djnick
Slavan
- Učlanjen(a)
- 08.01.2007
- Poena
- 304
Povodom novonastale situacije sa Pilićima i negativne energije koju su svojim komentarima stvorili izvesni fanovi i sledbenici Nikole Tomića poznatog kao DJ Nykk ili Nykk Deetronic, osećamo potrebu da stvari stavimo na svoje mesto, i dužni smo da iznesemo činjenično stanje onako kako jeste, jer ne smemo dozvoliti da šačica neupućenih svojim lošim komentarima i spekulacijama blati naš ugled na internetu. Bitno je da svi budu svesni celog toka događaja, i da na osnovu toga zaključe ko je u ovoj priči glavni "negativac".
Hajde da počnemo sa kratkom istorijom Pilića, koji su zaštićeni brend našeg klijenta Nenada Hrnjaka (deponovano u Zavodu za Intelektualnu Svojinu Srbije):
...
U Beogradu, 09.07.2015.
Ja stitim samo svoje autorsko delo. Ja kao sto znate nemam nikakvih problema da radite Pilice i sta god zelite sa njima. Ja sam protiv otimanja MOG autorskog dela kojeg sam uradio u dogovoru sa Nenadom Hrnjakom - da je MOJ video MOJE vlasnistvo jer sam mu radio BESPLATNO! Moj sat je vrlo skup i on da je imao dovoljno novca - dobio bi video koji bi bio njegovo vlasnistvo. U ovom slucaju - sve sto sam ja radio je MOJE autorsko delo. Vi ste na bezobrazan nacin iskoristili mogucnost da u svom CMS-u blokirate video na koji nemate prava. I uspeli ste trenutno da blokirate ne 7 nego 31 video klip na osnovu papira kojim masete i koji nije legalan.
Evo sta pise na 2. strani vaseg "papira"
"Napomena iz clana 18. tacka 9. Uredbe: Zavod za intelektualnu svojinu ne ispituje sadrzinu predmeta deponovanja. Prijemom u depozit Zavod ne potvrdjuje da deponovani predmet ima svojstvo autorskog dela ili predmeta srodnog prava, niti da na tom predmetu postoji autorsko pravo."
To znaci da svako moze da ode, pokloni 7000 dinara Zavodu i mashe papirom koji ne dokazuje autorsko delo. Autorsko delo, a to svi vi dobro znate, nastaje OBJAVLJIVANJEM u javnost, sto sam ja i ucinio 2011. godine.
Sto se tice WaltDisney - vasim Pilcima ne bi nista znacilo kao crtezu da ja nisam uradio dobar video i pesmu. Pilici su postali popularni zahvaljujuci mom radu, a ne vama koji zelite da se sankate na mojoj utabanoj stazi. Svako moze da skine Pilice videos i da onda skuplja preglede preko moje grbace.