Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

rom

Klepicu verovatno novi rom(tj. isti dn4v2.1) sutra prekosutra ako mi se SOD opet bude pojavljivao.
Mene zanima kako da uradim potpuno novu instalaciju svega, dakle ja hocu da se sve sa telefona pobrise kao da ga sad prvi put pokrecem i da stavljam dn4 rom, a da ne ostaju nikakvi repovi itd, koristio bih twrp jer sam njega vec koristio i imam ga u telefonu. Jel iz twrp to moze da se uradi ili mora drugacije nekako. Nadam se da ste me skontali sta zelim?

Klepicu verovatno novi rom(tj. isti dn4v2.1) sutra prekosutra ako mi se SOD opet bude pojavljivao.
Mene zanima kako da uradim potpuno novu instalaciju svega, dakle ja hocu da se sve sa telefona pobrise kao da ga sad prvi put pokrecem i da stavljam dn4 rom, a da ne ostaju nikakvi repovi itd, koristio bih twrp jer sam njega vec koristio i imam ga u telefonu. Jel iz twrp to moze da se uradi ili mora drugacije nekako. Nadam se da ste me skontali sta zelim?
Pa iz TWRP ides na wipe data / factory reset. Ako hoćeš da obrises i internu sd karticu ideš na wipe internal memory.

Šta konkretno dobijam time, pomaže li to čemu, mislim na ovaj wipe internal memory?

Koji kernel koristis? On ume da pravi takav problem. Mozda samo njega da vratis na neku stabilniju verziju...

Poslednja izmena:
Kernel je onaj AGNI poslednji sto je isao uz dn4 v2.1 to je prema ovome sto pise u About device 3.0.101 -India-v4.3.4

Opet ja, pitanjce jedno, imao sam 2.8.1 TWRP recovery, i hteo sam pre stavljanja novog cyanogenmoda 12.1 da update trwp, e sad uzeo sam skinuo app sa playstorea i pokušao tako da instaliram, odradio neki postupak ali tamo idalje piše da je instaliran 2.8.1, ja reko da udjem u recovery da vidim sta pise i udarim volumeup+home+power i on izbaci androida a dole ispod pise donwloading ... Do not turn off target!
e sad jel to normalno da uzmem da cekam dok to zavrsi ili kako vec da uspem da udjem u recovery?
uzgred ja sam ga ugasio na power dugme tj resetovao se i usao u sistem normalno, i pokusao iz sistema da udjem u recovery i opet je upalio ovaj downloading ekran...
sta ciniti?

edit: bio sam nakacen na wifi svaki put kada sam polazio u restart...
edit2: dok sam pisao ovu poruku vrteo je taj downloading drugi put, sad kad sam pokusao da ga ugasim kao malopre nece da uspe, jer svaki put ulazi u downlading....
???

Poslednja izmena:
Posto nije bilo nikakve pomoci ceo dan, pade mi na pamet da bi moglo nesto preko odina da se proba flesovati.

Upravavo to i uradih pa da podelim sa vama mozda ce nekome koristiti.

Dakle hteo sam da flesujem neki stock rom preko odina, ali sam se setio da ce to mozda napraviti problem ako se vratim sa 4.4.4. androida na stock 442, pa sam se setio da imam na sdcartici vec imam zip roma koji koristim inace i da mi treba samo da osposobim twrp, onda sam skinuo twrp sa neta i preko odina ga flesovao.
kad sam zavrsio fles odina usao sam u twrp i uradio redom wipe pa install roma.

Elem nakon instalacije roma nisam imao domet, ali se setih davnosnjeg istrazivanja da sam bekapovao efs i modem kada sam prvi put poceo sa radom na telefonu i onda sam ta 2 samo Restore-ovao i tel sad radi cakum pakum.

Eto cisto ako nekome zatreba neka ima info.
A ako se ne snadje neka se javi.
Pozdrav!

Da malo zakotrljam temu :). Vec nedelju dana koristim CM12.1 rom koji je baziran na LP 5.1, telefon se preporodio. Brzima se koro duplirala (pricam o otvaranju aplikacija i kretanje kroz menije), jako fluidan rom, baterija takodje pristojno drzi. Meni izgura 2 dana uz to imam i SOT 5h. E sad, klok sam digao na 1800mhz i uradio GPU undervolt na -50mV, jer se slabo igram, koristim i Greenify. Antutu baca neverovatnih 32000, sto je za ne poverovati. Pre ovog roma sam imao DN4, u principu je i on bio ok ali je bio dosta kilav i sa gomilom ne potrebnih servisa u pozadini. Sa novim romom sam izgubio razne dodatke vezane za olovkicu, ali nesto mora da se zrtvuje.

