Uf Gizmo moj stavljas me na muke. Ukljucicu se u hipoteticku situaciju koju si opisao ali prvo noram da ukazem na verovatniji rasplet.
Vec sam rekao da u Srbiju uber ne moze uci i zagospodariti a da ulicama ne teku potoci krvi. I njihove i nase i pandurske, mozda nazalost i neduznih civila. Upoznali smo se i verujem da si umeo da me osacujes te da znas da bih ja bio jedna od prvih zrtava ...jer bez obzira na svoje godine i dalje sam romantik koji nece trepnuti ginuci za ideal. Dakle kod stvarnog sukoba sa uberovcima mene vise nema a verujem da je moja opcija pobedila.
A sada zamisljam scenario koji si opisao, uz neki sticaj okolnosti ja vozim za uber i treba da kazem sta sam time dobio a sta izgubio...
Izgubio sam sve do cega mi je ikada bilo stalo ...ideale, cast, osmeh, slobodu, prijatelje, decu, ma sve sam izgubio jer svi bi me se stideli a ja bih se sebe stideo najvise ...novca bih imao manje jer surovi kapitalizam koji podrzava danasnja mladez i poneki matori imbecil takobfunkcipnise - kad pomislis da vise nema ni kapi krvi koju bi mogao da ti isisa on dodje na novu ideju i isisa i one mikrocestice koje su ti ostale ...a mladost- ludost misli da se hebe sve sto leti, mislu da to ona menja svet i da ce svet posle njenog angazmana biti lepsi ...afirmativno se odnosi prema tom zlu, prema kapitalizmu i naravno i u uberu mi pravi nelojalnu konkurenciju ...kapitalisti odgovara ovaj generacijski jaz i koristi ga za dodatno osiromasivanje i mene i tog mladog coveka, mog nelojalnog konkurenta. To sto taj kapitalista osiromasuje mog mladog nelojalnog konkurenta i mene ne znaci da ce obarati cenu za krajnjeg korisnika - neeeeee, pa on se za monopol i borio, zasto ga onda i ne bi iskoristio iskljucivo za zadovoljavanje svog sebicnog interesa? Pa tako je sve i pocelo ...faza u kojoj nekada borio sa legalnim taksistima, nama privatnim preduzetnicima je krunisana uspehom ali je kostala ...dosta je ulozio da nas unisti i sada je doslo vreme placanja ...ceh ce biti isporucivan krajnjem korisniku. Onom istom korisniku koji se svojevremeno odrekao svojih komsija, malih privatnih preduzetnika: Mome iz luxa, marxiste... i zabio im noz u ledja iako su se oni uvek trudili da budu bolji i da poprave svoje okruzenje.
- ajde Gizmo, pucni prstima da se probudim iz ovog grozomornog hipnotickog sna, plasim se. 🙁