pocinje neka ima na umu da vecina buildova "proradi" tek na levelima 60+ .

da, Lockstep pravo cudo :)

Igra je i pre bila fenomenalna,najkvalitetniji arpg,sad je jos dodat novi act koji je odradjen na vrhunskom nivou,posebno boss fajtovi.A tu su i prekopotrebni tweakovi fps-a i desynca.Sve u svemu ljudi kidaju i velike kompanije bi mogle nesto da nauce od njih.

Nazad
Vrh Dno