Ovaj rom je u pitanju: http://forum.xda-developers.com/galaxy-note-2/orig-development/cyanogenmod-12-alpha-1-n7100-t2949644

I malo slika

Prilozi

• Screenshot_2015-06-16-23-35-47.png
    Screenshot_2015-06-16-23-35-47.png
    79.1 KB · Pregleda: 83
  • Screenshot_2015-06-16-23-35-53.png
    Screenshot_2015-06-16-23-35-53.png
    55.9 KB · Pregleda: 84
  • Screenshot_2015-06-16-23-36-11.png
    Screenshot_2015-06-16-23-36-11.png
    62.2 KB · Pregleda: 90
  • Screenshot_2015-06-17-09-57-56.png
    Screenshot_2015-06-17-09-57-56.png
    110.2 KB · Pregleda: 84
  • Screenshot_2015-06-17-09-58-09.png
    Screenshot_2015-06-17-09-58-09.png
    75.8 KB · Pregleda: 81
E ti si mi trebao!
Kazi mi jesi imao dn4v2.1 pre ovoga? i koji ti je bio bootloader?
I pre svega me zanima imas li random restarte? posto se pojedini ljudi tamo na xda zale i na to, tipa jedan dnevno itd itd...
Ima li multiwindow podrzan?

Za DN4, mislim da nisam imao tu verziju, ispucao sam taj rom cim je izasao i posle ga nisam adio update. Bootloader: N7100XXUFND3.
Telefon se nikad nije sam restartovao, zabodeo mozda jednom mesecno. U principu sam bio zadovoljan i sa DN4 jedino sto je bio dosta sporiji sto se tice otvaranja aplikacija ( pricam u odnosu na trenutni CM12.1).
A sto se tice MultiWindow-a, mislim da se to resava sa Xposed-om. Ali je na XDA neko pricao da je imao neke probleme posle njegove instalacije na CM12.1, tako da sam odustao od toga.

Jel moze neko da mi pomogne oko root-a, da me uputi na uputstvo ili...
Danas sam dobio ovaj telefon pa ne znam kako ide postupak na njemu.
photo_2015-07-03_19-36-54.jpg

Preko odina mu flashuj CWM ili TWRP i onda skini SuperSU.zip i flashuj njega iz recovery-ja. Toliko jednostavno.

Fleshovao TWRP i probao da udjem u njega, ali je on usao u obican recovery
20150704_115536.jpg

Probao sam iz tog recoverija da flesujem SuperSU ali je prijavio neke greske, 3 failed, ne secam se sta je pisalo. Kada sam upalio telefon SuperSU aplikacije nije bilo.
Kad sam instalirao SuperSU preko google play-a dobio sam sledece obavestenje:
photo_2015-07-04_12-00-21.jpg

To je ono da vrati stock recovery ako nemaš root... Ili flešuj preko odina cfautoroot pa onda recovery ili kad flešuješ twrp odčekiraj auto reboot, kad završi izvadi bateriju, vrati je, idi odmah u recovery i flešuj twrp. Poenta je da mu ne daš da se bootuje u Android sa custom recoveryjem a bez roota jer će tad vratiti stock recovery.

Nisam razumeo ovu drugu metodu.
1. Preko Odin-a flesujem TWRP sa odcekiranim auto reboot-om.
2. Izvadim bateriju, vratim je
3. Onda palim recovery i opet (samo sada iz njega) flesujem TWRP (.tar)

Jel tako?

Joj normalno da nisi razumeo kad sam napisao glupost, kad uđeš u twrp flešuješ SuperSU.zip iz njega, twrp već imaš tad :)

Pretpostavio sam da se tu potrkala greska :)
Uspelo je. Hvala ti puno :)

Sad kad sam usao u SuperSU upozorio me je da Knox moze da mi ogranici neke root privilegije i pitao da li hocu da proba da ga disable-uje. Rekao sam mu OK. I evo vrti "Disabling Knox..." vec dva minuta.
Ne znam da li da ga prekidam i da li treba da iskljucim Knox (ako treba kako)?

restartuj telefon pa opet uđi u supersu. pitaće te isto i ovaj put odraditi za sekund :)

Bilo je bas kao sto si rekao :D
Hvala :)

Za sada cu ostati na stock-u. Ali sam primetio da nekad Home dugme ima lag, a cini mi se i scroll.
Jel imate neki ROM da preporucite?

P.S. Sad bi mi jedan NEAT tako dobro dosao :)

za home dugme ugasi u s voiceu da se aktivira na home dugme. ako je isključeno ti ga uključi pa isključi :D ili ga jednostavno skroz obriši

kako ne može, pa imaš root :) titanium backup, ili neki file explorer

Par njih sam prebacio na karticu (za svaki slučaj), restartovao telefon, ali ih idalje ima u listi samo su disejblovane. Čak kad kliknem na enable one se opet pojave.
Ne znam odakle ih vuče, jer sam ih izbacio iz System/app folders.

Nazad
Vrh Dno